Juniper Networks: kormányzati rendszerek biztonságát növelő célhardver operációs rendszer

forrás Prim Online, 2005. augusztus 21. 10:47
A Juniper Networks augusztus 19-én bejelentette tűzfal (FW) és IPSec virtuális magánhálózati (Virtual Private Network - VPN) célhardver eszközei részére kifejlesztett ScreenOS valós idejű operációs rendszerének piacra dobását.
Az alapszoftver a legújabb USA Szövetségi Információfeldolgozási Szabványokkal (FIPS) kompatibilis. A Juniper Networks ScreenOS 5.0.0r9-FIPS operációs rendszere a Juniper tűzfal/VPN megoldásokkal kombinálva a kormányzati ügyfelek számára olyan biztonsági céleszközöket nyújt, amelyek megfelelnek a szövetségi irodák speciális elvárásainak és beszerzési gyakorlatának.

"A szövetségi irodák olyan IT technológiákat kötelesek beszerezni, amelyek megfelelnek a szigorú kormányzati tanúsítványoknak. Ha az irodák ezt az irányt követik, sikeresebben tudják alkalmazni az olyan technológiákat, amelyek csökkentik a kockázatokat, a szolgáltatás megszakadását és a telepítési költségeket. Összességében az ilyen jellegű alkalmazások jelentősen megnövelik a kormányirodák rugalmasságát a magas biztonsági szintű távoli hozzáférés-menedzsment terén a szövetségi hálózatokban" - mondta el John Trauth, a Merlin Technical Solutions, a Juniper Networks egyik értékesítő cégének kormányzati rendszerekkel foglalkozó ágazati alelnöke.

Thomas Kreidler, a Juniper Networks szövetségi rendszerekkel foglalkozó ágazatának alelnöke szerint: "Komoly kihívásnak tartjuk a feladatot, hogy a szövetségi kormányokat olyan tűzfal/VPN eszközökkel lássuk el, amelyek FIPS-kompatibilis operációs rendszerrel rendelkeznek. A Juniper Networks a legbiztonságosabb FIPS által tanúsított tűzfal/VPN megoldásokat kínálja a szövetségi irodák emelt szintű biztonsági és technológiai igényeinek kielégítésére."

A ScreenOS 5.0.0r9-FIPS a biztonsági és menedzsment eszközök olyan széles körű alkalmazáskészletét tartalmazza, amely megfelel a Szövetségi Információ-feldolgozási Szabvány (FIPS) 140-2 biztonsági szintjének. A FIPS 140-2 tanúsítvány az Egyesült Államok kormányának legújabb szigorító biztonsági szabványa a titkosító modulok számára. Az Egyesült Államok Nemzeti Szabvány és Technológiai Intézete (NIST) és a kanadai kormány Kommunikációbiztonsági Létesítménye (CSE) által elismert FIPS termékek azoknak a biztonsági előírásoknak felelnek meg, amelyek védelmet nyújtanak a potenciális fenyegetések, mint például internetes bűncselekmények elkövetői ellen. Azok az IT biztonsági termékek, amelyek titkosítást használnak, és amelyeket a szövetségi szintű kormányirodák vásárolnak meg, meg kell, hogy feleljenek ezeknek a megszorító szabványoknak.

A Juniper Networks ScreenOS 0.5.0r9-FIPS terméke már elérhető a NetScreen-5XT, -204, -208, -500, -5200 és -5400-as verziója számára. A ScreenOS 0.5.0r9-FIPS a szolgáltatási szerződéssel rendelkező Juniper Network ügyfelek számára ingyenesen letölthető
Kulcsszavak: Juniper Networks

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36