A Microsoft kibocsátotta a Windows Server 2003 Service Pack 1 szervizcsomagot

forrás Prim Online, 2005. március 31. 11:20
A Microsoft megkezdte a Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1 (SP1) gyártását. A szervizcsomag jelentős biztonsági bővítéseket, valamint nagyobb megbízhatóságot és teljesítményt biztosít az ügyfeleknek.

A biztonsági frissítések átfogó gyűjteményére épülő Service Pack 1 megoldja az ügyfelek alapvető biztonsági problémáit azáltal, hogy a szigorúbb alapértelmezett beállításokkal és korlátozott jogosultságokkal csökkenti a támadási felületet, és jobban védi a rendszerszolgáltatásokat.

"Az IDC Research kimutatása szerint az ügyfelek egy termék kibocsátását követően mindig nagy várakozással tekintenek annak első szervizcsomagja elé" - mondta Al Gillen, az IDC rendszerszoftverekért felelős kutatási igazgatója. "A Windows Server 2003 SP1 csomag esetében a Microsoft nem pusztán frissítések szokásos gyűjteményét kínálja, hanem számos olyan eszközt, amelyek elősegítik a biztonságosabb hálózati konfigurációt, és lehetővé teszik a legfrissebb biztonsági frissítések leegyszerűsített kezelését."

A Service Pack 1 csomag számos biztonsági bővítést kínál a felhasználók számára

A Windows Server 2003 Service Pack 1 csomag új funkciókat tartalmaz az ismert biztonsági hiányosságok kiküszöbölésére, és lehetővé teszi, hogy a jövőbeni biztonsági fenyegetések felkészültebben érjék a cégeket. Az SP1 csomag kiemelten fontos új elemei többek között:

Security Configuration Wizard (Biztonsági Beállítások Varázsló) - Az új Security Configuration Wizard használatával az ügyfelek csökkenthetik a biztonsági beállítások hiányosságait. Az eszköz először információt gyűjt az adott kiszolgáló szerepkörével kapcsolatban, majd automatikusan letiltja az összes szolgáltatást és portot, amelyekre nincsen szükség ezen szerepkörök ellátásához és ezáltal csökkenti a támadási felületet.

Windows Firewall (Tűzfal) - Az új Windows Firewall telepítésével a felhasználók növelhetik a biztonságot, hiszen a Csoportházirend (Group Policy) funkció használatával az egész hálózatot ellenőrzésük alatt tarthatják. A Windows XP Service Pack 2-ben is megtalálható Windows Firewall az ügyfél hálózatának valamennyi ügyfél és kiszolgáló számítógépe köré szoftveres tűzfalat húz.

Post-Setup Security Updates (PSSU) (Telepítés Utáni Biztonsági Frissítések)
- A kiszolgálók a telepítésük és a legújabb biztonsági frissítések alkalmazása közötti időben sebezhetővé válhatnak. Ennek kiküszöbölésére a Windows Server 2003 Service Pack 1 a telepítést követően a kiszolgáló valamennyi bejövő kapcsolatát letiltja mindaddig, amíg a Windows Update nem alkalmazza a legújabb biztonsági frissítéseket a frissen telepített operációs rendszeren.

A Service Pack 1 további szolgáltatásai még erőteljesebb védelmet biztosítanak a felhasználóknak: köztük található az Internet Information Services (IIS) 6.0 Metabase Auditing, amely lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy a tár megsérülése esetén azonosíthassák a potenciálisan rosszindulatú felhasználókat. A szolgáltatások erősebb alapértelmezett beállításai és a jogosultságok korlátozása hozzájárulnak az alkalmazások minimális biztonsági szintjének létrehozásához, a Network Access Quarantine Control (Hálózati Hozzáférés Karanténjának Vezérlése) összetevők hozzáadása pedig megkönnyíti az elavult virtuális magánhálózati (virtual private networking - VPN) eszközök elkülönítését.

Fokozott megbízhatóság, nagyobb teljesítmény és kiterjedt tesztelés

A Windows Server 2003 Service Pack 1 bővítéseivel az ügyfelek a megbízhatóság és a teljesítmény átfogó növekedésére is számíthatnak. A Microsoft belső teszteredményei szerint a Windows Server 2003 Service Pack 1 telepítését követően a teljesítmény és megbízhatóság akár 50 százalékkal is növekedhet, a terhelés függvényében. A Service Pack 1 csomag lehető legmagasabb szintű kompatibilitásának érdekében a Microsoft szorosan együttműködött hardvergyártó és szoftverfejlesztő partnereivel. A Microsoft számos kiszolgáló-alkalmazással - többek között vírusvédelmi, tűzfal, adatbázis-kezelő, kommunikációs, üzleti intelligencia, webfejlesztő, pénzügyi és alkalmazásokkal -, illetve Windows Server-alapú eszközökön is tesztelte új szervizcsomagját.

A Windows Server 2003 Service Pack 1 már elérhető


A Windows Server 2003 Service Pack 1 magyar nyelvű változata május folyamán lesz elérhető. A felhasználók a Windows Server 2003 Service Pack 1 angol nyelvű verziójához a következő módon juthatnak hozzá:

Ingyenesen letölthetik a Microsoft letöltő központján keresztül

Elérhetik a Windows Update webhelyről

Beszerezhetik előtelepített OEM termékként, megrendelhetik CD-n, vagy a Mennyiségi licencelés és Rendszerépítő programok keretén belül.

A Microsoft a Small Businesses Server biztonsági bővítéseit tervezi


A Microsoft vállalati ügyfelei a Microsoft webhelyén keresztül 60 napon belül hozzáférhetnek a Windows Small Business Server 2003 SP1 csomaghoz, melyről bővebb információ itt érhető el:

A Windows Small Business Server 2003 SP1 a Windows Small Business Server 2003 és termékösszetevőinek legújabb szervizcsomagjait és frissítéseit fogja tartalmazni. A csomag ezen felül beépített, testreszabható integrációs képességgel is rendelkezik, hogy biztosítsa a problémamentes telepítést. A Service Pack 1 csomag fokozza a Windows Small Business Server 2003 biztonsággal, teljesítménnyel, együttműködéssel és termelékenységgel kapcsolatos beépített előnyeit.

A Windows Server 2003 SP1 és a Windows Small Business Server 2003 SP1 nemzetközi megjelenésének keretén belül a Microsoft a következő két hónap során 18 nyelvre honosítja a szoftvert.

Mindezzel egy időben megkezdődött a Windows Server 2003 x64 Edition és a Windows XP Professional x64 Edition gyártása is, amelyek különböző partnereken keresztül késő áprilisban válnak elérhetővé.

Kulcsszavak: Microsoft szerverszoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50