Microsoft Exchange "12" Beta 1 verzió

forrás Prim Online, 2005. december 19. 17:29
A Microsoft bejelentette Microsoft Exchange „12” kódnevű, e-mail, naptári és egyesített üzenetküldési szolgáltatásokat biztosító szerver termékének Beta 1 verzióját. Az új termék béta változata egyelőre kizárólag tesztelők kiválasztott csoportjai számára elérhető.
A Beta 1 verzió megjelenése jelentős mérföldkő a fejlesztési munka folyamatában, amely világszerte lehetőséget ad az ügyfelek, OEM-gyártók, független szoftvergyártók és rendszerintegrátorok számára, hogy bepillantást nyerjenek az Exchange „12” működésébe, és azzal kapcsolatban visszajelzést nyújthassanak. Az Exchange „12” használatával alacsonyabb költséggel és egyszerűbben alakíthatók ki üzenetkezelő rendszerek, mivel az üzemeltetőknek nagyobb szabályozhatóságot, a végfelhasználók számára kibővített szolgáltatásokat és a postafiók szélesebb körű hozzáférhetőségét nyújtja. Mindezek mellett az új termék a szervezetek számára magasabb szintű biztonságot és szabálykövetést tesz lehetővé. A Microsoft a tervek szerint 2006 végén vagy 2007 elején jelenteti meg a végleges változatot.

Nagyobb szabályozhatóság a rendszergazdák számára

A levelező rendszer a működés szempontjából kritikus fontosságú alkalmazás, ezért a rendszergazdákra gyakran nagy terhet ró. Nekik kell gondoskodniuk a legmagasabb szintű rendelkezésre állásról, és hogy az új felhasználók hozzáadása gyors, egyszerű és költséghatékony legyen. Az Exchange „12” az ilyen igények kiszolgálása érdekében 64 bites kiszolgálói rendszereken fog futni, amelyek több szolgáltatást, nagyobb fokú méretezhetőséget, és a tárolási technológiákra fordított befektetések jobb megtérülését biztosítják.

Szélesebb körű hozzáférés a végfelhasználók számára

Az infómunkások jellemzően szeretnének pillanatnyi hollétüktől függetlenül, szabadon hozzáférni a postafiókjukhoz, emellett igénylik a különböző kommunikációs formák egy helyről történő elérését is. Az Exchange „12” forradalmi újdonságot képviselő, beszédfelismerésre is felkészített, egységes üzenetkezelő platformot biztosít a szabad hozzáféréshez, amely a felhasználó bejövő mappájában integrálja az e-mail, fax- és hangposta-üzeneteket, valamint számos klienst, például a vezetékes és a mobiltelefont is támogatja. Az Exchange „12” az Outlook Web Access technológia frissített változatát is tartalmazza – ez az ügyfélprogram teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy gyakorlatilag bárhonnan hozzáférjenek a levelezésükhöz egy webböngészőn keresztül, speciális hálózati kapcsolat nélkül.

Az üzenetek aktív védelme az egész szervezet számára

A biztonság továbbra is kiemelt fontosságú kérdés minden vállalatnál, és ezzel párhuzamosan a rendszergazdáknak egyre növekvő mennyiségű vírust és kéretlen üzenetet kell kezelniük.

A rendszergazdák olyan integrált megoldást igényelnek, amely képes automatikusan megvizsgálni és a károkozóktól mentesíteni a bejövő és kimenő üzeneteket egyaránt, emellett azt is elvárják, hogy ezen megoldások folyamatosan naprakészek legyenek a legújabb fenyegetésekkel szemben. Az Exchange „12” Beta 1 verziója már tartalmazza az első olyan funkciókat, amelyek segítenek az üzenetkezelési környezet védelmében és biztonságának megvalósításában.

Támogatás a fejlesztők számára


Az Exchange „12” továbbfejlesztett programozhatóságot és az adatok jobb hozzáférhetőségét ígéri a vállalati és a professzionális fejlesztők számára. Az Exchange Web Services új, szabványokon alapuló alkalmazásfejlesztési felületet biztosít a postafiók adatainak kezeléséhez. Használatával egyszerűbb a fejlesztés, a szervezetek funkciógazdag üzleti és szolgáltatásorientált alkalmazásokat fejleszthetnek, amelyek integrálódnak az Exchange rendszerbe. Az Exchange „12” Beta 1 verziójával kapcsolatban további tudnivalókat az alábbi webhely tartalmaz: http://www.microsoft.com/exchange/preview

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58