VMware View-t javító termékeket és szolgáltatásokat kínál az EMC

Kovács Attila, 2009. november 30. 16:08

Az EMC november 30-án egy sor olyan új termék, megoldás és szolgáltatás megjelenését jelentette be, amelyeket a VMware View 4 asztali virtualizációs megoldások értékének növeléséhez készítettek.

Az ajánlatok új technológiai lehetőségeket nyitnak meg a szervezetek számára, hogy miképpen alkalmazhatóak az EMC felügyeleti és biztonsági szolgáltatásai a hosztolt virtuális asztali környezetekben. Az ajánlatokhoz tanácsadási szolgáltatások és végrehajtást segítő iránymutatás is társul.

EMC tárolási infrastruktúra a VMware View támogatásához Az EMC egyesített tárolási megoldásainak és a VMware View Composer termékeinek együttes használatával a hagyományos asztali rendszerekével versenyképes áron telepíthetők hosztolt virtuális asztali rendszerek, aminek egyenes következményeként csökkenthetők a tárolási költségek, javítható az adatok rendelkezésre állása és rugalmasabb – ezáltal üzleti szempontból értékesebb – rendszer építhető ki. A hatékonyságnövekedés és költségcsökkentés további EMC termékfunkciókkal – például adatduplikáció-mentesítés vagy Enterprise Flash Disk meghajtók – is fokozható. A VMware View terméket az EMC iparágvezető egyesített tárolórendszerein telepítve magas szintű rendelkezésre állást és kiváló katasztrófa-helyreállási szolgáltatásokat nyújtó, teljes mértékben optimalizált infrastruktúrát kapunk. A PC over IP technológia kihasználásával megbízható, teherbíró asztali környezet biztosítható a végfelhasználók számára.

Az asztali virtuálizáció fantasztikus lehetőségeket kínál az ellenőrzés, felügyelet és biztonság javítására a hagyományos asztali és noteszgépes környezetekkel szemben. Az EMC és a VMware együtt dolgozik azért, hogy ezeknek a hatékonyság- és felügyeletjavító, gyorsaságot és biztonságot nyújtó szolgáltatásoknak a teljes választékát elérhetővé tegyük ügyfeleink számára” mondta Chad Sakac, az EMC VMware Technology Alliance részlegének alelnöke. Ennek az együttműködésnek a legjobb példái (például a mai bejelentés) segíthetik a vásárlókat a sima és minimális kockázatú átállásban a virtuális asztali környezetekre, vagy a már meglévő rendszer kiterjesztését.

Új megoldások az EMC RSA biztonsági részlegétől A notesz- vagy asztali gépekhez hasonló végpontok biztonsága – a véletlen adatvesztések, lopások vagy az érzékeny információk és alkalmazások jogosulatlan elérése – az egyik legnagyobb mai informatikai probléma. Az EMC-megoldások másik sarokköve az e veszélyekkel szembeni harcban az RSA és EMC Ionix technológiák integrált eszköztárát felvonultató RSA Soluzion for VMWare View termék, amely a VMware View-val együtt használva javítja a virtualizált asztali rendszerek felügyeletét és biztonságát. A megoldás részeként az RSA bejelentette az RSA SecurBook for VMware View megjelenését: ez részletes iránymutatást nyújt arról, hogyan telepíthetők és adminisztrálhatók a legfontosabb biztonsági eszközök a hosztolt virtuális asztali környezetekben. Az RSA SecurBook megoldás részletesen tartalmazza, hogyan integrálható az RSA Data Loss Prevention (DLP) Endpoint, az RSA enVision technológia, az RSA SecurID hitelesítés és az EMC Ionix Server Configuration Manager a VMware View környezetekben.

Az RSA-megoldás részeként kínált technológiai szolgáltatások. Az adatok bizalmasságának biztosítása: A VMware View megoldás részeként az RSA most megoldást kínál az érzékeny adatok kiszivárgásának veszélyére az RSA DLP termékcsomag integrációjával. Az adminisztrátorok számára különösen az RSA DLP Endpoint lesz hasznos, ahol adatészlelési irányelveket állíthatnak be az érzékeny információk megkereséséhez, illetve amelyben egyetlen központosított helyről kikényszeríthetik a felügyeletet a vállalat összes munkaállomásán.

A biztonsági események figyelése és a megfelelés demonstrálása: Az RSA enVision biztonsági információs és eseménykezelő (SIEM-) platformja mostantól lehetőséget ad a felhasználók és rendszergazdák tevékenységének figyelemmel kísérésére a VMware View-n belül. Az RSA enVision platform emellett alkalmas a VMware vSphere  környezet figyelésére és jelentéskészítésre is alkalmas, így a szervezetek a pontosabb és naprakész biztonsági értesülések alapján jobb biztonsági döntéseket hozhatnak.

Megbízható személyazonosságok létrehozása: Az RSA SecurID kéttényezős hitelesítése még egy biztonsági szintet ad annak biztosításához, hogy csak a megfelelő felhasználók érhessék el az adott virtuális munkamenetet és a virtuális asztali környezetben található legérzékenyebb tartalmakat. Az RSA SecurID kifejezetten úgy készült, hogy integráltan működjön a VMware View eszközzel és erős hitelesítést tegyen kikényszeríthetővé a VMware View portál és a VMware ESX Service Console használatával, az adminisztrációs hozzáférések védelméhez.

Az EMC Ionix Server Configuration Manager (SCM) emellett dokumentálva van az RSA SecurBook megoldásban, ezzel is támogatva a változások és konfigurációk kezelését a VMware View környezeten belül. Az EMC Ionix SCM eszközeivel a szervezetek automatizálhatják az irányelveket sértő konfigurációs változások azonosításának folyamatát a biztonsági kockázatok csökkentésére. A szoftver figyeli a virtuális asztali rendszereket, automatikus riasztásokat küld és orvosolja a konfigurációs problémákat, ha a megfelelés vagy a szolgáltatásszintek biztosításához a rendszerek finomhangolására van szükség. Az EMC Ionix SCM a felderítési, irányelvkezelési, változáskezelési/hibaorvoslási és jelentéskészítési lehetőségek kombinálásával javítja a műveleti hatékonyságot, csökkenti a költségeket és gondoskodik arról, hogy a konfigurációk biztonságosak, megfelelőek és naprakészek legyenek a fizikai és a virtuális asztali- és szervergépeken egyaránt.

Elérhetőség A VMware View 4 és az EMC Virtual Desktop Infrastructure konzultációs szolgáltatások a tervek szerint 2009 novemberétől elérhetők az egész világon. Az EMC VMware View-hoz tartozó tárolási infrastruktúra és biztonsági megoldások – beleértve az RSA SecurBook for VMware View eszközt – globális elérhetősége 2009 decemberében várható.

Kulcsszavak: VMware virtualizáció EMC

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59