Oroszországban betiltották a Bitcoint

Czipperer Dia, 2014. február 10. 12:21

Ezentúl nem lehet hivatalosan Bitcoint használni Oroszországban. A rendelkezés minden más virtuális pénznemre is vonatkozik. A tiltás szervezetekre és személyekre egyaránt érvényes.

Az orosz központi bank szerint az ország egyetlen fizetőeszköze a rubel, és tilos a Bitcoin mint fizetőeszköz használata. Az orosz szövetségi törvény 27. pontja szerint minden helyettesítő pénz kiadása tilos az országban, így a Bitcoin mellett más hasonló megoldás használata sem engedélyezett.

 

A lépés másik oka még, hogy a Bitcoinokat gyakran használják pénzmosásra és más bűncselekményekhez. Emellett ezt egy tisztán spekulatív valutának tekintik, és szerintük nagy az értékvesztés kockázata. A főügyészség bejelentése szerint a jövőben sem szervezetek, sem pedig nem használhatják a virtuális valutát.

 

Nem Oroszország az első, aki betiltotta a Bitcoint, decemberben már Kína is megtette ezt a lépést. Van olyan ország is, ahol nem a tiltás mellett döntöttek, hanem nem tekintik hivatalos fizetőeszköznek. Januárban Kanada döntött hasonlóképpen.

 

Forrás: Techcrunch.com

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Deepfake technikák terjedése: harc az újgenerációs kibercsalások ellen

A mesterséges intelligencia eszközeinek elterjedésével ma már minden eddiginél könnyebb megszemélyesíteni valakit és megtéveszteni másokat, pénzt, adatot kicsalni a célpontoktól. A korábban kifejlesztett módszerek hatékonyságát megsokszorozza az AI, melyet a vezető intézmények irányelvek és technológiák kombinációjával próbálnak kezelni – áll a Deloitte legfrissebb Tech Trends 2024 elemzésében.

2024. február 26. 11:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07