A BalaBit már márciusban csatlakozott az EU-hoz

OTS - Cégvonal, 2004. május 10. 11:03
A nemzetközi szinten is elismert, magas biztonságú Zorp tűzfalat fejlesztő BalaBit IT Biztonságtechnika bíztató kilátások elé néz az idei CeBIT után. A magyar fejlesztő cég termékei a hazai sikereket követően megkezdték uniós pályafutásukat. A stratégia példaértékű sok más kicsi, de innovatív terméket fejlesztő hazai cég számára is.

- A CeBIT-ig cégünk külföldi terjeszkedését illetően nem tartottam igazán fontosnak Magyarország EU-csatlakozását. Olyan minőségű szoftvereket fejlesztünk, melyek tulajdonságaiknak köszönhetően nemzetközi piacot teremtenek maguknak. Hannoverben azonban azt tapasztaltuk, hogy az EU-bővítés közelsége miatt a német piaci szereplők jobban érdeklődnek a magyar technológiai cégek iránt. - nyilatkozta Györkő Zoltán, üzletfejlesztési igazgató.

A BalaBit alapítói sosem csupán a magyar piacban gondolkodtak. Négy éve a cég olyan technológia fejlesztésébe fogott, mely jelentősen meghaladta az akkori elvárásokat. A vállalatok biztonság iránti igényeinek növekedésével a Zorp névre keresztelt magas biztonságú tűzfal is keresett lett. A CeBIT-en bemutatott Zorp 3 előnyeit a szigorú biztonsági előírások alapján működő, összetett nagyvállalati környezetben lehet legjobban kamatoztatni.

- A tavalyi évhez képest idén több potenciális partnerrel kezdtük meg a tárgyalásokat, 3-5 új szerződést szeretnénk kötni - számolt be Illés Márton, a cég nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsadója.

A BalaBIT az idei CeBIT után tekintélyes sajtófigyelmet is kapott. A neves német iX, c,t és LANline érdeklődött a cég iránt, az amerikai sajtóorgánumok közül pedig a Linux Journal és az Infoworld is beszámolt a BalaBit fejlesztéseiről.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50