Új szervervédelmi csomagok az ESET-től

forrás Prim Online, 2012. július 2. 13:44

Az idén technológiájának 25 éves évfordulóját ünneplő ESET bejelentette legfrissebb szervervédelmi csomagjait, az ESET Mail Security for IBM Lotus Domino és az ESET File Security for Microsoft Windows Server Core programokat.

- Az új ESET Mail Security csomag csekély erőforrást igényelve erőteljes védelmet biztosít a nagy forgalmú IBM Lotus Domino alapú email szervereknek. Az ESET Mail Security for IBM Lotus Domino váltotta fel, azt a 2006 óta szolgáló, Magyarországon is számos helyen használt, korábbi 2.7-es motorra készült terméket, amely 2012. május 29-én kapta meg végül utolsó adatbázisfrissítését - mondta el Béres Péter, az ESET termékeit Magyarországon képviselő Sicontact Kft. vezető IT tanácsadója. Elődjéhez képest tehát ez egy igazi főverzió váltásnak minősül, amely a ThreatSense keresőtechnológiára támaszkodva biztosítja az igen alapos és mindenfajta fenyegetésre kiterjedő precíz felismerési képességet, mellyel a vállalatok email forgalmát képes ellenőrizni.

- A nagy teljesítménnyel párosuló alacsony rendszerigény, valamint a kiemelkedően gyors ellenőrzési sebesség jelzi ESET fejlesztőinek azon elkötelezettségét, mellyel a kritikus vállalati infrastruktúrákat kívánják rugalmas és magas hatékonyságú szerveres megoldásokkal kiszolgálni. - nyilatkozta Michal Jankech, az ESET Server Security területért felelős termékmenedzsere.

Az ESET Mail Security for IBM Lotus Domino közismert precíz és megbízható működéséről. A termék arra is képes, hogy a Lotus Domino Partitioned típusú szervereket is támogassa, illetve automatikusan ki tudja zárni a szükséges kritikus szerver fájlokat a víruskeresésből. Ez az új termékváltozat pedig már az ESET Remote Administratorral is teljes mértékben kompatibilis,

Az új termék főbb jellemzői

Vírus-és kémprogramvédelem
Hatékonyan véd minden típusú fenyegetés ellen, köztük a vírusok, rootkitek, férgek és kémprogramok ellen is. Az e-mail átjárót az SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) és az NRPC (Notes Remote Procedure Call) szinten is védi, valamint rendszeresen ellenőrzi a Domino szerveren tárolt e-mail adatokat. A megoldás integrálja az összes szükséges eszközt a szerver teljes körű biztonságához, beleértve az állandó védelmet, valamint a kézzel indított keresési lehetőséget.

Antispam
​​Hatékonyan blokkolja a spam és adathalász e-mail üzeneteket. Az antispam modul minden egyes beállítása könnyedén konfigurálható egy kényelmes interfész felületen keresztül.

Naplók és statisztikák
Részletes és átfogó naplókkal és statisztikákkal szolgál, beleértve a spam- és az úgynevezett greylisting logokat.

A Lotus Domino program mellett az ESET kibocsátotta még a legfrissebb változatú ESET File Security for Microsoft Windows Server Core programját is, amely platformfüggetlen vírus- és kémprogram elleni védelmet, az ESET Remote Administrator segítségével teljes körű szerverhálózat menedzselhetőséget, valamint az ESET SysInspector modullal diagnosztikai képességeket is biztosít, míg az ESET SysRescue eszközével lehetővé teszi, hogy egy bootolható lemez készítésével a rendszert hatékonyan megtisztíthassuk.

Kulcsszavak: szerver vírus security Eset

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

A történelem során 2021-ben először haladja meg a 4 ezer milliárd dollárt a nagyvállalatok IT működésre és fejlesztésre fordított kiadása. Négy olyan ország van csupán, ahol a nominális nemzeti össztermék meghaladja ezt az összeget: az USA, Kína, Japán és Németország.

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

Az utóbbi hónapokban egy sor kiváló gyár mutatta be tevékenységét és fejlesztéseit, hogy összemérjék eredményeiket egymással. A sokszínű mezőnyben a zsűrinek, a korábbi évekhez hasonlóan, nehéz dolga volt, az összetett díjasok kiválasztásában.

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

Az ABB hazai leányvállalata, az ABB Kft. hetedik alkalommal nyerte el a tekintélyes Business Superbrands díjat.

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

A koronavírus-válság jelentős változásokat hozott a bankszektornak a 2020-as évben: bevezették a hiteltörlesztési moratóriumot, megsokszorozódtak a hitelprogramok, valamint az új helyzet következtében a digitalizáció is felgyorsult.

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

Az oltóanyagok létfontosságú lépést jelentenek a világ koronavírus-járvány elleni küzdelmében, ugyanakkor mindez visszaélésekre is lehetőséget ad a csalók és álhírterjesztők számára. Az IT biztonsági megoldásokat fejlesztő ESET bemutatja a leggyakoribb, vakcinával kapcsolatos jellemző átveréseket, amellyel megpróbálnak hozzáférni a személyes adatainkhoz vagy a pénztárcánkhoz. 

2021. április 19. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53