Nokia Siemens Networks kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Nokia Siemens Networks

Nokia Solutions and Networks: a változás észrevétlen lesz

A világ mobil-szélessáv szakértőjeként elismert Nokia Siemens Networks új neve mostantól Nokia Solutions and Networks, az eddig is használt NSN rövidítéssel. A névváltozás tükrözi a július elsején bejelentett és a napokban lezárult tulajdonoscserét, melynek során a Nokia megvásárolta a Siemens 50%-os tulajdonrészét a vállalatban.

2013. augusztus 9. 09:15

NISZ: két pályázó a GSM-R vasúti kommunikációs hálózati tenderen

Két pályázó adta be végleges ajánlatát a GSM-R rendszerszállítási tenderre - tájékoztatta a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. kedden az MTI-t.

2013. július 16. 19:31

Fogyasztói hűség az okostelefonok világában – a hang- és adatminőség számít

A fejlett országokban a mobilelőfizetők közel 65%-a aktívan használja a modern internetalapú szolgáltatásokat – derült ki a Nokia Siemens Networks „Előfizetők Megszerzése és Megtartása 2013-ban” elnevezésű jelentéséből. A dokumentum többek között arról is beszámol, hogy csaknem 20%-kal nőtt tavaly az olyan mobilhálózati szolgáltatásokat aktívan használók száma, mint az email vagy az online navigáció.

2013. július 4. 16:16

A Nokia kivásárolja a Siemenst közös vállalatukból

A Nokia kivásárolja a Siemens AG. 50 százalékos részesedését a Nokia Siemens Networks (NSN) mobil hálózati berendezés gyártó közös vállalatból.

2013. július 1. 11:03

Csökkent a Nokia Siemens Networks vesztesége az első negyedévben

Az idei első negyedévben az előző évinél alacsonyabb forgalom mellett csökkent a Nokia Siemens Networks adózott vesztesége - tájékoztatta kedden a vállalat az MTI-t.

2013. május 21. 13:56

Nokia Siemens GSM-R hálózat a lengyel vasúton

A Nokia Siemens Networks GSM-R vasúti mobil infrastruktúrát szállít az egyik legjelentősebb lengyel vasútvonalra. A lengyel vasúthálózatot üzemeltető PKP Polskie Linie Kolejowe korszerűsíti a Varsót a balti-tengeri Gdynia kikötővárosával összekapcsoló, 35 állomásból álló komplex vasútvonalat.

2013. február 26. 10:14

Mobil-adatátviteli sebességrekord a Nokia Siemens Networks-től

A Nokia Siemens Networks új TD-LTE adatátviteli sebességrekordot állított fel. A rekorddöntés során a cég a piaci forgalomban is kapható Flexi Multiradio 10 bázisállomását használta az adatok fogadásához és küldéséhez a párhuzamos oda-vissza irányuló adatátviteli kapcsolatban, amely során 1,6 Gbps átlagos sebességet sikerült elérnie. Ilyen sebességgel egy 3 gigabájtos, nagy felbontású (HD minőségű) filmet mindössze 24 másodperc alatt lehet letölteni, ráadásul ezzel egyidejűleg még több mint 1,7 gigabájt adat is feltölthető – mindez mobil-szélessávon.

2012. október 8. 10:54

A Polkomtel a Nokia Siemens Networks segítségével bővíti mobil-szélessávú hálózatát

A Polkomtel (a lengyelországi Plus mobilhálózat üzemeltetője), valamint partnere, az Aero2 a Nokia Siemens Networks-öt választotta GSM, HSPA+ és Long Term Evolution (LTE) hálózata korszerűsítésére és bővítésére. Az együttműködés célja nagyobb lefedettség és magasabb szintű hang- és adatátviteli szolgáltatások nyújtása a mobil-szélessávot használók számára.

2012. szeptember 20. 10:10

Globális piacra jutási lehetőség hazai szoftverfejlesztő vállalkozások számára

A Nemzetgazdasági Minisztériummal folytatott szakmai műhelymunka eredményeként a Nokia Siemens Networks globális piacra jutási lehetőséget biztosít két hazai kis- és középvállalkozás (KKV), a Starschema Kft. és a Processorg Software 82 Kft. számára. Az együttműködés jelentőségét az adja, hogy a magyar vállalatok a multinacionális nagyvállalaton keresztül nem csupán konkrét munkalehetőséghez jutnak, hanem a nemzetközi piacra is kiléphetnek.

Kulcsszavak: Nokia Siemens Networks
2012. június 11. 12:45

Sürgetővé vált a mobil adatvédelmi szolgáltatások bevezetése

Az okostelefonok számának, és ezzel együtt a készülékeket fenyegető veszélyeknek az ugrásszerű emelkedésével a Nokia Siemens Networks mobil biztonsági csomagot vezet be intelligens eszközök, például okostelefonok és táblaszámítógépek számára.

2012. április 24. 14:59

A norvég vasút fejleszti kommunikációs hálózatát

A Nokia Siemens Networks olyan alaphálózati platformot biztosít, amely automatikusan megosztja a forgalmi adatokat a zavartalan kommunikáció fenntartása érdekében.

2012. március 20. 10:02

Szélessáv - a vasúti ágazat kiugrási lehetősége

A telekommunikációs szolgáltatások Magyarországon még kiaknázatlan üzleti lehetőségeket rejtenek magukban. A vasúti kommunikáció fejlesztése nemzetgazdasági szempontból az ágazat kiugrási lehetőségét jelenti. A Nokia Siemens Networks szerint a szélessáv által nyújtott szolgáltatások és alkalmazások használata rövidesen a hazai utazóközönség számára is általánossá válik.

2011. szeptember 30. 09:45

Szuperintelligens város lehet Budapest

A Nokia Siemens Networks magyar mérnökei által fejlesztett Machine to Machine (M2M) alkalmazásoknak köszönhetően éveken belül egy - a jelenleginél jóval kényelmesebb és biztonságosabb - szuperintelligens környezetben élhetünk majd.

2011. szeptember 13. 14:12

Robbanásszerűen nő a mobil adatforgalom

A Nokia Siemens Networks előrejelzése szerint 10 ezer százalékkal nő világszinten 2015-re az okostelefonok és a hordozható számítógépek által generált adatforgalom a mostanihoz képest.

2010. november 13. 07:46

Magyarországon bővíti K+F tevékenységét a Nokia

Budapestet választotta globális vasúti kommunikációs központja székhelyéül a Nokia Siemens Networks, s ezzel az idén 100 fővel bővül a finn vállalat kutatás-fejlesztési központja.

2010. szeptember 14. 11:52

A Nokia Siemens felvásárolja a Motorola egy részét

A Nokia Siemens Networks (NSN) és a Motorola ma megegyezett, amely szerint az NSN 1,2 milliárd dollárért megvásárolja a Motorola vezeték nélküli hálózati infrastruktúrájának többségi tulajdonát.

2010. július 19. 22:04

Segítené az új mobilhálózat elindítását a Nokia Siemens Networks

A Nokia Siemens Networks figyelemmel követi a mobil frekvenciapályázat eseményeit, s nem csupán műszaki-technológiai megoldásokat nyújtana a nyertesnek, hanem kész segíteni abban is, hogy egy pénzügyi partner bevonásával létrejöjjön a megfelelő finanszírozási struktúra a projekt megvalósításához.

2009. január 23. 10:17

Kétszeres sebességű EDGE a Nokia Siemens-től

A Nokia Siemens Networks egy olyan szoftveres megoldással rukkolt elő, amellyel állítólag megduplázhatják az EDGE mobiltelefonos hálózati technológia adatátviteli sebességét.

2008. március 27. 21:20

Feljövőben a Nokia-Siemens a mobilhálózati piacon

A 2007 utolsó negyedéves eredmények alapján a Nokia Siemens Networks (NSN) 4%-kal növelte piaci részesedését, miközben az első Ericsson 2%-ot visszaesett az egy évvel korábbi helyzethez képest.

2008. február 24. 12:08

Bemutatta a 3G utódját a Nokia Siemens

A Nokia Siemens Networks komolyan képviselteti magát a barcelonai GSMA mobil konferencián, bemutatják a legújabb fejlesztéseket, köztük a Long Term Evolution – LTE végponti elérést, a mai nagysebességű 3G mobilhálózat utódját.

2008. február 15. 07:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

Exkluzív budapesti esemény keretében mutatták be a hazai szakmai közönségnek május 23-án, az Everguest Intelligence-t. A mesterséges intelligencia a szemünk előtt alakítja át és forgatja fel a turizmus és a vendéglátás mindennapjait. Az Everguest legújabb fejlesztése pedig már a piaci bevezetése előtt jelentős figyelmet kapott, mostanra pedig már több mint 250 szálláshely iratkozott fel a várólistára. Azóta a szoftvert már nemzetközi környezetben, Bécsben, Barcelonában és Amszterdamban is bemutatták, mindenhol kitörő sikert aratva. Az eseményen szó esett az AI emberi vonatkozásairól is.

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

A magyar internetezők 57 százaléka esett már áldozatául online csalásnak, adathalászatnak, hackelésnek vagy vírustámadásnak – ez derült ki az ESET termékek hazai forgalmazója, a Sicontact Kft. gkid-vel közösen végzett, a 18 év feletti online is vásárló internetezőkre reprezentatív felméréséből. A kutatás apropóját a cég most folytatódó kiberbiztonsági tudatosító kampánya, az IT-hős vagy kiberbalek? adta. Az ESET és a Sicontact közös célja, hogy a felhasználókat meggyőzzék arról, a digitális biztonság alapszükséglet, amelyre figyelnünk és áldoznunk kell. 

2024. május 22. 14:37