Novell Magyarország: fejlesztői stratégia és verseny

, 2001. június 5. 12:43
A Novell Magyarország bejelentette új fejlesztői stratégiáját, amelynek keretében az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt helyez a címtár alapú alkalmazások fejlesztésének támogatására. A most kiírt fejlesztői versenyt pedig a cég 400 ezer forintos fődíjjal kívánja jutalmazni.
Az NDS eDirectory mellett a stratégia kulcselemét jelenti két új címtár alapú Novell megoldáshoz, a DirXML-hez és a Novell Portal Serviceshez való kiegészítések fejlesztése.

A mai bejelentés részeként a Novell Magyarország meghirdette 2001. évi fejlesztői versenyét is, amelyen három témakörben – címtáralapú alkalmazások, portál gadgetek és DirXML konnektorok – indulhatnak a hazai fejlesztők. A fejlesztői verseny fődíja 400 ezer forint.

Az egész világra kiterjedő lépésre szánta el magát a Novell, amikor bejelentette, hogy ingyenesen kínálja a Novell eDirectory-t mindazon berendezésgyártók, független szoftvergyártók és -fejlesztők számára, akik a címtárat kiaknázó alkalmazásokat fejlesztenek. „A címtárak – amelyek feladata, hogy központilag tárolják, kezeljék és biztosítsák a felhasználók személyazonossági és egyéb adatait, legyenek bárhol is a hálózaton – lényegesen csökkentik a hálózatfelügyelet költségeit, az adatbevitel hibáit és megfelelő hátteret biztosítanak a változásokra való gyors reagáláshoz.” – mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója. „Úgy gondoljuk, hogy a Novell lépése serkenteni fogja a címtárak terjedését, hiszen lehetővé teszi az OEM-ek, független szoftvergyártók és -fejlesztők számára, hogy elektronikus üzletviteli megoldásaikban ingyenesen biztosítsák az iparág legnyíltabb, legbiztonságosabb és legjobban méretezhető címtárszolgáltatását. A Novell, a címtáralapú alkalmazások vezető fejlesztője pedig csak profitálhat abból, ha a címtárak elfogadottsága nő a hálózaton.”

Már most is 1800 alkalmazás készült az eDirectoryhoz – kétszer annyi, mint bármely más címtárhoz. Legújabb lépésével pedig a Novell új üzleti lehetőségeket kínál a teljes világhálózatra kiterjedő elektronikus üzletviteli megoldások készítéséhez és alkalmazásához.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14