Sybase: SAUC konferencia Magyarországon

Kovács Attila, 2007. november 22. 10:53

Az adatmenedzsment és -mobilizáció terén piacvezető amerikai Sybase szoftvervállalat idén Magyarországon rendezi meg az IT-oktatási szféra rangos nemzetközi eseményét, a Sybase Academic User Conference-t (SAUC). A kétnapos eseménynek a budapesti Hotel Kempinski  ad otthont, 2007. december 4-én és 5-én. Az évente megrendezendő konferencia célja, hogy az egyetemi oktatóknak betekintést nyújtson a Sybase legújabb fejlesztéseibe, valamint, hogy azon felsőoktatási intézmények professzorainak, ahol a különböző Sybase alkalmazások oktatása már része a tanmenetnek, alkalmat biztosítson tapasztalataik kicserélésére.

Hála a Sybase elkötelezettségének a felsőfokú mérnökképzés támogatásában, ezen intézmények száma már most örvendetesen magas, és a szám folyamatosan bővül. Az idei konferencián 12 ország több mint 40 egyeteméről és főiskolájáról vesznek részt professzorok, egyetemi oktatók és posztgraduális hallgatók.

A Sybase világszerte egyre nagyobb hangsúlyt fektet a felsőoktatás támogatására, ennek jegyében kidolgozta a Deed of Donation Programot, és az elmúlt években az intézményeknek juttatott szoftverlicencek támogatását 80 százalékról 100 százalékra emelte. Ennek a programnak a keretében részesült legutóbb 120 millió forint értékű támogatásban az ELTE Informatikai Kara, míg korábban a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara és a Budapesti Műszaki Egyetem Informatikai Kara is csatlakozott a programhoz. Az európai és közel-keleti régióban többek között Oroszország 22, Lengyelország 18 és Portugália 15 egyetemén folyik valamely Sybase alkalmazás oktatása a Deed of Donation Program keretében legutóbb három szerbiai egyetem jutott összesen 3 millió dollár értékű szoftverlicenchez. A Sybase 2008-ban mind Magyarországon, mind a régióban növelni fogja az oktatás támogatására szánt keretet.

Az idei SAUC konferencia helyszínválasztása egyben azt is jelzi, hogy a magyar egyetemek és főiskolák növekvő szerepvállalására alapozva a Sybase a támogatások elosztásánál is több figyelmet összpontosít Magyarországra. Ezek az erőforrások, kiegészülve egy-egy EU-s pályázattal, együttesen azt eredményezhetik, hogy még a mai intézményi összevonások és gazdasági működési nehézségek korában is kiépülhetnek olyan oktatási IT-fellegvárak, amelyekre a jövőben támaszkodhat a hazai informatikai ipar.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental hatékony hajtószíjakkal látja el a Goldwind szélturbinákat

A Continental technológiai vállalat látja el hajtószíjakkal a kínai Xinjiang Goldwind Science and Technology gyártóvállalat által előállított szélturbinákat. Az egyedülálló és szabadalmaztatott konstrukcióban a németországi Dannenbergben gyártott szíjak lehetővé teszik, hogy a rotorlapátokon fogaskerekek vagy hidraulika nélkül lehessen állítani. A Continental tervezői két, már kipróbált és bevált fogasszíj-technológia optimális kombinációjának segítségével fejlesztették ki a szíjakat. 2018-ban a Continental közel két millió eurót fektetett be alsó-szászországi helyszínén, hogy meg tudjon felelni a kínai vállalat évi több mint 100 kilométernyi hajtószíjat kitevő szükségletének.

2020. június 6. 16:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás