Új szervervédelmi csomagok az ESET-től

forrás Prim Online, 2012. július 2. 13:44

Az idén technológiájának 25 éves évfordulóját ünneplő ESET bejelentette legfrissebb szervervédelmi csomagjait, az ESET Mail Security for IBM Lotus Domino és az ESET File Security for Microsoft Windows Server Core programokat.

- Az új ESET Mail Security csomag csekély erőforrást igényelve erőteljes védelmet biztosít a nagy forgalmú IBM Lotus Domino alapú email szervereknek. Az ESET Mail Security for IBM Lotus Domino váltotta fel, azt a 2006 óta szolgáló, Magyarországon is számos helyen használt, korábbi 2.7-es motorra készült terméket, amely 2012. május 29-én kapta meg végül utolsó adatbázisfrissítését - mondta el Béres Péter, az ESET termékeit Magyarországon képviselő Sicontact Kft. vezető IT tanácsadója. Elődjéhez képest tehát ez egy igazi főverzió váltásnak minősül, amely a ThreatSense keresőtechnológiára támaszkodva biztosítja az igen alapos és mindenfajta fenyegetésre kiterjedő precíz felismerési képességet, mellyel a vállalatok email forgalmát képes ellenőrizni.

- A nagy teljesítménnyel párosuló alacsony rendszerigény, valamint a kiemelkedően gyors ellenőrzési sebesség jelzi ESET fejlesztőinek azon elkötelezettségét, mellyel a kritikus vállalati infrastruktúrákat kívánják rugalmas és magas hatékonyságú szerveres megoldásokkal kiszolgálni. - nyilatkozta Michal Jankech, az ESET Server Security területért felelős termékmenedzsere.

Az ESET Mail Security for IBM Lotus Domino közismert precíz és megbízható működéséről. A termék arra is képes, hogy a Lotus Domino Partitioned típusú szervereket is támogassa, illetve automatikusan ki tudja zárni a szükséges kritikus szerver fájlokat a víruskeresésből. Ez az új termékváltozat pedig már az ESET Remote Administratorral is teljes mértékben kompatibilis,

Az új termék főbb jellemzői

Vírus-és kémprogramvédelem
Hatékonyan véd minden típusú fenyegetés ellen, köztük a vírusok, rootkitek, férgek és kémprogramok ellen is. Az e-mail átjárót az SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) és az NRPC (Notes Remote Procedure Call) szinten is védi, valamint rendszeresen ellenőrzi a Domino szerveren tárolt e-mail adatokat. A megoldás integrálja az összes szükséges eszközt a szerver teljes körű biztonságához, beleértve az állandó védelmet, valamint a kézzel indított keresési lehetőséget.

Antispam
​​Hatékonyan blokkolja a spam és adathalász e-mail üzeneteket. Az antispam modul minden egyes beállítása könnyedén konfigurálható egy kényelmes interfész felületen keresztül.

Naplók és statisztikák
Részletes és átfogó naplókkal és statisztikákkal szolgál, beleértve a spam- és az úgynevezett greylisting logokat.

A Lotus Domino program mellett az ESET kibocsátotta még a legfrissebb változatú ESET File Security for Microsoft Windows Server Core programját is, amely platformfüggetlen vírus- és kémprogram elleni védelmet, az ESET Remote Administrator segítségével teljes körű szerverhálózat menedzselhetőséget, valamint az ESET SysInspector modullal diagnosztikai képességeket is biztosít, míg az ESET SysRescue eszközével lehetővé teszi, hogy egy bootolható lemez készítésével a rendszert hatékonyan megtisztíthassuk.

Kulcsszavak: szerver vírus security Eset

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

Komoly szakmai kritériumok alapján választotta ki a világ 250 legjobb EdTech cégét a TIME magazin és a Statista. A hétezer cégből két pillérre – a pénzügyi erősségre és az iparági hatásra – épülő pontrendszer alapján állították össze a listát, amelyen a magyar Xeropan az előkelő 35. helyet szerezte meg, az európai cégek között pedig a 11. lett és egyben az egyetlen magyar vállalat a nemzetközi ranglistában.

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak a középiskolások a CEU digitális oktatási platformján. Ürge-Vorsatz Diana, Barabási Albert-László, Spiró György, Pléh Csaba, Falus András, Csaba László, Bányai Éva. Csak néhány név azok közül, akik előadásait a középiskolai pedagógusok segítségül hívhatják a tanítás során a tananyag kiegészítéséhez.

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

A Continental technológiai vállalat a 2024-es Consumer Electronics Show-n mutatta be új kijelzőjét, az úgynevezett Crystal Center Display-t. A prémium kategóriás járművekbe gyártott terméket egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására. 

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

A csevegőprogramok térhódításának folyamatát vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatása. A hagyományos telekommunikációs eszközök folyamatos visszaszorulása évről évre megfigyelhető, és mára eljutottunk oda, hogy a „– Holnap hívlak. – Melyiken?” –párbeszéd már nem a vezetékes vagy mobiltelefonra vonatkozik, hanem valamelyik csevegőfelületre vagy alkalmazásra.

2024. április 2. 13:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17