A Pointsec PC 6.2 adatvédelem már Windows Vista-n is

Kovács Attila, 2007. július 19. 12:02

A Check Point Software bejelentette, hogy a fontos vállalati adatok teljes titkosítását biztosító, laptopok és asztali gépek számára ajánlott Pointsec PC 6.2 adatvédelmi megoldása immáron elérhető a Windows Vista operációs rendszerrel működő vállalati számítógépeken is.

A Pointsec PC 6.2-őt, upgrade-ként ajánlják a Vista platformra való váltást fontolgató vállalati ügyfeleknek. A termék adatbiztonságot nyújt a Windows 2000, a Windows XP, a Microsoft Server 2003, valamint az elterjedtebb Tablet platformok számára is. A Pointsec PC ugyancsak könnyedén együttműködik a Linux-alapú rendszerekkel is és működése, az adott platformtól függetlenül, transzparens a végfelhasználó számára.

"A merevlemez teljes titkosítása a biztonsági architektúra elengedhetetlen része. 2005 eleje óta 158 millió személyi adat került nem megfelelő kezekbe az adatvédelemmel kapcsolatos problémák miatt" - mondta Laura Yecies, a Check Point marketing elnök-helyettese. Hozzátette: "Csak a merevlemez teljes titkosítását biztosító megoldások védenek meg minden adatot és nem csak az operációs rendszert. A Pointsec PC-nek köszönhetően az érzékeny információk védettek, méghozzá ott, ahol a legsérülékenyebbek: a végpontnál."

A Check Point szerint az átfogó adatvédelem bármely vállalat végponttól-végpontig biztonsági tervének kritikus pontja. A merevlemez teljes védelme biztosítja, hogy az olyan a vevőkkel és ügyfelekkel kapcsolatos érzékeny adatok, vagy bármely más üzleti információ ne kerüljön illetéktelen kezekbe. Mindemellett segíti a szervezeteket abban, hogy megfeleljenek a releváns szabványoknak.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ez vár ránk 2020-ban: szofisztikáltabb támadások

A Sophos közzétette a 2020-as fenyegetettségi jelentését, amely betekintést nyújt a gyorsan fejlődő digitális veszélyek helyzetébe. Az elemzés az elmúlt 12 hónap fenyegetéseit mutatja be, illetve kifejti, hogy a trendek milyen hatással lehetnek a digitális biztonságra 2020-ban.

2019. november 12. 13:40

Öt általános hiba, melyet mindannyian elkövetünk a közösségi média használatakor

A Facebook, a Twitter és az Instagram a világ 10 leglátogatottabb webhelye közé tartozik a legutóbbi jelentés szerint. Bár emberek milliárdjai naponta több ezer órát töltenek ezeken a közösségi média platformokon, nem sokan gondolják ezt a tevékenységet kockázatosnak. A kockázat az olyan meggondolatlan online tevékenységekből származik, melynek során olykor elfeledkezünk az adatvédelemről.

2019. november 12. 11:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás