Vírust rejthet a High School Musical 3

forrás Prim Online, 2008. november 26. 16:51

Újabb népszerű filmet pécéztek ki maguknak vírusok megalkotói: a High School Musical 3 és az azzal kapcsolatos tartalmak digitális kártevőket rejthetnek.

A Panda Security arra figyelmeztet, hogy újabb „digitális átverés” ütötte fel a fejét: digitális bűnözői csoportok ezúttal a fiatalok körében rendkívül népszerű High School Musical franchise segítségével terjesztenék a különféle vírusokat és trójai programokat.
– Az elv nagyon egyszerű – nyilatkozta Sándor Zsolt, a Panda Security Magyarországi igazgatója. – A P2P hálózatokon terjedő fájlok, amelyek a High School Musical harmadik részével kapcsolatosak, egy része kártékony fájlokat tartalmaz. Mivel a fiatalabb felhasználók körében nagy népszerűségnek örvend a film, gyakran nem elég körültekintőek, amikor ilyen tartalmakat töltenek le. A letöltés után a felhasználó gépe jó eséllyel megfertőződhet például az Agent.KGR trójai programmal, vagy a Koolbar nevű adware-rel.
– Az óvatosság elengedhetetlen, mégsem elegendő – mondta Sándor Zsolt. – Aki manapság nem használ minden részletre kiterjedő, komplex védelmet, rendkívül nagy veszélynek teszi ki magát, és az adatait. Külön probléma ezzel kapcsolatban, hogyan viszonyulnak a gyerekek az internethez: teljesen természetesnek veszik a használatát, ugyanakkor nincs igazi veszélyérzetük.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50