PlanRadar kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: PlanRadar

Építőipari digitalizáció a hatékony tűzvédelemért

A közelmúltban bekövetkezett tragikus kimenetelű spanyolországi, valamint a komoly anyagi kárt okozó hazai, visegrádi és etyeki tűzesetek felerősítették az épületek biztonságával kapcsolatos aggodalmakat. 

2024. március 30. 10:33

Mérföldkő az építőipar digitalizációjában

A digitális építőipari, ingatlan- és létesítménygazdálkodási platformját Magyarországon is forgalmazó, bécsi székhelyű PlanRadar bejelentette, hogy SiteView elnevezéssel, mesterséges intelligencia alapú megoldást dolgoz ki. Az új funkcióval nem csak tovább bővül az eszköztár, de még hatékonyabbá is válik a PlanRadar. A SiteView a 360 fokos képkezelésének köszönhetően gazdagabb vizuális dokumentációt biztosít a projekteken, növeli a pontosságot, javítja az átláthatóságot és csökkenti az utómunkálatokat, ezáltal jelentősen javíthatja a munkavégzés hatékonyságát.

2024. március 17. 09:44

A PlanRadar tovább erősítette jelenlétét az európai piacokon

A bécsi székhelyű, építőipari szoftverét Magyarországon is forgalmazó PlanRadar az ágazatot sújtó kihívásokkal és geopolitikai nehézségekkel dacolva kiemelkedő, 50 százalékos növekedést ért el 2023-ban a globális piacon a megelőző évhez képest. 

Kulcsszavak: +céginfó PlanRadar
2024. február 1. 17:46

A PlanRadar megoldása az építőipari kárigények kezelésére

Az építőipari projektek kulcsszereplői, a megrendelők, befektetők, projektmenedzserek, tervezők, tanácsadók, vállalkozók és alvállalkozók céljainak, tevékenységének összehangolása nem könnyű, gyakran komoly anyagi következményekkel járó konfliktusokkal kísért folyamat. 

Kulcsszavak: PlanRadar építőipar
2024. január 15. 11:30

PlanRadar útmutató az építőipari vállalatok jövőbeni sikeréhez

A közelmúlt történései egyértelműen azt igazolják, hogy azok az építőipari cégek kerülhetnek ki megerősödve az ágazatot sújtó recesszióból, amelyek határozott és gyors lépéseket tesznek az innovatív megoldások és a fejlett technológiák alkalmazásának bevezetésére. Azok a vállalatok, amelyek idejében végrehajtják a kulcsfontosságú változtatásokat az építési projektek irányításában, komoly előnyre tehetnek szert versenytársaikkal szemben 2024-ben – és még sok éven át. Az építőipari szoftverét Magyarországon is forgalmazó bécsi székhelyű PlanRadar az építési projektmenedzsment jövőjével foglalkozó szakmai útmutatójában azt foglalta össze, hogy a digitalizáció hogyan támogatja az ágazat sikeres talpra állását a jövőben. 

2023. december 22. 16:20

A Konstrukt360 tapasztalatai a PlanRadar-ral

A teljeskörű építőipari szolgáltatásokat nyújtó Konstrukt360 Kft. tulajdonos -ügyvezetője, Rajnai Richárd az Y-generáció képviselőjeként a kezdetektől fogva online megoldásokra alapozta vállalkozásai működését. Természetes volt a számára, hogy az egyre nagyobb és egyre összetettebb megrendelések hatékony teljesítése megköveteli a digitális technológiák alkalmazását. A vállalkozó a bécsi székhelyű, termékét Magyarországon is forgalmazó PlanRadar megoldását választotta.

2023. november 8. 12:59

Így támogatta a digitalizáció Varsó új ékességének felépítését

A Varso Tower, vagyis a Varsó Torony Lengyelország és az Európai Unió legmagasabb épülete, egyben a lengyel főváros legrangosabb építészeti projektje. A maga nemében egyedülálló felhőkarcoló szervesen illeszkedik abba a fejlesztési folyamatba, amelynek célja, hogy Varsót a nemzetközi üzleti élet egyik dinamikusan növekvő központjává emelje. A projekt megvalósításában meghatározó szerepe volt a digitalizációnak, így az épület nemcsak a magasságának, méreteinek, hanem az építésekor alkalmazott innovatív módszereknek köszönhetően is kiérdemli a figyelmet. A fejlesztést Európa egyik meghatározó ingatlanvállalata, a HB Reavis irányította, a kivitelezést a bécsi székhelyű PlanRadar Magyarországon is elérhető szoftvere támogatta.

Kulcsszavak: PlanRadar
2023. szeptember 27. 09:55

Néhány óra alatt bárki megtanul alapszinten kezelni egy építőipari szoftvert

A hazai építőipari vállalkozásoknak mindent meg kell tenniük hatékonyságuk javítása érdekében – írja közleményében az ágazat rendelésállományának és teljesítményének visszaesésére reagálva az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), példaként említve a felnőttképzést, továbbképzést. 

Kulcsszavak: PlanRadar
2023. szeptember 1. 17:57

Kapcsolatépítő rendezvénysorozatot indított a PlanRadar

A súlyos gondokkal, a termelési volumen és a megrendelési állomány visszaesésével küszködő hazai építőipari szereplők közül egyre többen ismerik fel, hogy a nehézségek áthidalásában, a teljesítmény és a hatékonyság növelésében meghatározó szerepe van a munkafolyamatok átfogó digitalizációjának. 

2023. május 4. 17:40

Új funkcióval bővült a magyar építőipari szereplők életét megkönnyítő szoftver

Európa egyik meghatározó építőipari szoftvergyártója, a bécsi székhelyű PlanRadar kifejezetten az ügyfelek, köztük a magyar felhasználók visszajelzései, kérései alapján fejlesztette ki azt az új dokumentumkezelési megoldást, amelynek köszönhetően a megrendelők, a tervezők, a kivitelezők, valamint a létesítmények üzemeltetői a korábbinál is áttekinthetőbb módon ellenőrizhetik, követhetik a projektek alakulását. 

2023. március 31. 20:27

Nemzetközi díjat nyert a Magyarországon is ismert építőipari szoftvergyártó

A kiskereskedelmi szektor közép-európai kiválóságait díjazták Varsóban a 15. alkalommal megrendezett, az ágazat első számú regionális szakmai fórumának, ünnepének számító CEE Retail Awards eseményen. Az építőipari szoftverét Magyarországon is forgalmazó, bécsi központú PlanRadar a szektor legjobb technológiai támogatójának járó elismerést kapta meg. 

Kulcsszavak: PlanRadar
2023. február 15. 21:13

Egyre okosabbak lesznek az otthonaink, amire az építőiparnak is fel kell készülnie

Az okosotthon kifejezés azokat a technikai megoldásokat takarja, amelyek egymással együttműködve lehetővé teszik a lakásokban, családi házakban működő különböző rendszerek és alrendszerek központi irányítását a benne lakók kényelme, biztonsága, valamint az épületek energiahatékony üzemeltetése érdekében. 

Kulcsszavak: okosotthon PlanRadar
2022. december 12. 18:00

Rangos díjat nyert a Magyarországon is ismert építőipari szoftver gyártója

Idén első alkalommal adták át Ausztriában a világ egyik vezető könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó vállalata, az EY és partnerei által alapított EY Scale-up Awards díjakat. Az elismeréssel, és az azzal járó, 100 ezer euró értékű képzési, tanácsadási csomaggal az osztrák piacon kiemelkedően teljesítő, innovatív vállalkozásokat támogatják. A fődíjat szoros versenyben a Magyarországon is forgalmazott építőipari szoftver gyártója, a PlanRadar érdemelte ki.

2022. augusztus 29. 15:56

Régen várt újítást vezet be az építőipari digitalizáció sikercége

Az építőipar fejlődését számos tényező, az energiaárak drasztikus emelkedése, az alapanyagok drágulása, munkaerőhiány, technológiai elmaradottság hátráltatja, az igazán nagy veszélyt azonban valami más jelenti az ágazatban: a kommunikációs káosz. Ha a projektek résztvevői nem tudnak szót érteni egymással, ha a fontos információk beragadnak, borulhat minden. 

2022. március 18. 17:26

100-ból 96 felhasználót meggyőzött az építőipari digitalizáció sikercége

Jó vagy nagyon jó tapasztalatokról számolt be a PlanRadar építőipari, épületüzemeltetési szoftver felhasználóinak 96 százaléka a bécsi székhelyű cég valamivel több mint 3000 válaszadó bevonásával készített átfogó európai felmérésében. 

2022. február 18. 15:42

Rekordösszeget adtak össze a befektetők az építőipart forradalmasító sikercégnek

Az osztrák B2B szektor történetének legnagyobb összegű második fordulós tőkebevonási körében 69 millió dollárt gyűjtött össze a befektetőktől az építőipari, épületüzemeltetési szoftvert fejlesztő és forgalmazó bécsi központú cég, a Magyarországon is ismert PlanRadar.  Az európai piacon meghatározó szerepet betöltő vállalat a pénzt nemzetközi terjeszkedésre és technológiai fejlesztésre használja fel. A cél a jelenlegi forgalom megháromszorozása 2022-ben, ami az eddigi eredmények ismeretében reális elképzelés.

2022. január 22. 16:52

Áttörés az építőiparban: A kivitelező már nem mondhatja azt, hogy nem így értettem

Műszaki ellenőrzési feladatok elvégzésére keresett digitális megoldást a győri székhelyű, budapesti, révkomáromi, zágrábi és hongkongi irodával is rendelkező TSPC Csoport. Az építőipari projektek, főleg ipari beruházások teljes körű tervezésével és lebonyolításával foglalkozó vállalat célirányosan, a hibajavítás hatékonyságának növelése és az adminisztráció felgyorsítása érdekében vizsgálta meg a piacon elérhető termékeket. A Kádár Mihály által létrehozott TSPC Csoport az év első felében több lehetőséget is mérlegelt, végül a bécsi központú PlanRadar szoftverét választotta. A számítás bevált. 

2021. szeptember 29. 20:41

Nem kell tolmács az építkezésen a vendégmunkás mellé, van jobb megoldás

Szeptembertől lép életbe az a kormányrendelet, amely szabályozott keretek között megkönnyíti a nem szomszédos, az Európai Unión kívüli, úgynevezett harmadik országokból érkező munkavállalók alkalmazását Magyarországon. Az intézkedés célja, hogy enyhítsen a járvány után erőteljesen beinduló magyar gazdaságban tapasztalható, az előrejelzések szerint több ágazatban súlyosbodó munkaerőhiányon. Az építőiparban évek óta feszítő gond, hogy nincs elég szakember, a más országokból vendégmunkásoknál ráadásul le kell küzdeni az együttműködést hátráltató nyelvi nehézségeket. A kézenfekvő megoldás a problémára a digitalizáció. 

2021. szeptember 1. 09:55

Kilőtt az építőipar, most kell észnél lenni

Az építőipar termelése az idei első félévben 7,3 százalékkal emelkedett, júniusban pedig több mint a negyedével, 27,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)*. Az iparági szereplők arra számítanak, hogy a szektor az év végéig elérheti járvány előtti, 4500 milliárd forintos termelési értéket. A száguldás azonban veszélyekkel is jár, a fejlődést számos tényező, köztük a szakképzett munkaerő hiánya, az alapanyagok drágulása, a hatékonyságot növelő beruházások elmaradása fékezheti. Az építőipari folyamatok digitalizációja mindhárom problémakörben enyhítheti a gondokat.

2021. augusztus 24. 15:03

Még nagyon kevesen vetik be az építőipar "csodafegyverét"

A magyar építőipar hároméves lemaradásban van, nem a Nyugathoz, önmagához képest, hangzott el a Portfolió által szervezett, Építőipar 2021 elnevezésű konferencián. A lemaradás okát az előadók szerint az ágazat digitalizációs visszamaradottságában kell keresni. A megoldás a BIM (Building Information Modelling), vagyis az épületinformáció-modellezés széleskörű elterjedése, alkalmazása, amely lehetővé teszi, hogy az adott projektek résztvevői összehangoltan tudjanak dolgozni a közös információs térben a tervezéstől kezdve a kivitelezésen át egészen az elkészült épületek üzemeltetéséig.  

2021. június 18. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

Az IKEA Magyarország elindította az IKEA Kreativ elnevezésű új eszközt, amely a legmodernebb technológiát használja a lakberendezési tervezéshez. Az eszköz minden vásárló számára elérhető mobilalkalmazásban és az IKEA.hu weboldalon. Az IKEA Kreativ rendkívül egyszerűen használható, és arra ösztönzi a vásárlókat, hogy használják ki kreativitásukat. Valósághű interaktív terveken keresztül mutatja meg, hogyan fognak kinézni az egyes bútorok az otthoni környezetben.

2024. május 15. 17:52