A Panda Software elindította ingyenes online szolgáltatásának legújabb verzióját

forrás Prim Online, 2006. november 7. 14:45
A Panda Software elindította az ingyenes online szolgáltatásának, a Panda ActiveScannek legújabb verzióját. Ez a verzió már nemcsak hatástalanítja és kiirtja a vírusokat, férgeket, trójaiakat, spyware-eket és a további fenyegetettségeket, de használja az új alacsony szintű keresést is, hogy felismerje és hatástalanítsa a rootkiteket.
A Panda ActiveScan egy erőteljes, online vírusirtó, ami megkeresi és fertőtleníti az összes rendszeregységet, merevlemezt, tömörített fájlokat, e-maileket, gyorsan és hatásosan felkutatva azokat a fenyegetettségeket, amik a felhasználó számítógépében elrejtőztek. Mindez ingyen elérhető mind az otthoni felhasználók, mind a vállalatok számára. A PandaActiveScan kompatibilis bármely másik, a felhasználó számítógépére installált védelmi rendszerrel, és másodpercek alatt felajánl egy második véleményt a PC védelmi helyzetéről.

A rootkitek olyan programok, amiket folyamatok, fájlok, regisztrációs bejegyzések elrejtésére terveztek. Habár nem feltétlenül rosszindulatú kódok, de az ilyesfajta fenyegetettségek fejlesztői egyre inkább a káros tevékenységek elrejtésére használják őket. Végül is egy rootkit segítségével a számítógép a felhasználó tudta, és az átlagos, hagyományos védelmi megoldások észrevétele nélkül tud küldeni spam-eket, vagy akár megtámadni egy másik számítógépeket.

A trójaiak sokaságát magába foglaló Haxdoor család programjait arra tervezték, hogy bizalmas adatokat lopjanak el, és ezekkel online csalást vagy azonosságlopást hajtsanak végre, és mindezt egy rootkit segítségével a felhasználó tudta nélkül tehetik. A Panda új ActiveScan-jében alkalmazott anti-rootkit technológiának köszönhetően, ami alacsony szinten vizsgálódik (ez azt jelenti, hogy a merevlemez tartalmát közvetlenül vizsgálja, figyelmen kívül hagyva azokat a fájlokat, vagy folyamatokat, amiket az operációs rendszer feltüntet). Az ActiveScan az anti-malware segítségével a rootkit technológiával a memóriában elrejtett folyamatok is észleli és hatástalanítja.

A Panda új ActiveScanje tartalmazza a Panda Software Genetic Heusistic Engine-jét, a könnyebb keresést szolgáló technológiát, és a digitális genetikai aláírás korrelációt, valamint a magas szintű kód vizsgálatot egy algoritmusban ötvözve, ami kiértékeli a kódot és a malware DNS karakterisztikáját. Ennek köszönhetően a Panda ActiveScan korábban még nem ismert fenyegetettségeket is képes felismerni. A Genetic Heuristic Engine része a TruPrevent technológiának, annak a proaktív technológiának, amit a Panda Software azért fejlesztett ki, hogy a még ismeretlen malware-eket is megtalálja.

A Panda ActiveScanjének új verziója szintén teljesen kompatibilis a Microsoft Internet Explorer 7-vel.

A Panda ActiveScan a felhasználóknak lehetővé teszi, hogy teljesen ingyenesen vizsgálhatják át számítógépeiket a fenyegetettségek ellen. Sőt mi több, tartalmaz egy telepítőt, hogy megkönnyítse a számítógépre való integráltságot. Az új Panda ActiveScan asztalon elhelyezett ikonja, gyorsindítója most már még könnyebbé teszi, hogy megóvja számítógépét a különféle veszélyforrásoktól.

A Panda ActiveScan elérhető az alábbi címen. Mi több, a webfejlesztők ajánlhatják a felhasználóknak más weboldalakon is. Mindehhez csak annyit kell tenni, hogy az itt található ingyenes HTML kódot letöltik. 
Kulcsszavak: Panda Software

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59