Novell NetDevice NAS: szoftveres tárolási megoldás

, 2001. július 23. 12:37
A Novell bejelentette a Novell NetDevice NAS-t, amely a cég specializált szoftveres NetDevice szervereszközcsaládjának első tagja. Ezek a kizárólag szoftveres megoldások nagyfokú rugalmasságot biztosítanak a felhasználóknak az új és már létező kompatibilis hardvereszközeik megválasztásában és felhasználásában. Eszközként történő kialakításuknak köszönhetően a Novell NetDevice szerverek bármely hálózatba beköthetők, platformra való tekintet nélkül.
A Novell NetDevice NAS az iparág első “puha” (szoftveres) tárolási megoldása, amely kialakításánál fogva a teljes vállalatra kiterjedően tetszőleges hardveren lehetővé teszi az eszköz rendszerbe állítását. Ezáltal a vállalatok megtarthatják már kialakított beszerzési szokásaikat, kihasználhatják a hardverbeszállítókkal fenntartott kapcsolatok előnyeit, csökkenthetik a képzésre fordított erőforrásokat és akár meglévő hardverállományukat is újra rendszerbe állíthatják nagy teljesítményű NAS eszközökként.

A Novell NetDevice eszköz automatikus lemezkép-kezelési technológiája lehetővé teszi a rendszergazdák számára a teljes rendszertelepítést és több ezer felhasználó jogosultságainak beállítását akár 20 percen belül, mivel a Novell NetDevice NAS CD-ről történő bootoláskor a lemezkép automatikusan felmásolódik a számítógépre és a rendszer konfigurálódik.

A Novell NetDevice NAS az egyetlen elérhető NAS eszköz, amely nemcsak a Novell NDS eDirectory környezetet, hanem a Windows, Unix, Linux és webalapú ügyfeleket is támogatja. Az említettek mindegyike natív eléréssel fér hozzá a Novell NetDevice NAS szolgáltatáshoz, és az ügyfelek mindegyike – függetlenül az általa használt platformtól – központilag menedzselhető a Novell NetDevice NAS eszközök mindegyikén az eDirectory hatékonyságával, amely a NAS eszközök teljes flottájának kezelését és felügyeletét is olyan könnyedséggel biztosítja, mintha egyetlen eszközt felügyelne. A hálózati ügyfeleknek – mobil- és kábeles kapcsolatokon keresztül egyaránt – méretezhető tárolási kapacitást biztosító és a vállalati tárolás felügyeletét és kezelését centralizáltan megoldó Novell NetDevice NAS csökkenti a tárolással kapcsolatos felügyeleti költségeket. Sőt, lehetőséget biztosít az együttműködés elősegítésére és a vállalati rendszerek integrálására, létrehozva az egy, egységes hálózatot, a one Netet.

A Novell NetDevice NAS tárolóeszköz augusztus végétől lesz elérhető a Novell hivatalos forgalmazóiból és megoldásszállítóiból álló hálózaton keresztül.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36