A műhibákat csökkentheti a Sun új elektronikus egészségügyi nyilvántartó rendszere

forrás Prim Online, 2005. szeptember 8. 11:06
A Sun Microsystems valamint az – orvosok, kórházak, illetve egészségügyi szervezetek elektronikus receptírási szolgáltatásait (e-recept) kezelő OnCallData rendszerrel ismertté vált – InstantDx megállapodást kötött egy új, közvetlenül az orvosoktól származó adatokon alapuló elektronikus egészségügyi nyilvántartó rendszer kidolgozásáról. Az orvosok munkáját közvetlenül segítő betegadat-nyilvántartás egységes információkat biztosít az egészségügy minden szereplőjének, csökkenti a tévedések kockázatát.
A megoldás minden részletre kiterjedő elektronikus betegkartonjaival az egészségügy összes szereplője – ideértve a szolgáltatókat, a finanszírozókat, a munkáltatókat, az orvosokat, a betegbiztosítókat és a pácienseket – valós időben, az ellátás helyén használhatja az interneten keresztül elérhető információs hálózatot. Az orvosok késedelem nélkül ellenőrizhetik a beteg társadalombiztosítási jogosultságát, a gyógyszerkölcsönhatásokat, az esetleges gyógyszerallergiákat, a beteg gyógyszeres kezelésének előzményeit és a preferált gyógyszerek körét. Az állampolgárok egészségügyi adatait számítógépesen kezelő egységes információs rendszer a korábban SeeBeyond ICAN Suite néven ismert Sun Java Integration Suite termékcsomag valamint az InstantDx OnCallData biztonságos elektronikus receptíró szolgáltatás ötvözete.

Az orvosoktól származó adatokon alapuló elektronikus egészségügyi kartonokból és a munkáltatók személyzeti törzsadataiból összeálló „betegdosszié”, valamint az e-receptírási szolgáltatás egyszerűbbé teszi az orvosok munkáját, ami a szakértők véleménye szerint elengedhetetlen a műhibák számának csökkentése, a betegek és orvosok elégedettségének javítása, illetve az egészségügyi szolgáltatások költségeinek mérséklése érdekében.
Kulcsszavak: egészségügy Sun

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59