Juniper: új SSL VPN eszközök kkv-knak

forrás Prim Online, 2004. szeptember 6. 13:54
A Juniper augusztusban dobta piacra új NetScreen Remote Access 500 sorozatát, amelyet kifejezetten a kis- és középvállalati szektor résztvevőinek ajánlanak. A Magyarországon a Telindus által képviselt Juniper új eszközeivel a kkv-k számára is elérhetővé vált a magasfokú hálózati biztonság.
A Juniper Networks bemutatta legújabb, kis- és közepes vállalkozások számára kifejlesztett SSL VPN eszközét, amely biztonságos, költséghatékony és könnyen telepíthető megoldást kínál a cég erőforrásainak távoli elérésére. A Juniper Networks Instant Virtual Extranet (IVE) platformjára épülő NetScreen Remote Access 500 eszközök kedvező árukkal, egyszerű telepíthetőségükkel kifejezetten a kis- és közép vállalkozási szegmens szereplőinek készülnek.

Az Infonetics Research felmérései szerint a kis- és középvállalati szektor komoly fejlődési teret jelenthet az SSL VPN megoldások számára, mivel ezen a területen a következő pár évben a távoli elérésre használt Virtual Private Network rendszerek száma akár duplájára is növekedhet. Míg 2002-ben a kisvállalatok 24%-a, a középvállalatok 37%-a, és a nagyválallatok 60%-a alkalmazott remote access VPN-t, addig a ezek az értékek 2007-re várhatóan 55%, 74%, és 90%-ra nőnek.

A kliens alapú VPN technológiáktól eltérően az új NetScreen Remote Access 500 sorozat SSL alapú átvitellel biztosít biztonságos távoli elérést, melynek felépítéséhez csupán egy böngésző szükséges, így nem igényli kliens telepítését, illetve karbantartást. (A Secure Socket Layer az RSA eljárással titkosított biztonságos adatátviteli protokollt jelenti. Ez a webserver és a klienseik közötti információcserére épül.) A NetScreen Remote Access 500 sorozat eszközei célhardverre épülnek, szükségtelenné teszik a meglévő infrastruktúra átalakítását, amely így költséghatékony, biztonságos és egyszerűen kezelhető megoldást biztosít a felhasználóknak.

A NetScreen Remote Access 500 sorozat kiegészíti a Juniper Networks már meglévő NetScreen Secure Access termékcsaládját, melyek így széles körű elérhetőséget, magas teljesítményt, skálázhatóságot biztosít kifinomult intra- és extranet környezetbe is. Mindkét termékcsalád IVE platformra épül, amely magába foglalja az erős hitelesítést, engedélyezést és auditálást (AAA), továbbá a TruSecure Corporation, Cryptography Research és az ICSA Labs által bevizsgált biztonsági architektúrát.

A NetScreen Remote Access 500 sorozat megjelenése egyben része a Juniper Networks 2004 februárjában indított NetScreen Medium Enterprise programjának is, melynek feladata NetScreen eszközök fejlesztése a közepes vállalatokra specializálódott ügyfelek és partnerek számára. A program részét képzi az oktatás, tanfolyamok szervezése és a partnerek munkáját segítő eszközök megalkotása.
Kulcsszavak: Juniper Networks Telindus

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36