Sun Microsystems online szerviz az EMEA-térségben

Zsadányi Pál, 2001. szeptember 23. 10:59
A Sun Microsystems cég használhatóvá tette a mi térségünkben is az éjjel-nappali (heti 7x24 órás) online szervizközpontját (OSC - On-line Service Center). A szolgáltatást a Sun-felhasználók bárhonnan, bármikor, bármilyen eszközről elérhetik egy webböngészővel.
Az egyes szolgáltatások igénybevételének a feltételei különbözhetnek. Egy sor szolgáltatás ingyenes (például a javítások, frissítések, dokumentációk elérése stb.), mások csak bejelentkezéssel vehetők igénybe, regisztrált alkalmazóknak, míg megint mások csak előfizetési díjért, vagy csak garanciaidő alatt férhetők hozzá.

A megcélzott közönség igen széles: nagyfelhasználó cégek alkalmazóinak, különféle szolgáltatóknak (ISP, ASP, ISV stb.) és rendszerintegrátoroknak a hardver- és szoftverproblémáinak a megoldásához szükséges eszközök, adatok és információk. Ezzel hamar túljuthatnak a problémáikon, és erőiket a fő feladataikra összpontosíthatják.

A weben egyetlen pontról rengeteg szolgáltatás férhető hozzá. Először azt kell megadni, hogy melyik régióban szeretnénk igénybe venni a szolgáltatást (tehát, nem ’melyik helyen vagyunk’, hanem hol keletkeztek a szervízjogaink, ha ilyenek vannak), ami esetünkben Hungary. A következő lapon már a rendelkezésre álló szolgáltatások széles palettája jelenik meg. A legeleje a letöltésekkel, hibajavításokkal, frissítésekkel, dokumentációkkal foglalkozik, amit a rendszergazdáknak nyújtott támogatások, majd a műszaki támogatások, a rendszerelemzési és üzemeltetési eszközök, a szerződés szerinti szolgáltatások, az egyéb dolgok (pl. StarOffice fórum stb.) és végül az oktatási lehetőségek követnek.

Ezen a szolgáltatáson keresztül érhetők el (tipikusan a linuxosoknak, de másoknak is) a nyílt forráskódú StarOffice irodai csomag használatához szükséges legfontosabb információk. A tanfolyami oktatás a magyar Sun oktatóközpont szolgáltatásaira mutat, tehát magyarul érhető el.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50