NATO kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: NATO

NATO beszállítóvá vált a Delta Systems

A Honvédelmi Minisztérium határozata alapján minősített NATO beszállítóvá vált a Delta Systems, a Delta Technologies 100%-os tulajdonú leányvállalata. A minősítés értelmében a Delta Systems-nek lehetősége nyílik a minősítési szintje szerinti NATO Biztonsági Beruházási Programok keretében meghirdetett beszerzési eljárásokon való részvételre. A vállalat a minősítéssel tagja lett annak a mintegy 250 hazai vállalatnak, amelyek NATO beszállítói képesség birtokában vannak.

2022. július 20. 15:27

NATO tanúsítványt kaptak a Kingston IronKey D300 titkosított USB-k

A Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette, hogy IronKey D300 nevű titkosított USB meghajtósorozata megszerezte a NATO korlátozott  tanúsítványát (NATO Restricted Level Certification). Ennek értelmében a Kingston IronKey D300, IronKey D300S és IronKey D300SM pendrive-ok kiterjedt validálást követően bekerültek a NATO tagországai, valamint polgári és katonai testületei által megszabott működési követelményeknek megfelelő termékek hivatalos katalógusába.* 

2020. február 19. 11:55

Kibervédelmi gyakorlatot tart a NATO

Négyszáz számítógépes szakember vesz részt a NATO kibervédelmi gyakorlatán a héten Észtországban, a hangsúly az esetlegesen nagy kárt okozó hackertámadások elhárításán lesz - közölték az esemény szervezői.

2015. április 22. 13:22

Orosz hackerek a Windows-szoftverek biztonsági rését kihasználva kémkedtek a NATO ellen

Orosz hackerek a Microsoft Windows operációs rendszerek egyik biztonsági rését kihasználva kémkedtek több nyugati kormány, valamint a NATO és Ukrajna ellen - írta kedden a The New York Times című amerikai napilap az iSight Partners nevű, dallasi székhelyű biztonsági cég friss jelentésére hivatkozva.

2014. október 15. 11:23

NATO beszállító lehet az Invitel

Két különböző nemzetközi tanúsítványt is megszerzett az elmúlt időszakban az Invitel. Az AQAP 2120 legszigorúbb katonai minőségirányítási tanúsítványa után a fizetőkártya adatok biztonságáról szóló PCI DSS szabvány biztonsági követelményrendszerének is megfelelt a cég. Az Invitel a technológiai és üzleti minőségbiztosítási vizsgálatok mindegyikén kiválóan teljesített.

Kulcsszavak: NATO Invitel
2012. december 7. 14:43

NATO-konferencia: előtérben a számítógépes támadások elleni védelem

A miniszteri irányelv szerint 2012 és 2021 között jelentős mértékben fejleszteni kell a Magyar Honvédség vezetési rendszereinek védelmét a számítógépes támadásokkal szemben; a korszerűsített vezetési rendszer alkalmas lesz az országon belüli és például a NATO-partnerországokkal való biztonságos kommunikációra - mondta Benkő Tibor vezérkari főnök szerdán Budapesten, miután hazaérkezett a belgrádi NATO-konferenciáról.

Kulcsszavak: security NATO
2011. június 16. 08:30

NATO-beszállító lett a NetAcademia

Rendkívül szigorú biztonsági intézkedések mellett Hágában, a NATO C3 Agency hollandiai székházában tartott biztonsági tanfolyamot a NetAcademia Oktatóközpont. Az EC-Council Certified Security Analyst (ECSA) tréningen az ügynökség szakemberei vettek részt.

Kulcsszavak: NATO NetAcademia oktatás
2009. november 18. 16:01

Hangfegyverrel szerelik fel az Irakban állomásozó amerikai csapatokat

Az amerikai csapatok egy távolra hordó akusztikai eszközt (LRAD) kapnak rendfenntartási célból, mely nem halálos, ám ahogy a fegyver készítői elmondták, használata esetén "az ember nagyon nem szeretne ott lenni, ahol éppen van".

Kulcsszavak: NATO
2004. március 4. 07:30

Humansoft: NATO-beszállításra alkalmas

A Humansoft Elektronikai Kft. a Honvédelmi Minisztérium önálló szerve, a Beszerzési és Biztonsági Beruházási Hivatalának minősítése alapján ez évtől elindulhat a NATO-szervek és a -tagországok által kiírt NATO-pályázatokon.

2004. január 16. 13:09

Az Albacomp Rt. újabb ISO- és NATO-tanúsítványt szerzett

A minőségbiztosítási és környezetirányítási ISO audit során az Albacomp Rt. teljes tevékenységére megszerezte az ISO 14001:1996 környezetirányítási tanúsítványt, valamint megújította ISO 9001:2000 minőségbiztosítási tanúsítványát.

Kulcsszavak: Albacomp NATO szabvány AQAP ISO
2003. szeptember 25. 12:12

Internetes honvédelem

A honvédelemben az internetes technológiák a szakemberek szerint 2020-ra mélyreható változásokat eredményeznek - derül ki a Cisco Systems MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Kulcsszavak: NATO Cisco-hu konferencia
2002. október 24. 08:41

Brüsszeli NATO-tenderen indul az Icon

Az IT rendszerfelügyeletben hazai terepen megszerzett sokéves tapasztalat birtokában Brüsszelben kiírt NATO-tenderen indul OpenView felügyeleti megoldással az Icon Számítástechnikai Kft.

2002. július 23. 07:31

A Dataplex az IVBT új tagja

A kolokációs központot üzemeltető Dataplex Telekommunikációs Kft.-t június 25-i ülésén felvette tagjai sorába az Információvédelmi és Biztonságtechnikai Társaság (IVBT).

2002. június 26. 10:28

A NATO hivatalos beszállítója lett a Synergon

A Synergon Informatika Rt. a NATO hivatalos beszállítói partnere lett. Czakó Ferenc vezérigazgató Brüsszelben 2001. december 18-án Peter Dicksszel, a NC3A ügynökség vezérigazgatójával írta alá azt a szerződést, mellyel a Synergon csatlakozott a NATO által használt versenyeztetéses beszerzési eljáráshoz (BOA – Basic Order Agreement).

2001. december 18. 13:33

AKO: a világ legnagyobb intranethálózata

Az Egyesült Államok szárazföldi haderejének képviselői a napokban bejelentették, hogy a hadseregnél a közelmúltban beüzemelték a világ legnagyobb intranetét, mely hálózat arra hivatott, hogy a több mint egymillió katona, civil személy és veterán számára egy minden eddiginél komolyabb számítógépes rendszert biztosítson.

Kulcsszavak: NATO hálózat
2001. november 16. 23:35

A Viador segíti a kommunikációt az amerikai hadsereg fegyvernemei között

A vállalati portálok szoftvereinek készítésében érdekelt Viador terméke fogja segíteni a kommunikációt az amerikai hadsereg négy fegyverneme, a szárazföldi csapatok, a légierő, a flotta és a tengerészet tisztjei között.

2001. április 16. 21:31

Az OTE háborús veszteségét számolja

A görög nemzeti távközlési vállalat (OTE) egyelőre fel sem tudja mérni, hogy milyen károkat okozott a NATO légiháborúja a szerb telefonvállalatban, amelyben 20 százalékos részesedése van.

Kulcsszavak: NATO OTE távközlés
1999. június 5. 21:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

A Continental technológiai vállalat a 2024-es Consumer Electronics Show-n mutatta be új kijelzőjét, az úgynevezett Crystal Center Display-t. A prémium kategóriás járművekbe gyártott terméket egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására. 

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

A csevegőprogramok térhódításának folyamatát vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatása. A hagyományos telekommunikációs eszközök folyamatos visszaszorulása évről évre megfigyelhető, és mára eljutottunk oda, hogy a „– Holnap hívlak. – Melyiken?” –párbeszéd már nem a vezetékes vagy mobiltelefonra vonatkozik, hanem valamelyik csevegőfelületre vagy alkalmazásra.

2024. április 2. 13:14