Számítógépes tantermet adtak át a budapesti fegyházban

MTI Sajtóadatbank, 2001. október 12. 08:41
Tizenöt munkahelyes, számítógépekkel felszerelt tantermet adtak át csütörtökön a Budapesti Fegyház és Börtön elítéltjei számára.
Azt átadáson jelen volt Somogyvári István, az Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, valamint Sík Zoltán informatikai kormánybiztos.

A Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága a Széchenyi-terv keretében központi forrásból támogatja a büntetés-végrehajtási intézményekben fogva tartottak képzését és oktatását. Az erre vonatkozó megállapodást a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és az Informatikai Kormánybiztosság augusztus 16-án írta alá.

Az új tanteremnek köszönhetően már az idei tanévben lehetőség nyílik arra, hogy az iskolarendszerű felnőtt oktatás keretében mintegy 300-350-en elsajátítsák a tantervben előírt informatikai ismereteket. Emellett a munkaerő-piaci képzések körében 180-an alap- és középfokú informatikai oktatásban vegyenek részt. A tervek között szerepel, hogy a számítógépes termeket idegennyelv-oktatásra is igénybe veszik. A bv-intézetekben jelenleg 30-féle szakmát sajátíthatnak el az elítéltek.

A fogvatartottak életkorát és iskolai végzettségét tekintve a büntetés-végrehajtásnak számos kihívással kell szembenéznie, hiszen az elítéltek átlagéletkora 33 év, minden második személynek csak általános iskolai végzettsége van, s 28 százalékuk rendelkezik csak szakképzetséggel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36