Új megközelítés: Kollektív intelligencia a vírusvédelemben

forrás Prim Online, 2008. május 7. 12:10

A napokban debütált a Panda Security új biztonsági modellje, a „Kollektív Intelligencia” névre keresztelt rendszer. Az új biztonságtechnikai vívmány különlegessége, hogy egy négymillió gépből álló online közösség segíti közvetlenül a munkáját.

Négymillió számítógép segítségét veszi igénybe a Panda Security új biztonságtechnikai modellje, amelyet készítői az alkalmazott eljárásból adódóan „Kollektív Intelligenciának” neveztek el. A rendszer valójában egy online, automatikusan működő fenyegetés-elemző szoftver, amely az elemzésnél figyelembe veszi azt a tudást, amelyet a különféle felhasználóktól gyűjtött össze. A programnak így gyakorlatilag egy majd’ fél magyarországnyi közösség segíti abban, hogy az egyes, esetenként ismeretlen fenyegetéseket a súlyuknak megfelelően értékeljen és kezeljen.
Az új rendszer PandaLabs által kezelt hálózata gyűjti és elemzi a programok és malware-ek viselkedésmintáit, amelyeket a felhasználói közösség küldött be. A rendszer minták ezreit kategorizálja naponta, ezzel is megkönnyítve a digitális kártevők elleni harcot.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14