BMF kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: BMF

Megnyílt az ország harmadik innovatív tanári kompetenciaközpontja

Innovatív tanári kompetenciaközpont nyílt szerdán a Budapesti Műszaki Főiskolán a Microsoft Magyarország támogatásával.

Kulcsszavak: BMF oktatás
2008. november 27. 10:50

Veszélyhelyzeti kommunikáció: konferencia Hajdúszoboszlón

A konferencián lehetőség nyílik a különböző készenléti szervezetek elektronikus kommunikációs rendszereinek (többek között EDR) ismertetésére, a lehetséges problémák felvetésére és megvitatására, a témakörökhöz kapcsolódó kormányzati és hatósági feladatok megismerésére.

Kulcsszavak: EDR BMF konferencia
2008. augusztus 1. 09:40

IBM Cell Broadband Engine: a BMF egyedülálló lehetőséghez jut!

A mai napon közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) Neumann János Informatikai Kara (NJIK) és az IBM Böblingen Laboratórium együttműködési megállapodást írt alá, amelynek értelmében a BMF NJIK részt vesz az IBM Cell Broadband Engine (Cell/BE.) többmagos processzorral kapcsolatos kutatás-fejlesztési tevékenységében. Az eseményen Michaels Malms, a böblingeni laboratórium vezetője és Paál Péter, az IBM Magyarország vezérigazgatója is megjelent.

Kulcsszavak: BMF k+f IBM
2008. március 4. 16:17

IBM Tivoli szolgáltatás-irányítási kompetencia központ a BMF-en


Tegnap adták át a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatika Karának új IBM Tivoli szolgáltatás-irányítási kompetencia központját. A központ célja, hogy kutatásokat végezzen a Tivoli megoldások használata és az informatikai szolgáltatás-irányítás területén, oktatói segítséget nyújtson az „Informatikai szolgáltatás-irányítás” elméleti tárgy oktatásához, valamint az elmélet elmélyítésére alkalmas szoftver laboratóriumi gyakorlatoknak adjon otthont.

Kulcsszavak: IBM oktatás NJSZT BMF IBM-hu
2007. december 7. 08:48

A BMF hallgatói a Pannon Mobil Internettel is jelentkezhetnek vizsgáikra

A mobilszélessáv-szolgáltató Mobil Internet Kávézót hozott létre a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon.

2007. december 5. 14:39

Beszélő telefont fejlesztettek ki a Budapesti Műszaki Főiskolán

Beszélő Telefon ("BeszT") néven Magyarországon elsőként olyan programrendszert fejlesztettek ki, amely mobiltelefonra rátöltve a képernyőn megjelenő információt gépi beszédhanggal is közvetíti - tudatta a Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) pénteken az MTI-vel.

2007. október 15. 08:52

Multimédia a tanteremben: konferencia a főiskolán

Tick József, a Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) informatikai rektorhelyettesének megnyitó szavaival kezdődött a 13. Multimédia az oktatásban című konferencia. A házigazda BMF augusztus 23-án és 24-én adott otthont a rendezvénynek.

Kulcsszavak: BME oktatás konferencia BMF
2007. augusztus 25. 12:19

Konferencia a veszélyhelyzeti kommunikációról

A Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki kara rendezésében 2007. szeptember 10-11-én kerül megrendezésre a „Veszélyhelyzeti Kommunikáció 2007" című tudományos konferencia.

Kulcsszavak: BMF NHH konferencia
2007. augusztus 3. 16:48

500 GB adat egyetlen kéklézeres DVD lemezen

A Berlini Egyetem tudósai a Budapesti Műszaki Egyetemmel és az olasz Universita Politecnica delle Marche egyetemmel együttműködve olyan lézeres technológiát fejlesztettek ki, amellyel lehetséges 500 GB adat tárolása egy Blu-ray vagy HD DVD lemezen.

Kulcsszavak: DVD Blu-ray adattárolás BMF
2007. július 9. 18:14

Informatikai felkészítés érzékszervi fogyatékosoknak

Idén júliusig 51-en szereztek teljes körű, és 81-en ECDL Start bizonyítványt a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Karán (BMF NIK) érzékszervi fogyatékossággal élőknek szervezett informatikai képzésben - közölte a főiskola az MTI-vel.

2007. július 9. 08:39

Cell Broadband Engine technológia oktatása a BMF-en

A Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) bejelentette, hogy a 2007. őszi szemeszterében teljes értékű új számítástechnikai B.Sc. kurzust indít. Ennek keretében a diákok megismerkedhetnek a következő generációs Cell Broadband Engine(Cell/B.E.) technológiával.

Kulcsszavak: BMF oktatás IBM IBM-hu
2007. május 19. 17:51

Egyedülálló vállalati coach képzés hazánkban

Vállalati coaching (üzleti tanácsadás) képzés indul ez év szeptemberében a Budapesti Műszaki Főiskola Keleti Károly Gazdasági Karán (BMF KGK). A Felsőoktatási Törvény által előírt módon akkreditált, két féléves, posztgraduális képzéshez hasonló nincs ma Magyarországon.

Kulcsszavak: oktatás BMF
2007. május 8. 14:28

RFID tantárgyat oktat a VRH

A Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kar és a Vonalkód Rendszerház Kft. (VRH) együttműködése sokéves szakmai múltra tekint vissza. Korábban kötött együttműködési megállapodásuk keretén belül célul tűzték ki a hazai rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) bevezetését elősegítő programok kidolgozását, kölcsönös szakmai segítségnyújtást.

Kulcsszavak: BMF RFID felsőoktatás VRH
2007. február 20. 12:25

Mesterképzések a BMF-en

A felsőoktatási felvételi jelentkezés határideje az alapképzésre február 15-ével lezárult, a mesterszakokra azonban még egy hónapig, március 15-éig lehet jelentkezni.

Kulcsszavak: felsőoktatás oktatás BMF
2007. február 17. 11:03

Márciusban BMF Állásbörze 2007

Az IAESTE Hungary - Magyar Mérnökhallgatók Egyesületének Bánki Donát Helyi Bizottsága idén kilencedik alkalommal rendezi meg 2007. március 28-án a BMF Állásbörzét, és a megelőző héten, március 21-22-én a Felkészítő Napok című rendezvényt.

Kulcsszavak: munkaerő BMF
2007. február 12. 12:38

Emlékülés Neumann János halálának 50. évfordulójára

A Budapesti Műszaki Főiskola Emlékülést szervezett Neumann János halálának 50. évfordulójára. A világhírű matematikus emlékének 2007. február 8-án kívánt tisztelegni a főiskola.

Kulcsszavak: Neumann BMF
2007. február 8. 14:32

Szándéknyilatkozat járműinformatikai központ létrehozásáról

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Magyar Tudományos Akadémia és a Budapesti Műszaki Főiskola megállapodást kötött a Mechatronikai és Járműinformatikai Innovációs Központ létrehozásáról.

Kulcsszavak: autószolg MTA BMF k+f
2007. február 6. 10:06

Bánkisok Baráti Köre

A Budapesti Műszaki Főiskola Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara hagyományai ápolása érdekében beindította a Bánkisok Baráti Köre (BBK) rendezvényeket.

Kulcsszavak: oktatás BMF
2007. február 4. 08:25

Új képzések a BMF-en

A Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2007 kiadvány hivatalos kiegészítésében a Budapesti Műszaki Főiskola új szakokat, számos újdonságot, kiegészítést hozott a felvételizők tudtára.

Kulcsszavak: oktatás BMF
2007. január 31. 14:55

Neumann Emlékülés

A Budapesti Műszaki Főiskola Emlékülést szervez Neumann János halálának 50. évfordulójára.

Kulcsszavak: Neumann BMF
2007. január 31. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

Ikonikus sporteseményekből – mint például az olimpia vagy a foci bajnokságok – idén nyáron sem lesz hiány. A szurkolók alig várják ezeket az eseményeket – nincsenek ezzel másként a kiberbűnözők sem, bár őket a versenyszellem vagy a közösség érzése a legkevésbé sem érdekli. A Foci EB és a 2024-es párizsi olimpiai játékok közeledtével az ESET biztonsági szakértői mutatnak 9+1 olyan esetet, amelyekben a kibertámadások áldozatai sportegyesületek, -események vagy a szurkolók voltak.

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

Június 10-én délután 3-kor kezdetét veszi a 2024. évi Startup Safari Budapest. A másfél napos rendezvény június 11-én is izgalmas programokkal várja az érdeklődőket. Az esemény célja, hogy összekapcsolja a startup közösség tagjait, inspirálja az új innovációkat és elősegítse a tudásmegosztást. A rendezvény különleges lehetőséget kínál a résztvevők számára, hogy betekintést nyerjenek a legújabb technológiai fejlesztésekbe és üzleti trendekbe.

2024. június 10. 11:40