Az Alvicom segítségével gyorsított az MKB BANK

forrás Prim Online, 2008. december 9. 13:29

A magyarországi IT-tesztelési piac egyik vezető társasága, az Alvicom Kft. sikeresen gyorsította fel az MKB BANK Zrt. számlakezelő rendszerét. Az elvégzett teszteknek köszönhetően, a megrendelő üzletkritikus alkalmazását úgy sikerült jelentős mértékben felgyorsítani, hogy ehhez semmiféle hardverbeszerzésre nem volt szükség.

Az MKB BANK szakemberei azt tapasztalták, hogy a pénzintézet számlavezető rendszere az elvárt időnél tovább végzi a napi zárást. Bár az éjszakai, a fiókok zárása utáni lassabb működés a rendszer elé kitűzött időhatárokon belül volt, a lassulások miatt egy átfogó projektre határozta el magát a bank informatikai vezetése. A számlavezető rendszer kétfajta üzemmódban dolgozik: napközben adatrögzítés, zárás után pedig adatfeldolgozás történik. Ilyenkor a rendszer - mások mellett - kamatokat, egyenlegeket számít, és tárolja azokat.

A számlavezető rendszer teljesítményének javításával az Alvicomot bízta meg a bank. A projekt vezetésével megbízott Alvicom Kft. szakembere, Deák Szabolcs elmondta, a projekt célkitűzése alapvetően a számlavezető rendszer napzárási stabilitásának növelése, a napzárás átlagos futásidejének legalább 70 százalékra való csökkentése volt. Ennél jobb eredményt értünk el - jelentette ki a projektvezető.

A négy hónapos projektet négy ütemre bontották, s ezekhez igazították a módosítások bevezetését, olyan módon, hogy a módosítások a lehető legkisebb kockázat mellett tegyék lehetővé a folyamatos működés biztosítását. A módosítások a legkülönfélébbek voltak: adatbázis- és programoptimalizációtól kezdve, a programok futásának párhuzamosításán át, a napzárási folyamatok racionalizálásán, valamint az üzemeltetési fegyelem növelésén át, egészen a rendelkezésre álló infrastruktúra jobb kihasználásáig.

Nagyon nagy siker az számunkra, és nagyon komoly megtakarítás a bank számára, hogy a futásidőt úgy tudtuk 70 százalék alá csökkenteni, hogy elkerülhetőek lettek a végszükségre tartogatott hardverfejlesztések is - mondta el az Alvicom munkatársa. Hozzátette, a hosszútávon fenntartható napzárás teljesítmény érdekében külön dokumentum készült, amely az általános irányelvek mellett konkrét üzemeltetési javaslatokat fogalmaz meg a jövőbeli esetleges lassulások okainak elhárításához.

Kulcsszavak: Alvicom MKB bankszolg

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egész Európából érkeztek szakértői javaslatok az európai egészségügyi adattér megvalósításához

Tudatos elkötelezettség, széles körű ismertség és szoros együttműködés szükséges ahhoz, hogy a kontinens országai teljes mértékben kiaknázhassák európai egészségügyi adattérben (EHDS) rejlő lehetőségeket – vélik azok az európai szakértők, akik ajánlásokat fogalmaztak meg a kezdeményezés sikere érdekében. Az EHDS célja a polgárok egészségügyi adatainak uniós szintű rendszerben való kezelése és ezáltal a határokon átnyúló egészégügyi ellátás javítása. Az Európai Bizottság reményei szerint a rendszer a kutatási lehetőségeket is bővíteni fogja, mivel a kutatók és a piaci vállalatok számára lehetőséget nyit nagy mennyiségű egészségügyi adat elemzésére.

2024. május 29. 19:01

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

Együtt a korszerű oktatásért

Megújult a SIÓ-Eckes iskolásokat támogató pályázata: a 2024-től „Köszi, SIÓ!” néven futó programban a vállalat az iskolák digitális oktatásának támogatását tűzte ki célul, hogy a gyerekek és a pedagógusok még több korszerű eszközhöz juthassanak. A sikeresen pályázó intézmények összesen 150 tablettel lehetnek gazdagabbak, sőt a modernizáció mellett elfogadásra motiváló mesével és óratervvel is segíti a tanárok munkáját a vállalat. A pályázatok online leadására 2024. július 14-éig van lehetőség.

2024. május 29. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52