10 százalékos elbocsátás a Dellnél

Milkovits Gábor, 2007. június 1. 10:03

A Dell bejelentette, hogy a versenyképesség visszaszerzése érdekében megválik dolgozóinak mintegy 10%-ától.

Az amerikai székhelyű számítógépgyártó jelenleg mintegy 78 700 főt foglalkoztat világszerte, így a leépítés 7-8 ezer főt érinthet. Az alapító és januártól ismét vezérigazgató Michael Dell szerint a lépés elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a vállalat továbbra is megfelelő minőségű termékeket és szolgáltatást kínálhasson vevőinek.

A Dell tavaly vesztette el a személyi számítógépek piacán 2003 óta elfoglalt vezető helyét, miután a Hewlett-Packard több PC-t értékesített a kiskereskedelemben, a Dell pedig nem tudott hasonló eredményt elérni a korábban bevált közvetlen értékesítési csatornákon. A stratégiaváltás irányítására az év elején visszahívták a cég élére az alapító Michael Dellt, nemrég pedig nagyobb lépést tettek a kiskereskedelmi terjeszkedés felé, amikor az Észak-Amerika legnagyobbjának számító Wal-Mart üzletlánccal kötöttek szerződést számítógépeik forgalmazására. A gyártó emellett offenzívába kezdett olyan gyorsan növekvő fejlődő piacokon, mint Kína vagy Brazília, illetve felső vezetését és vevőszolgálati részlegét is megújította. Az intézkedések eredményére elemzők szerint egy ideig még várni kell, amit az is mutat, hogy az idei első negyedévben a HP tovább növelte előnyét a Dell előtt.

A Dell egyelőre nem közölt részleteket arról, hogy mely országokban, illetve részlegeknél tervezi az elbocsátásokat. A leépítések időbeli lebonyolításáról szintén nem lehet még tudni semmit, a befektetők azonban valószínűleg mindenképpen üdvözölni fogják a lépést.

Kulcsszavak: +céginfo Dell

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50