Az Oracle Advanced Procurement vezeti az eSourcing piacot

A beszerzést hatékonyságát segítő eszközök iránt Magyarországon is nő a kereslet

forrás Prim Online, 2006. január 12. 14:25
A Forrester Research független amerikai piackutató cég „Forrester Wave” kutatássorozatának 2005. negyedik negyedévi jelentése szerint az Oracle a „piacvezető” kategóriába került a beszerzések optimalizálását szolgáló eSourcing-megoldásával. A Forrester az Oracle mellet csupán két másik vállalatot sorolt ebbe a kategóriába. A kutatás szerint az Oracle megelőzte az integrált vállalati szoftverek más nagy gyártóit, ráadásul a legmagasabb pontszámot kapta a „globalizálás” – azaz többnyelvű és nemzetközi támogatást nyújtó megoldások – kategóriában. Az Oracle magyarországi leányvállalata szerint hazánkban is nő a beszerzést hatékonyságát segítő eszközök iránti kereslet.
A Forrester Wave jelentés 12 szállítót értékelt, amelyek szoftverei kiterjednek a beszerzési ráfordítások elemzésére, a potenciális szállítók megkeresésére és értékelésére, valamint a szállítókiválasztásra. A Forrester elemezte a felhasználók igényeit, amelyek alapján egy 127 pontból álló értékelési rendszert alakított ki. Az adatok a szállítókkal készített felmérésekből és interjúkból származnak.

Idén ez a második alkalom, hogy az Oracle Advanced Procurement megoldást a Forrester a hasonló integrált vállalati alkalmazáscsomagokhoz képest vezetőnek ismerte el (az első a 2005. január 4-én megjelent, „Forrester Wave: eProcurement Solutions” címmel Andrew Bartels által készített jelentés volt).

„A pénzügyi vezetők konkrét bizonyítékokat követelnek a beszerzésoptimalizálási megoldás nyereségnövelő hatásának igazolására. Ma már nem elég a „megtakarítások maximalizálásának” hangzatos ígérete, ha az nem párosul a beszerzési irányelvek pontos definiálását és szigorú érvényesítését biztosító eszközrendszerrel” – mutatott rá Meg Lloyd, az Oracle beszerzési alkalmazásfejlesztésért felelős elnökhelyettese. „Az Oracle hosszú távon gondolkodik, és tudja, hogy a piac azt a megoldást díjazza majd, amely mindkettőt egyszerre biztosítja, ezért igen sokat fektet a lehető legjobb szállítókiválasztási és beszerzési alkalmazások kifejlesztésébe.”
A vállalatok számára egyre nehezebb növelni vagy fenntartani termékeik nyereséghányadát, így mind a közvetlen, mind a közvetett anyagok beszerzésénél törekszenek a kötött szempontrendszeren alapuló stratégiai szállítókiválasztásra az optimális ár-érték arány érdekében. Az eSourcing olyan eszközök és funkciók együttese, amellyel a vállalatok felmérhetik a költségmegtakarítási lehetőségeket a preferált szállítók kiválasztása és a kondíciók kialakítása során.

Az Oracle Advanced Procurement mindezt integrált alkalmazáscsomagban teszi elérhetővé, így a felhasználó szervezet jelentősen csökkentheti az áruk és szolgáltatások beszerzésének költségeit, és optimális árakat alkudhat ki szállítóival. Emellett felgyorsul a beszerzés folyamata, és pontosan teljesíthetők az előírások.

„Az egyre fokozódó üzleti verseny hazánkban is jól nyomon követhető, akár a cégek költségcsökkentésre irányuló törekvésein keresztül. Ennek egyik legfontosabb területe a beszerzés, amelyről még napjainkban sem mondható el, hogy megfelelő szintű üzleti szoftverekkel kellően el lenne látva” – mondta Major Gábor, az Oracle Hungary alkalmazások üzletágának vezetője. „Ennek tudható be, hogy hazánkban is egyre fokozódó érdeklődés tapasztalható az Oracle Advanced Procurement szoftvercsomagja iránt. Ez a teljes beszerzési vertikumot átfogó komplex megoldás, amely ugyanakkor – moduláris felépítésénél fogva – lehetőséget nyújt a részenkénti bevezetésre is. Az Oracle Advanced Procurement terméket használja hazánkban többek között a Tesco Globál Áruházak Rt. is” – tette hozzá.

sajtóközlemény
Kulcsszavak: e-sourcing ügyvitel Oracle

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14