Két oldalas Samsung LCD panel, két képpel

Széll Zoltán, 2007. január 6. 19:22
A Samsung bejelentette, hogy elkészítették az első olyan LCD panelt, amely két független képet tud megjeleníteni a mobil LCD képernyő két oldalán.
A Samsung új kétoldalas LCD képernyője két, teljesen független képet, vagy a vizuális adatok két készletét tudja megjeleníteni ugyanazon kijelző elő- és hátoldalán. Más gyártók két oldalas képernyői csak a képek fordítottját, vagy hasonló videó-adatokat képesek megjeleníteni. A Samsung új fejlesztésű panelje két képernyőt helyettesít eggyel, ami a mobil eszközök átlagos vastagságát 1mm-rel csökkenti. Az új kétoldalas képernyő tömeggyártása 2007 első felében kezdődik.

A Samsung szóvivője a bejelentés alkalmából elmondta, hogy az LCD panel készítéséhez új kétkapus vékony-film tranzisztor (TFT) architektúrát használtak A TFT kapuk elektronikus komponensek, amelyek a szükséges feszültséget pixel (képpont) szinten alakítják át, melyek a képek reprodukciójához a folyadékkristályok beállítását vezérlik.

Az új kétoldalas LCD minden pixel kapcsolásához egy helyett két kaput használ, ami két független kép – az elő- és hátoldalon – megjelenítését teszi lehetővé. Az új kétoldalas képernyő a Samsung saját fejlesztésű amorf szilícium kapu (ASG) technológiáját használja, amely megengedi a TFT kapuk számának növelését a meghajtó integrált áramkörök méretének növelése nélkül. A meghajtó IC-k mérete tipikusan növekszik, amikor több TFT kaput használnak.

Az új mobilképernyő csak egy hátsó megvilágítást igényel, míg a versenytárs dupla LCD képernyők, kettőt. A panel egyik oldala transzmissziós (fényátvitel) módban, a másik reflektív (tükröző) módban működik. A különleges tükröző mód lehetővé teszi a képernyő használatát külső fényforrással, amely akár a napfény is lehet.

Az új kétoldalas LCD képernyő 2,6mm vastag és 2,22 hüvelyk széles, felbontása mind a két oldalon 240 x 320 pixel (QVGA), fényereje a front-oldalon 250nit, a hátsó oldalon 100nit.

A Samsung az új kétoldalas LCD képernyőt a január 8-án kezdődő CES rendezvényen (Las Vegas) mutatja be.
Kulcsszavak: LCD monitor Samsung

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bátrak vagy tudatlanok vagyunk az online adatbiztonság terén?

Az Európai Unión belül a magyarok nyugtalankodnak a legkevésbé az adataik biztonsága miatt, ha internetezésről van szó. Pedig van ok aggodalomra, hiszen a Micro Focus felmérése szerint az online alkalmazások 94 százaléka tartalmaz valamilyen sebezhetőséget. A vállalat szakértői szerint úgy lehetünk biztonságban a weben, ha a felhasználók körültekintően veszik igénybe a szolgáltatásokat, és egyúttal a vállalatok is nagy gondot fordítanak a sérülékenységek vizsgálatára.

2020. március 27. 17:08

Újabb lépést tett a Telenor az 5G szolgáltatás kereskedelmi bevezetéséhez

A Telenor Magyarország Zrt. sikeresen licitált a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által a 700MHz-es, a 2100MHz-es, a 2600MHz-es valamint a 3600MHz-es frekvenciasávok hasznosítását célzó árverési eljáráson, és így az 5G szolgáltatás kereskedelmi bevezetéséhez szükséges új frekvenciasávokhoz jutott. A mobiltársaság a lehetséges maximumot - 140MHz-et – szerezte meg az 5G frekvencia úttörő sávjának számító 3600MHz-es frekvenciatartományban, ami egyben a legnagyobb kapacitást is jelenti e spektrumban. A vállalat emellett 2x5MHz duplex sávot szerzett a 700MHz-es tartományban. A frekvenciahasználati jogosultság 15+5 évre szól.

2020. március 27. 10:28

A Magyar Telekom hamarosan elindítja kereskedelmi 5G szolgáltatását

A Magyar Telekom az 5G-hez és a szélessávú mobil szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultságok tárgyában kiírt árverésen az alábbi frekvenciablokkok használati jogosultságát nyerte el:

2020. március 27. 10:04

A Vodafone további frekvenciasávokat szerzett az 5G hálózat fejlesztéséhez

A Vodafone Magyarország további frekvenciákat szerzett a következő generációs 5G mobilszolgáltatásai számára az NMHH által lebonyolított frekvencia aukción, összesen 38,65 milliárd forint értékben. Ezekkel az újonnan megszerzett frekvenciasávokkal, amelyek alkalmasak a sebesség, a kapacitás és a lefedettség növelésére, a szolgáltató jó helyzetben van ahhoz, hogy folytathassa 5G-s hálózatai kiépítését, valamint Magyarország digitalizálása érdekében kifejtett erőfeszítéseit.

2020. március 27. 09:36

A HP 3D nyomtatással küzd a koronavírus ellen

A HP és digitális gyártási közössége a 3D nyomtatásban rejlő lehetőségek kihasználásával járul hozzá a COVID-19 járvány elleni harchoz. A 3D nyomtatással foglalkozó csapatok a rendelkezésre álló technológiát, tapasztalatot és gyártási kapacitást arra használják fel, hogy a vírus elleni védekezésben elengedhetetlen alkatrészeket készítsenek.

2020. március 26. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás