Új Novell-megoldások a személyazonosság-kezelés egyszerűsítéséhez

forrás Prim Online, 2004. szeptember 22. 10:05
A Novell Nsure Identity Manager termék jelentős fejlesztéseit jelentette be a Novell.
Az új fejlesztések segítségével a szervezetek idő- és költségmegtakarítást érhetnek el a személyazonosság-kezelési infrastruktúra konfigurálása és felügyelete terén. A személyazonosság-kezelés összetettségének csökkentése érdekében az Enhanced Provisioning modul fejlett erőforrás-kiosztást alkalmaz az egyes munkafolyamatokhoz és továbbadott rendszeradminisztrációs feladatokhoz szükséges képességek biztosítására, míg a Designer for
Nsure Identity Manager 2 a telepítést és a konfigurációt egyszerűsíti le egy vizuális eszközkészlet segítségével.

Az Enhanced Provisioning modul

A Novell exteNd munkafolyamat és portál technológiáit kihasználva a Enhanced Provisioning modul egy funkciókban gazdag végfelhasználói alkalmazáskörnyezetet biztosít a Novell Nsure Identity Manager szoftverhez.

A modulban az alábbi új funkciók találhatók:

  • Az erőforrás-kiosztáshoz használt fejlett jóváhagyási munkafolyamatok lehetővé teszik a végfelhasználók vagy vezetők számára, hogy hozzáférést kérjenek a rendszerekhez, alkalmazásokhoz vagy eszközökhöz. A hozzáférés kérése után munkafolyamatokat indít el az objektum jóváhagyására és megosztására.
  • Az azonnal használható portálalkalmazások fejlett címtárinformációt és a hierarchia több szintjét is ábrázoló szervezeti diagramokat biztosítanak, valamint listát készíthetnek a személyekről bizonyos jellemzők - például funkció vagy hely - szerint. Az alkalmazottak
  • csoporttagságának vagy felelősségi körének megváltoztatásához a hozzáférések fogd és vidd eszközök segítségével oszthatók ki.
  • A rendszerfelügyelet delegálásával a felhasználók hozzáférési jogosultságokkal láthatók el a szervezeten belül elfoglalt szerepük szerint.
  • A felhasználókezelési eszközökkel a személyazonossági információk kezelése olyan végfelhasználók esetén is elvégezhető, mint például az alvállalkozók, önkéntesek vagy ügyfelek, akik általában nem szerepelnek a vállalat humánerőforrás-gazdálkodási rendszerében, de bizonyos erőforrásokhoz mégis hozzá kell férniük.

Designer for Nsure Identity Manager


A Designer for Nsure Identity Manager termék egy olyan vizuális eszköz, amely leegyszerűsíti a személyazonosság-kezelési infrastruktúrák konfigurálását, tervezését és felügyeletét. A fogd és vidd rendszerű kezelőfelülettel a rendszergazdák vizuálisan építhetnek fel modelleket,
házirendeket és személyazonosság-kezelési infrastruktúrákat anélkül, hogy bármilyen kódot meg kellene írniuk. Ez lehetővé teszi az informatikai rendszergazdák számára a személyazonosság-kezelési megoldás gyors konfigurálását, továbbá biztosítja a rugalmasságot a szervezet üzleti környezetének követéséhez.

A Designer for Nsure Identity Manager termék a széles körben használt és támogatott Eclipse nyílt forráskódú keretrendszer alapjaira épül. A Novell elkötelezte magát egy közös eszközkialakítási stratégia mellett, mely minden terméket az Eclipse alapokra épít, és ezzel hasonló kezelőfelületet biztosít az olyan felhasználók számára, akik más Eclipse alapú eszközkészletet is használnak.

Elérhetőség

Az Enhanced Provisioning modul októbertől érhető el a http://www.novell.com/nsureidentitymanager honlapon. A terméket az Nsure Identity Manager 2 és az exteNd Director 5.2 Enterprise Edition termékekkel rendelkező ügyfelek ingyenesen tölthetik le.

A Designer for Nsure Identity Manager 2 termék béta tesztelés céljára a http://www.novell.com/coolsolutions/dirxml/designer.html honlapról tölthető le.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50