A Fujitsu Siemens kibővíti adatközpont-virtualizációs architektúráit

forrás Prim Online, 2006. augusztus 8. 14:31
Európa vezető IT-berendezés szállítója, a Fujitsu Siemens Computers bemutatta a PRIMERGY BladeFrame rendszer Egenera-technológiára épülő szoftverének ötödik generációs változatát, a PAN Manager 5.0-át.
Míg a korábbi verziót egyetlen PRIMERGY BladeFrame rendszerhez tartozó erőforrások – azaz max. 24 Processing Blade – kezelésére tervezték, a PAN Manager 5.0 több PRIMERGY BladeFrame rendszert képes egy erőforrásbázisba összevonni. Ezzel tovább egyszerűsíti a működést, a számítástechnikai erőforrások szélesebb körére terjeszti ki az átállási (failover) lehetőségeket, és csökkenti a teljes életciklusra vetített összköltséget (TCO-t). A PAN Manager 5.0 már kapható, és a PRIMERGY BladeFrame EX rendszer jövőbeni csomagjai ezt a szoftverváltozatot fogják tartalmazni.

A fejlett PAN (Processing Area Network) architektúra lemez nélküli Processing Blade (pBlade) modulokból, egy nagy sebességű kapcsolóhálózatból, valamint a számítási, adattárolási és hálózati erőforrásokat virtualizáló szoftverből áll. Az adatközpont-erőforrások virtualizálásának köszönhetően a szerverek nem kapcsolódnak meghatározott operációs rendszerekhez vagy alkalmazásokhoz, így az üzleti prioritások és a vállalt szolgáltatási szintek (SLA-k) alapján egyszerűen megoszthatók illetve automatikusan más célhoz rendelhetők. A szervereket statikus erőforrásból dinamikus eszközzé alakítva a vállalatok jelentős mértékben csökkenthetik a működésükhöz szükséges szerverek számát, ugyanazt a rendszert használhatják számos szerver tartalékaként, és akár 80 százalékkal is egyszerűsíthetik adatközpontjukat.

Egyszerűbb felügyelet, alacsonyabb TCO

A PAN Manager legújabb változatának innovációi az egyszerűbb felügyeletet, az alacsonyabb költségeket és az adatközponton belüli átállást illetve bővítést állítják a középpontba. A Pan Manager 5.0 főbb új és továbbfejlesztett jellemzői:

·    BladeFarmok: A BladeFarmok a PAN-t több PRIMERGY BladeFrame EX rendszerre kiterjesztve jóval nagyobb, egyetlen felügyeleti konzolról kezelhető erőforrásbázist hoznak létre. A szerverek szükség esetén a BladeFarmon belüli bármelyik feldolgozópengének (Processing Blade) átadhatják terhelésüket. Ez a képesség kibővíti az N+1 failover modellt, javítja az átállási erőforrásbázis (failover pool) rugalmasságát és hatékonyságát, valamint csökkenti az átállási erőforrások biztosításának összköltségét. Ezen túlmenően, a fürtözött alkalmazások a BladeFarmon belüli bármely feldolgozópengétől további feldolgozó erőforrásokhoz juthatnak.

·    Nevesített poolok: A PRIMERGY BladeFrame rendszerben a felhasználók tetszés szerint kombinálhatják a különféle feldolgozópengéket egy rendszer keretein belül, vagy BladeFarmokban (pl. 32 vagy 64 bites, két- vagy négyfoglalatos, egy- vagy kétmagos, AMD® vagy Intel® processzoros kialakításban). A nevesített poolokban a felhasználók adott típusú eszközöket vonhatnak össze egy erőforrásbázisba a PAN-on belül az üzleti vagy alkalmazás‑követelményeknek megfelelően – így nagyobb választási szabadság, rugalmasság mellett, maximális szintre növelhetik a számítási erőforrások hasznosításának hatékonyságát. Ha például az ügyfél Oracle® adatbázisa kétmagos, négyfoglalatos pengéken fut a legjobban, az ennek megfelelő nevesített poolból veheti igénybe a szükséges PRIMERGY BladeFrame pengéket a PAN-on belül.

·    Éles tartalék pBlade-ek: A magas rendelkezésre állási szint és a gyors átállás gazdaságos támogatására tervezett „éles tartalék” pBlade-ek teljesen felkészített, éles tartalék állapotban várják, hogy a PAN Manager szoftver kezdeményezze az operációs rendszer betöltését. Ez a módszer felére csökkenti az átállás (failover) idejét, további opciót kínál az ügyfeleknek az átállásra, és lehetővé teszi számukra az egyes alkalmazásoknál megkívánt különféle rendelkezésre állási szintek kiválasztását.

·    Fejlesztések a megbízhatóság, a rendelkezésre állás és a szervizelés terén: számos RAS‑fejlesztés, többféle HBA állapot- és teljesítményadat, lemezteljesítmény-adatok, belső csatlakozások figyelése és állapotértékek minden egyes csatlakozásnál.

·    Virtuális szalagok támogatása: A virtualizációs technológiák adatközponton belüli terjedésével a PAN architektúra is kiterjed ezekre az új megoldásokra. A PAN Manager 5.0 támogatja a nagy teljesítményű biztonsági mentésre használt virtuális szalagokat. Mivel egyre több ügyfél futtatja adatbázis-alkalmazásait PRIMERGY BladeFrame platformon, mind komolyabb igény jelentkezik a gyors biztonsági mentés iránt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36