SPSS: eredményes negyedév

forrás Prim Online, 2007. november 2. 12:18

A hazánkban is aktív amerikai SPSS Inc. közzétette harmadik negyedéves eredményeit, mely 72,3 millió dolláros bevételével 12 százalék növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Az új licencekből származó árbevétel 34,5 millió dollár volt, mely 15 százalékkal meghaladja az előző évit. Az operatív bevétel 12,5 millió dollár, ami 29 százalékos növekedést jelent. 2007 harmadik negyedévére vonatkozó operatív bevétel 1,2 millió dolláros K + F zárási és konszolidációs díjat tartalmaz. „A harmadik negyedévben minden fontosabb földrajzi területen növekedni tudtunk az új licencbevételeknek köszönhetően”- mondta Jack Noonan, az SPSS elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: „A fejlődés a statisztikai és adatbányászati termékek erős pozíciójának és a számos új prediktív elemzési megoldás értékesítésének köszönhető. A prediktív elemzési megoldásokban rejlő előnyök, melyet a piac egyre inkább felismer, valamint a méltán bizonyított SPSS termékek a jövőben is bizakodásra adnak okot.”

Magyarországon a Berzsenyi Dániel Főiskolával újabb felsőoktatási intézmény csatlakozott a Clementine adatbányászati szoftver felhasználói és oktatói közé. Az adatbányászat Magyarországon is egyre nagyobb teret hódít, ezért fontos, hogy már az egyetemi, főiskolai hallgatók is megismerjék a szoftvert, elsajátíthassák működését, ezáltal munkaerő-piaci pozíciójukat erősítsék. Az SPSS magyarországi képviselete ezért jelentősen támogatja a felsőoktatási felhasználást, ugyanis oktatási és kutatási célra, campus licenc keretében a felsőoktatási intézmények jelentős kedvezménnyel vásárolhatják meg az SPSS termékeit, így a Clementine-t is.

Újdonság az SPSS Predictive Call Center nevű terméke, amely az SPSS Predictive Analytics termékcsalád tagja. A Predictive CallCenter az előzetesen betáplált célcsoport- azonosító modellek alapján valós idejű javaslatokkal látja el a munkatársakat. Az egyes ajánlatokat személyre szabottan állítja sorba, pontosan meghatározva az azokra adott pozitív válasz valószínűségét. A programtermék további fontos tulajdonsága, hogy multikampány környezetben az ajánlatokat oly módon optimalizálja, hogy figyelembe veszi többek között az adott ügyfélnek adott időszakban maximálisan adható ajánlatok számát, valamint a promóciós költségek és a megtérülés figyelembevételével a cég számára a legjövedelmezőbb megoldást. Fenntartja továbbá a lehetőségét annak, hogy az értékesítési munkatárs a személyes beszélgetés függvényében maga döntsön a felkínált ajánlatokról.

Kulcsszavak: +céginfo SPSS

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Social Media 2025. Ahol az AI-trend születik!

A jövőben a tartalom forradalmára figyeljünk! A személyes, a hiteles, az egyedi, az őszinte, a releváns, tehát csak emberi érzelmi intelligenciával alkotott mondanivaló a nyerő. A habkönnyű lózungok divatja lejár. A tartalomban zajló trendek tehát nem a gépiesség irányába mutatnak. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Social Media 2025. Ahol az AI-trend születik!” című, szeptember 12-én megrendezendő hibrid konferenciáján mindenki felfrissítheti tudását a legfrissebb trendekkel.

2024. július 25. 20:27

A technológia etikai kérdéseire is fókuszál a Huawei nyári női vezetőképzője

Az összes EU-s tagországból, valamint Ukrajnából és a Nyugat-Balkánról vesznek részt tehetséges fiatal nők az Európai Vezetői Akadémia által negyedszerre megrendezett, „Női vezetők a digitális korban” intenzív képzésen, amelyet ezen a héten tartanak Varsóban. 

2024. július 25. 17:25

Generatív mesterséges intelligencia: használatában Kína, teljes körű bevezetésében az USA világelső

Kína világelső a generatív mesterséges intelligencia (generatív MI) alkalmazásában a Coleman Parkes Research Ltd. globális felmérése alapján. A SAS vállalat megbízásából készített kutatás megállapítja, hogy a kínai üzleti döntéshozók szerint vállalataik 83%-a használja a technológiát. 

2024. július 25. 14:58

Új imázsfilmmel erősíti munkáltatói márkáját a Lufthansa Systems Hungária

Új, employer branding fókuszú imázsfilmet készített a Lufthansa Systems Hungária, melyben a légiipari informatikával foglalkozó cég legfontosabb vállalati értékeit mutatja be. A Lufthansa Systems Hungária a közelmúltban két rangos employer branding elismerést is elnyert: a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) „Megbízható Munkaadó 2024/26” díját, illetve a „Randstad Hungary 2024-es Employer Brand kutatásán a – Legvonzóbb Munkaadó – IT kategória” címet.

2024. július 25. 09:55

Ikonikus alpesi hütte és drótkötélpálya kapott Siemens-technológiát

Az Alpok egyik legmagasabb és legismertebb, 4478 méteres Matterhorn-hegyéről híres Zermatt városa Svájc egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, 2023-ban mintegy 2,5 millió vendégéjszakát regisztráltak itt. A térségben összesen 38 olyan hegycsúcs található, ami 4 ezer méternél is magasabb, ráadásul a város távoli fekvése és zord terepviszonyai miatt sajátos kihívásokkal néznek szembe a helyiek. 

2024. július 23. 17:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55