A Lenovo új munkaállomás-márkát indít

forrás Prim Online, 2007. december 9. 19:06

A Lenovo az AT&T Williams Forma-1-es csapatával együttműködésben indítja útjára a ThinkStation-t, a PC-s munkaállomás-piacon debütáló új márkáját, amely a Think-márkacsalád első új tagja az utóbbi öt évben.

A ThinkStation bejelentésekor már több, mint 10 év telt el azóta, mióta vezető PC gyártó (DELL, HP, IBM, SUN) új munkaállomás-márkát vezetett be a piacra. A ThinkStation S10 és D10 munkaállomásokat úgy tervezte a Lenovo, hogy a legnagyobb teljesítményt és megbízhatóságot nyújtsák a sok adattal vagy grafikai területen (pl. CAD, digitális tartalom-előállítás vagy elektronikus tervezés-automatizálás) dolgozó szakemberek számára.

A munkaállomások az Intel hamarosan érkező négymagos Intel® Xeon® 5400-as és Intel® Core2 Extreme processzoraira épülnek, amelyek az iparágban egyedülálló módon már 45-nanométeres gyártástechnológiával készülnek. Ennek köszönhetően a tranzisztorok sűrűsége közel duplája a korábban megszokottnak, így az energiatakarékosság terén is élen jár.

Maximális teljesítményre és használhatóságra tervezett munkaállomások


A kétprocesszoros ThinkStation D10 munkaállomás a leggyorsabb négymagos Intel Xeon 5400-sorozatú egységeket, míg az egyprocesszoros ThinkStation S10 a legújabb Intel Core 2 processzorokat - beleértve az Intel Core 2 Extreme QX9650-t -  és az nVidia legfrissebb grafikai megoldásait tartalmazza. Ezenkívül kettős gigabites Ethernet-kapcsolattal, különféle slotokkal, USB portokkal és egyéb csatlakozókkal rendelkeznek a bővíthetőség érdekében. A Lenovo többféle háttértároló kapacitással, grafikus adapterrel, memória-mérettel és felépítéssel kínálja a munkaállomásokat.

A csúcsteljesítményen túl a Lenovo a környezeti szempontok figyelembevételével tervezte a munkaállomásokat, így azok megfelelnek a Környezetvédelmi Ügynökség  Energy Star 4.0 szabványának, amely segíti a felhasználókat az energiafelhasználás és az abból adódó költségek optimalizálásában. A munkaállomások tápegysége 80%-os hatásfokkal rendelkezik, ráadásul a gépek több mint 50%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek.

 

A munkaállomások emellett a Lenovo felhasználóbarát tervezésének köszönhetően könnyen használhatóak. A leszerelhető felső fogantyú az eszköz mozgathatóságát növeli, míg az oldalsó tolózár a könnyebb hozzáférést szolgálja. Ezenkívül világító ki- és bemenetekkel van felszerelve, így gyenge fényviszonyok között sem nehéz a gép kezelése. A Lenovo különleges, hőtani szempontokat is figyelembe vevő tervezésének köszönhetően a munkaállomás olyan csendesen működik, akár egy normál asztali PC.

A hatékonyság növelése és a gépleállások idejének csökkentése érdekében a munkaállomások számos ThinkVantage technológiát alkalmaznak, beleértve a  Rescue and Recovery-t, a Client Security System-et és az Image Ultra Builder-t. Ezek a hatékonyságnövelő eszközök segítenek a rendszer teljes élettartamra vetített összköltségének (TCO - Total Cost of Ownership) csökkentésében.

Árak és elérhetőség


A ThinkStation munkaállomások a Lenovo üzleti partnereinél lesznek megvásárolhatók 2008. januárjától.

Kulcsszavak: PC munkaállomás Lenovo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50