A pénzünkre hajt a Conficker

Genda Csongor Zoltán, 2009. április 15. 20:27

A Kaspersky felhívja az internetezők figyelmét a Conficker újabb támadására, ugyanis a szakemberek azt észlelték, hogy a féreg egy antivírus szoftver megvásárlására ösztönzö Scareware funckióval frissült.

Április elsejét lélegzetvisszafojtva várták az IT-szakemberek, ugyanis sokan a hirhedt Conficker által kiváltott online armageddon eljövetelét jövendölték, erre azonban nem került sor. Most viszont felébredt csipkerózsika álmából a vírus, mivel új parancsot kapott alkotóitól- olvasható az orosz biztonságpscialista jelentésében. Az újonnan letöltött fájlnak köszönhetően a féreg képes az olyan hamis hibaüzenetek megjelenítésére, amelyekben közli a felhasználókkal, hogy számítógépük fertőzött, ezért felajánlja a SpywareProtect2009 nevű szoftvert, amit potom 50 dollárért megvásárolhatnak a gyanútlan áldozatok. A biztonsági szakemberek arra számítottak, hogy valamelyik szerverről fogja letölteni a kártevő a frissítéseket, ám csalódniuk kellett, ugyanis a Conficker egy titkosított P2P-csatornán lépett kapcsolatba gazdájával. A vírusírók mostani akciója felfedte azok valódi szándékát, vagyis hogy céljuk nem a rombolás, hanem a pénzszerzés.
Becslések szerint világszerte több mint tízmilió PC-t fertőzött meg a féreg. Mi továbbra is a Bitdefender ingyenes Conficker-eltávolítóját (http://letoltes.prim.hu/letoltes/program/72005/) tudjuk ajánlani olvasóinknak.

Kulcsszavak: vírus security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55