Romló eredmény kilátásai miatt rontott a Nokia adósbesorolásán a Fitch

MTI Sajtóadatbank, 2009. december 22. 10:04

A Fitch Ratings hitelminősítő intézet "A"-ról "A-"-ra sorolta vissza a Nokia Corporation's (Nokia) hosszú távú IDR (Issuer Default Rating) kibocsátói besorolását és elsőbbségi fedezetlen hitel besorolását. A rövid távú IDR besorolását "F1"-ről "F2"-re minősítette vissza az intézet. A hosszú távú IDR kilátása stabil maradt.

A visszaminősítésre a Nokia által december 2-án felvázolt stratégiai tervek és nyilvánosságra hozott pénzügyi eredmény kilátások figyelembe vételével került sor. A Nokia által nyilvánosságra hozott adatok szerint nem várható a vállalat készülék és szolgáltató üzletágában a válság előtti eredmény szint gyors ütemű helyreállítása.

 A készülékgyártó üzletág alacsonyabb, bár még mindig "jó" nyereségszinten tevékenykedhet, a Siemens vállalattal folytatott közös hálózati infrastruktúra berendezés gyártó együttműködés azonban változatlanul komoly kihívások elé néz. A közös vállalat veszített piaci részesedéséből 2009-ben és lényegesen alacsonyabb eredmény elé nézhet jövőre a 2007-es egyesüléskor tervezettnél.

A Fitch szerint a Nokia 40,0-40,5 milliárd eurós értékesítési árbevételről számol majd be a 2009-es pénzügyi évre, ami 20 százalékkal marad el a 2008-astól. Az idei első kilenc hónap üzemi eredmény kulcsa 7,0 százalék volt, lényegesen alacsonyabb a tavalyi azonos periódus 15,2 százalékos kulcsánál.

Kulcsszavak: Nokia +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 ok, amiért a KKV-knak szükségük van a mesterséges intelligenciára a hálózatmenedzsmentben

A mesterséges intelligencia ma már mindenhol jelen van. Ami a hálózatépítést illeti, az irányítás és a kiberbiztonság terén olyan jelentős változások tapasztalhatók, amelyek egyszerűsíthetik a működést és csökkenthetik a kis- és középvállalkozások költségeit. 

2024. május 26. 15:37

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics bemutatta G1 modelljét, amely a vállalat második általános célú humanoid robotja. A bejelentés azonnal szenzációt keltett, mivel a robot könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy szódásüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a hegesztés, ráadásul tömeggyártásra alkalmas, piacérett formában van.

2024. május 26. 13:50

5 dolog, amit már most könnyen digitalizálhatnánk a munkában

Már régen elmúltak azok az idők, amikor minden szerződést és számlát papír alapon, postai úton kellett eljuttatni a célszemélyhez, és egy ideje már a céges irattárakat is szerverekre cseréltük. A mai napig vannak viszont olyan feladatok, amelyeket manuálisan vagy személyesen végzünk – ahelyett, hogy már elérhető technológiai megoldásokra bíznánk magunkat. Íme öt olyan tevékenység, amit már a jelenleg elérhető eszközökkel is könnyen digitalizálhatnánk a mindennapokban.

2024. május 26. 10:27

10 éves a Craft Conference: Budapestre érkezik a Google, a Spotify és az OpenAI is

Ami a technológiai innovációnak a CES, az a szoftverfejlesztésnek a Craft – idén ünnepli tizedik születésnapját Közép-Európa legnagyobb IT szakmai konferenciája, amely évről évre többezer szakembert szólít Budapestre. A kétnapos Craft Conference igazi sztárparádéval várja az érdeklődőket május végén a Vasúttörténeti Park látványos díszletei között: érkeznek a Google, a Tesla, a Spotify, a Microsoft, az OpenAI és az Ebay szakértői, de a keynote előadók között szerepel majd a világ egyik legolvasottabb tech hírlevelét író Orosz Gergely is. A szakmai fesztiválon kiderül, hogyan lehet MI-eszközökkel vagy digitális csapattagokkal növelni a produktivitást, hogy tényleg a jövő sikerszakmája lesz-e az AI Engineer és hogy miért „ült le” kicsit az IT-piaci az utóbbi hónapokban.

2024. május 25. 12:30

Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése, megérkezett BESS

Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését. 

2024. május 25. 10:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17