Két oldalas Samsung LCD panel, két képpel

Széll Zoltán, 2007. január 6. 19:22
A Samsung bejelentette, hogy elkészítették az első olyan LCD panelt, amely két független képet tud megjeleníteni a mobil LCD képernyő két oldalán.
A Samsung új kétoldalas LCD képernyője két, teljesen független képet, vagy a vizuális adatok két készletét tudja megjeleníteni ugyanazon kijelző elő- és hátoldalán. Más gyártók két oldalas képernyői csak a képek fordítottját, vagy hasonló videó-adatokat képesek megjeleníteni. A Samsung új fejlesztésű panelje két képernyőt helyettesít eggyel, ami a mobil eszközök átlagos vastagságát 1mm-rel csökkenti. Az új kétoldalas képernyő tömeggyártása 2007 első felében kezdődik.

A Samsung szóvivője a bejelentés alkalmából elmondta, hogy az LCD panel készítéséhez új kétkapus vékony-film tranzisztor (TFT) architektúrát használtak A TFT kapuk elektronikus komponensek, amelyek a szükséges feszültséget pixel (képpont) szinten alakítják át, melyek a képek reprodukciójához a folyadékkristályok beállítását vezérlik.

Az új kétoldalas LCD minden pixel kapcsolásához egy helyett két kaput használ, ami két független kép – az elő- és hátoldalon – megjelenítését teszi lehetővé. Az új kétoldalas képernyő a Samsung saját fejlesztésű amorf szilícium kapu (ASG) technológiáját használja, amely megengedi a TFT kapuk számának növelését a meghajtó integrált áramkörök méretének növelése nélkül. A meghajtó IC-k mérete tipikusan növekszik, amikor több TFT kaput használnak.

Az új mobilképernyő csak egy hátsó megvilágítást igényel, míg a versenytárs dupla LCD képernyők, kettőt. A panel egyik oldala transzmissziós (fényátvitel) módban, a másik reflektív (tükröző) módban működik. A különleges tükröző mód lehetővé teszi a képernyő használatát külső fényforrással, amely akár a napfény is lehet.

Az új kétoldalas LCD képernyő 2,6mm vastag és 2,22 hüvelyk széles, felbontása mind a két oldalon 240 x 320 pixel (QVGA), fényereje a front-oldalon 250nit, a hátsó oldalon 100nit.

A Samsung az új kétoldalas LCD képernyőt a január 8-án kezdődő CES rendezvényen (Las Vegas) mutatja be.
Kulcsszavak: LCD monitor Samsung

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tudd meg mi a különbség a NAS, a DAS és a SAN között!

Manapság több száz különböző típusú tárolómegoldás létezik, azonban a technológia fejlődésével napról napra, szignifikánsan nő a nagyobb tárhely iránti igény. Az USB-merevlemezek és a nyilvános felhőszolgáltatások mellett a dedikált személyes tárhely létrehozása és a megfelelő biztonsági mentési megoldás bonyolultabb választásnak tűnhet. Szintén nehézséget okozhatnak a DAS, a NAS és a SAN elnevezések is, amelyek nagyon hasonlóak, viszont eltérő funkcionalitással rendelkeznek.

2024. február 24. 11:57

Az utazások elengedhetetlen kelléke – BOOX Palma!

A BOOX tavaly szeptemberben mutatta be legújabb mobil e-papír készülékét, amely a csúcsteljesítményt az E-Ink kijelzővel és a telefon méretű dizájnnal ötvözi, így tökéletes választást jelent útközben is.

2024. február 22. 12:56

Az AOC bemutatja az elegáns otthoni és irodai monitorok új korszakát

A kijelzőspecialista AOC izgatottan jelenti be legújabb B3 sorozatának bevezetését, amely a modern otthoni és irodai környezetekhez tervezett belépőszintű B2C monitorok újragondolt változata. Az új B3 termékcsalád két 23,8 hüvelykes (60 cm) (AOC 24B3CF2 és 24B3CA2) és két 27 hüvelykes (68 cm) (AOC 27B3CF2 és 27B3CA2) modellel indul, amelyek IPS panellel és Full HD felbontással rendelkeznek. A 100 Hz képfrissítési sebességgel, USB-C csatlakoztathatósággal és 65 W tápellátással ez a négy monitor frissített dizájnnal és továbbfejlesztett teljesítménnyel egyesíti magában a modern otthonok és vállalkozások változó igényeit.

2024. február 21. 13:02

A kiberbűnözők célpontjainak közel 43 százalékát kkv-k teszik ki

A Statista adatai szerint a vállalkozások több mint 72 százalékát érte zsarolóvírus-támadás 2023-ban, ami messze a legmagasabb szám az elmúlt 5 évben. Azonban az Eurostat statisztikái alapján míg a hazai nagyvállalatok kiemelt figyelmet fordítanak az IT-biztonságra, addig a kkv-szektorról már nem mondható el ugyanez, mivel az erre költött összegek alapján az utolsó harmadban szerepel az európai országok rangsorában.* 

2024. február 20. 12:59

Informatikai alapú megoldások fejlesztése az ELTE-n

Második évét zárta a Biztonságkritikus nemzeti szolgáltatások és ipari infrastruktúrák védelme kiberbiztonsági, technológiai és szabályozási eszközökkel című Tématerületi Kiválósági projekt az ELTE-n.

2024. február 18. 15:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07