Virtuális asztali környezet létrehozása VMware View4-gyel

Kovács Attila, 2010. március 17. 19:53

Március 17-én négyszáz résztvevővel rendezték meg a VMware budapesti virtuális destop napját az Aréna Plazában. A házigazdák ezt az eseményt arra is felhasználták, hogy sajtótájékoztatót rendezzenek, a már korábban bejelentett VMware View4 adatközpont virtualizáló desktop integrációs platformról.

Ismeretes, a VMware a vékonykliens alapú környezetet (is) forradalmasította a View4 -gyel, amely adatközpontokból szolgáltat egymástól különválasztott virtuális asztali gépeket - mindegyiket saját operációs rendszerrel, alkalmazásokkal és egyéni felhasználói konfigurációval. "A View4 egységes megoldásként már kliensgépeket is virtualizál, ezzel lehetővé teszi a a decentralizált felhasználók központosított kezelését" - mondta a tájékoztatón  Marek Swierad, a VMware kelet-európai regionális menedzsere. Hozzátette: "A VMware olyan egységes felületet nyújt az ügyfeleknek, amely a lehető legkevesebb ráfordítással biztosítja a felhasználói élményt, miközben nagyban egyszerűsíti az asztali gépek és alkalmazások kezelését". A konferencia egyik fő üzenetét továbbítva, Swierad kijelentette: a VMware nemsokára bejelenti közös szolgáltatási modelljét az infrastruktúra-felhők számára.

Architektúráját tekintve, a VMware View4 a következő alaptechnológiákat egyesíti:

  • virtuális asztali gép infrastrukúra (VDI);
  • fejlett operációs rendszer, képmenedzsment;
  • ágens nélküli alkalmazás-virtualizálás.


A tájékoztatón bemutatkozott a Széchenyi István Egyetem VMware alapú szerver és desktop virtualizációs projektje. A már meg is valósított célok voltak: tesztkörnyezet kiépítése a jövő fejlesztéseihez; központosított menedzsment; felügyelhetőség biztosítása; egyszerűbb karbantartás, tesztelhetőség, bővíthetőség; a fizikai szerverek számának csökkentése; magas rendelkezésre állás biztosítása.

Kulcsszavak: VMware

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59