Komplex kábelezéssel a maximális helykihasználás érdekében

Bővítette rackszerkény-választékát az APC

forrás Prim Online, 2008. szeptember 2. 13:00

Az APC kibővítette rackszekrényeinek és a rackbe szerelhető áramelosztó eszközeinek választékát. Az új termékkínálat tagjai a kisebb informatikai helyiségektől a nagy adatközpontokig lehetőséget biztosítanak a felhasználóknak többek között a komplex kábelkezelésre, a teljesítménysűrűség és a hűtési hatékonyság növelésére; mindezt rendezett környezetben, mindeddig ismeretlen racktartozékokkal, energiatakarékosan.

A rackszekrénycsalád az alábbi új termékekkel bővült:

- Az AR3357 NetShelter SX modell egy 48U magas, 750 mm széles, 1200 mm mély szekrény, amely az extrém kábelvezetés problémájára valamint a rackbe szerelhető áramelosztó egységek maximális helykihasználására biztosít megoldást mind a szerverszobákban, mind pedig az adatközpontokban.

- Az AR3104 NetShelter SX egy 24U magas, 600 mm széles és 1070 mm mély szekrény, amely tökéletesen megfelel az olyan fiókirodák számára, ahol kevés a hely egy EIA-310 szabvány szerinti berendezés számára. A kábelek könnyű rendezését a kábelcsatlakozó konzol, és a hátsó ajtón található nyílás biztosítja, míg a biztonságot a lezárt tető garantálja.
- Az új Horizontal and Vertical Cable Management termékek a nyitott keretű, függőleges kábelrendezés lehetőségét kínálják a meglévő 750 mm széles NetShelter SX szekrényekben.

Ezeket az eszközöket nagy switch-ekkel és patchpanelekkel való használatra tervezték. Az 1U (AR8602) és 2U (AR8600) vízszintes, műanyagtartókkal és fedőkkel felszerelt kábelrendezők egy- és kétoldalú (AR8601) kivitelben is kaphatók, hogy a nagysűrűségű patchpanelek oldalanként akár 250 kábelt is fogadni tudjanak. A 2 és 4 oszlopos, nyitott rackekhez készült nagyteljesítményű (AR8650) és (AR8651) függőleges kábelrendezők az egy-egy U magasságú területeken belüli kábelrendezési problémákat oldják meg. Takarólemezeik tiszta, rendezett külsőt kölcsönöznek a szekrénynek.

- A KoldLok Raised Floor Grommet eddig ismeretlen volt a racktartozékok választékban. Ezek a több méretben elérhető eszközök álpadlós környezetben segítik a légáramlást a kábelátvezetések rugalmas, kefés lezárásával. Egy álpadló lap szabad nyílásain (pl. a kivágott kábelátvezető nyílásokon) a hideg levegő nem megfelelő helyekre áramolhat, illetve csökken az álpadló alatti statikus nyomás. A légnyomáscsökkenés befolyásolja az adatközpont hűtésének hatékonyságát, amelyre hatékony és megbízható megoldást nyújt az APC KoldLok termékválasztéka.

A rackszekrények áramelosztási termékválasztéka az alábbiakkal gazdagodott:


- Az új AP7856 Metered Rack PDU azoknak az ügyfeleknek ajánlott, akik a megfelelő energiaellátás, helykialakítás, és kábelrendezés biztosításakor a hot-swap blade részegységek elérhetőségénél problémába ütköztek. Az AP7856 az első és eddig egyetlen olyan függőleges, rackszekrénybe készült áramelosztó egység, amely nem foglal el U helyet a rackből és a HP c-class blade szerverek minden részegységéhez lehetővé teszi a hozzáférést. A 3 fázisú 22kW-os PDU mindemellett távolról is elérhető, konfigurálható és menedzselhető. Az egység színkódolt csatlakozóaljzatai vizuális jelölésekkel segítik az áramkörök terheléskiegyenlítését és kiépítését.
- Az új generációs Rack Automatic Transfer Switch redundáns tápellátást biztosít az egy tápegységgel rendelkező készülékek számára. Az 1U és 2U méretben elérhető készülékek beépített hálózati felügyeleti megoldást is tartalmaznak, és a több csatlakozónak köszönhetően nem igénylik másodlagos áramelosztó eszközök használatát a rackekben.
- Az új In-Line Current Meter eszközök árammérési és -felügyeleti lehetőséget biztosítanak az adatközpontokban alkalmazott, hálózati kapcsolattal és felügyeleti megoldással nem rendelkező elosztók, illetve különálló (nem rackbe szerelt) eszközök számára. Három 230 voltos modell került forgalomba, ebből 2 egyfázisú, 16 és 32 amperes, valamint egy nagy teljesítménysűrűségű területre ajánlott háromfázisú, 32 amperes modell. A megoldás alkalmazása lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy bármikor ellenőrizhessék az egyes berendezések/elosztók áramfelvételét, illetve a riasztási lehetőség elkerülhetővé teszi a túlterhelések kockázatának elkerülését.

A fenti termékek július közepétől vásárolhatók meg az EMEA régióban az AR3104 NetShelter SX kivételével, amely 2008. augusztus végén jelenik meg.

További információ: www.apc.com

sajtóközlemény

Kulcsszavak: APC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14