HP bemutatta a nyomtatás jövőjét: webcsatlakozás és felhő alapú nyomtatás

Kovács Attila, 2010. június 20. 10:35

A HP Böbblingenben bemutatott, számítási felhőhöz tervezett, webkész nyomtatási megoldásai lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy:

  • bármilyen e-mailt támogató eszközről nyomtatást kezdeményezzen bármilyen ePrint technológiájú nyomtatón, a világ bármely pontjáról
  • a dokumentumokat illetve a fájlokat felhőben tárolja és igény szerint onnan nyomtassa
  • otthoni vagy irodai nyomtatóikat olyan kiadványkészítő platformmá alakítsa, amelyen testre szabott nyomtatási (pl. hírszerkesztő vagy kreatív) alkalmazásokat használhat
  • a teljes nyomtatási élményt menedzselje és testre szabja a HP ePrintCenterrel, és így hatékony nyomtatásra formázott, releváns, szórakoztató és érdekes tartalmakhoz jusson hozzá.


Az új megoldások jegyében a HP teljes sorozattal lép piacra irodai és otthoni felhasználásra szánt webkész e-All-in-One nyomtatókból. A 99 eurótól kapható rendszerek a nyomtatók között elsőként képesek közvetlenül elérni olyan webes tartalmakat, mint pl. a kifestőoldalak, a 3D képek vagy a HP Quick Form űrlapok.

HP ePrint: nyomtatás e-mailen


A HP ePrint platform a felhő képességeit hasznosítva megszünteti a távolság és a csatlakozás terén jelentkező akadályokat, és lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy mobil eszközeikről továbbítsák a nyomtatni kívánt fájlokat. Akár egy édesanya szeretné kinyomtatni kisfia rajzait iPadről, akár egy vonaton utazó cégvezető kívánja elküldeni prezentációját Palm Pre vagy Blackberry okostelefonjáról nyomtatásra egy FedEx Office üzletbe, a HP ePrint minden esetben támogatja az idő- és térbeli korlátoktól mentes nyomtatást. Minden HP nyomtató egyszerű, egyedi e-mail címmel rendelkezik, így a felhasználó ugyanúgy nyomtathat, mintha e-mail küldene. A nyomtatni kívánt dokumentumokat az okostelefon HP ePrint mobil alkalmazásából otthoni, irodai vagy nyilvános (pl. szállodai vagy FedEx Office üzletben telepített) nyomtatóra is továbbíthatja. A támogatott formátumok között egyebek mellett Microsoft Office dokumentumok, Adobe PDF-ek és JPEG képfájlok is szerepelnek.
 
HP ePrintCenter: minden ami nyomtatás

A HP ePrintCenterben a HP ügyfelei megismerkedhetnek az új szolgáltatásokkal és testre szabhatják a nyomtatási élményt. Ha regisztrálják az általuk használt termékeket, hozzájuthatnak a kívánt frissítésekhez, konfigurálhatják eszközeiket, követhetik az ePrint feladatokat, böngészhetnek az új nyomtatási alkalmazások között, és maguk is javaslatot tehetnek alkalmazások felvételére.

Új Photosmart nyomtatók minden árfekvésben


A webre csatlakoztatott HP Photosmart nyomtatók új családjával az otthoni felhasználók PC nélkül is szabadon hozzáférhetnek a kívánt tartalmakhoz és bárhonnan nyomtathatnak. A nyomtatást mobil eszközük ePrint alkalmazása vagy a nyomtató könnyen kezelhető HP TouchSmart képernyőjén megjelenő nyomtatási opciók segítségével tudják kezdeményezni.

  • HP Photosmart Premium e-All-in-One – A felső kategóriás nyomtató vezeték nélküli webhozzáférést kínál és sokféle nyomtatási alkalmazással testre szabható. 10,9 cm képátlójú HP TouchSmart képernyője fejlett érintőtechnológiával dolgozik és támogatja a papírfelhasználást közel felére csökkentő kétoldalas nyomtatást. Globális piaci bevezetése októberben várható 199 euró áron.
  • HP Photosmart Plus e-All-in-One – 8,9 cm képátlójú HP SmartScreen kijelzőjéről laborminőségű fotók, általános napi dokumentumok és kreatív projektek nyomtathatók. PC nélkül is gyorsan kinyomtatja a webes tartalmakat, pl. színezőket és HP Quick Form űrlapokat. Globális piaci bevezetés szeptemberben várható 149 euró áron
  • HP Photosmart Wireless e-All-in-One – Gyorsan kinyomtatja a webes tartalmakat a 6,1 cm képátlójú HP TouchSmart kijelző segítségével. Megfizethető áron készít lenyűgöző fotóprojekteket. Különálló tintapatronokat használ, és különleges fotónyomtatási jellemzőkkel (pl. automatikusan aktiválódó fotótálcával) rendelkezik. Bevezetése az EMEA-régióban júliusban várható 99 euró áron.
  • HP Photosmart Premium Fax e-All-in-One – A fotók és webes tartalmak nyomtatása mellett egyszerűen faxol, szkennel és másol az automatikus kétoldalas dokumentumadagoló segítségével. Sokféle csatlakozási lehetőséget kínál vezetékes és vezeték nélküli hálózatokhoz.Várhatóan szeptemberben kerül piacra 249 euró áron.


Mindhárom új nyomtató csomagja tartalmazza a fotóalbumok, naptárak és más szórakoztató anyagok készítését támogató, új, ingyenes HP Photo Creations szoftvert. A csomagolási hulladék mennyiségének mérséklése érdekében az új eszközöket innovatív, újrahasznosítható táskában szállítjuk. Mindegyik új nyomtató ENERGY STAR tanúsítással rendelkezik.

A nyomtatók együttműködnek a HP 364/178 fekete, ciánkék, bíborvörös és sárga patronokkal. Az opcionális, nagy kapacitású eredeti HP 364/178XL patronokkal több oldalt nyomtathatnak kisebb költséggel.

A nyomtatókhoz szintén megvásárolható HP 364 sorozatú „Photo Value” csomag 100 ív 10x15 cm-es, fényes HP Advanced fotópapírt, és három darab, testre szabott HP 364 tintapatront (ciánkék, bíborvörös és sárga) tartalmaz. A HP 364 tintákkal azonnal száradó, több generáción keresztül fakulásmentes, laborminőségű fotók nyomtathatók HP Advanced fotópapírra.

A HP Everyday fotópapír megfizethető, fényes papír költségtudatos ügyfeleknek. A Forest Stewardship Council által tanúsított papírrostból gyártott, újrahasznosítható fotópapírra bármilyen tintasugaras nyomtatóval könnyen készíthetők színes fotók és fotóprojektek. A legjobb minőség eléréséhez a HP a ColorLok papírok használatát javasolja.

Partneralkalmazások otthoni és üzleti felhasználóknak


Az év hátralévő részében az ügyfelek más partnerektől is igénybe vehetnek nyomtatási alkalmazásokat. Ilyen pl. a későbbi időpontban nyomtatni kívánt dokumentumok egyszerű webre olvasását támogató Google Docs; az online üzleti tartalmak szkennelését, megosztását, kezelését és elérését segítő Box.net; a legújabb hírekhez elérést biztosító Reuters; és a különféle üzleti formanyomtatványokhoz (számlák, szerződések, nyugták, jogi megállapodások, ellenőrző listák) azonnali hozzáférést nyújtó DocStoc és Biztree. A HP emellett EMEA‑régióbeli fejlesztőkkel közösen dolgozik szoftverfejlesztői készlete finomításán, és az év hátralévő részében maga is új nyomtatási alkalmazások bevezetésére készül. Az érdeklődő fejlesztők a HP ePrintCenter fejlesztői fülén keresztül igényelhetik a készletet.

HP iPrint Photo Android okostelefonokhoz


A már Android okostelefonokhoz is elérhető HP iPrint Photo ingyenes fotónyomtatási alkalmazás gyors és egyszerű vezeték nélküli nyomtatást biztosít a helyi Wi-Fi hálózathoz csatlakoztatott tintasugaras HP nyomtatókkal. Az Android mellett az alkalmazás a Symbian, a Windows Mobile, az iPad, iPhone és az iPod touch környezeteket is támogatja. A Snapfish by HP Mobile App for Android alkalmazás megjelenése idén nyáron várható.

Kulcsszavak: HP printer

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50