Virtuális asztali környezet létrehozása VMware View4-gyel

Kovács Attila, 2010. március 17. 19:53

Március 17-én négyszáz résztvevővel rendezték meg a VMware budapesti virtuális destop napját az Aréna Plazában. A házigazdák ezt az eseményt arra is felhasználták, hogy sajtótájékoztatót rendezzenek, a már korábban bejelentett VMware View4 adatközpont virtualizáló desktop integrációs platformról.

Ismeretes, a VMware a vékonykliens alapú környezetet (is) forradalmasította a View4 -gyel, amely adatközpontokból szolgáltat egymástól különválasztott virtuális asztali gépeket - mindegyiket saját operációs rendszerrel, alkalmazásokkal és egyéni felhasználói konfigurációval. "A View4 egységes megoldásként már kliensgépeket is virtualizál, ezzel lehetővé teszi a a decentralizált felhasználók központosított kezelését" - mondta a tájékoztatón  Marek Swierad, a VMware kelet-európai regionális menedzsere. Hozzátette: "A VMware olyan egységes felületet nyújt az ügyfeleknek, amely a lehető legkevesebb ráfordítással biztosítja a felhasználói élményt, miközben nagyban egyszerűsíti az asztali gépek és alkalmazások kezelését". A konferencia egyik fő üzenetét továbbítva, Swierad kijelentette: a VMware nemsokára bejelenti közös szolgáltatási modelljét az infrastruktúra-felhők számára.

Architektúráját tekintve, a VMware View4 a következő alaptechnológiákat egyesíti:

  • virtuális asztali gép infrastrukúra (VDI);
  • fejlett operációs rendszer, képmenedzsment;
  • ágens nélküli alkalmazás-virtualizálás.


A tájékoztatón bemutatkozott a Széchenyi István Egyetem VMware alapú szerver és desktop virtualizációs projektje. A már meg is valósított célok voltak: tesztkörnyezet kiépítése a jövő fejlesztéseihez; központosított menedzsment; felügyelhetőség biztosítása; egyszerűbb karbantartás, tesztelhetőség, bővíthetőség; a fizikai szerverek számának csökkentése; magas rendelkezésre állás biztosítása.

Kulcsszavak: VMware

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

AGV-k: a vezeték nélküli evolúció

Ismerje meg, hogyan emelték a HMS Networks a vezeték nélküli technológiákban szerzett szakértelme és az Anybus termékei a Mercedes-Benz vezető nélküli szállítórendszer (AGV) flottáját egy magasabb szintre.

2024. április 22. 09:55

ABB: 2024. I. negyedévi eredmények

Björn Rosengren, vezérigazgató: „A magas bázisadatokhoz viszonyított első negyedéves teljesítményünk azt mutatja, hogy az év jól indult, a megrendelések dinamikája erősebb a vártnál, az árrés rekordmagas, a készpénztermelési teljesítményünk erős. Mindez kellő magabiztosságot ad ahhoz, hogy a 2024-ben várt árrést felfelé módosítsuk.”

2024. április 20. 19:07

Külföldi nyitásban és az online kereskedelmi fejlődésben segítik a hazai kkv-ket

Partnerségi megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az eMAG Magyarország, amelynek célja az e-kereskedelmi know-how fejlesztése,  és a magyar  kis- és középvállalatok online értékesítési csatornáinak fejlesztése a régióban.

2024. április 20. 18:50

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50