Elérhető a SUSE Linux Enterprise 11 Service Pack 2

forrás Prim Online, 2012. március 2. 10:28

A SUSE Linux Enterprise 11 SP2 csomaggal az ügyfelek gyorsabban, megbízhatóbban és költséghatékonyabban nyújthatnak kulcsfontosságú informatikai szolgáltatásokat. Ez a szervizcsomag az első olyan kiadás, amely a SUSE új, jövőorientált fejlesztési modelljére épül. A legfontosabb szolgáltatások közé tartozik a frissített Linux kernel, a továbbfejlesztett fájlrendszer-támogatás és a virtualizációs lehetőségek szélesebb választéka.

·    3.0-ás Linux-kernel: a SUSE Linux Enterprise 11 SP2 tartalmazza az ütemező és a memóriakezelés optimalizálását és a processzoronkénti hálózati terheléselosztást. Ezek a szolgáltatások megnövelik a nagy számítási és I/O terhelést okozó informatikai szolgáltatások teljesítményét. Az SP2 támogatja a legújabb Intel Xeon és AMD Opteron processzorokat, és kiaknázza az új hardverek RAS szolgáltatásait, például a processzor és a memória kapcsolat nélküli módba helyezésének lehetőségét.
·    Btrfs: a SUSE Linux Enterprise 11 SP2 az első olyan Linux platform, amely vállalati szintű btrfs fájlrendszer-támogatást kínál. A YaST és Zypper eszközökbe integrált Snapper egy egyedülálló eszköz, amely a btrfs írás közben másolásra és pillanatfelvétel készítésére is képes, így támogatja a rendszergazdákat a telepített frissítések és a rendszer-konfiguráció módosításainak tesztelésében, és megkönnyíti a visszaállást az előző állapotra egy esetleges hiba esetén.
·    Linux Containers: a SLES SP2 támogatja a rendkívül hatékony Linux Containers operációsrendszer-virtualizációt is, amely révén több, független szerver operációs rendszer futtatható egyetlen vezérlő-hoszton. A SUSE Linux Enterprise 11 SP2 tartalmazza mind a Xen, mind a KVM virtualizációs technológiákat, vendég operációs rendszerként pedig egyedülálló módon optimalizált VMware, Hyper-V, Xen és KVM környezetekre egyaránt.

Kulcsszavak: opsys Linux SuSE

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A QNAP kiad egy licencmentes Windows PC/Server biztonsági mentési megoldást

A QNAP Systems, Inc., a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora ma hivatalosan is bemutatta a NetBak PC Agent licencmentes, teljes rendszermentési megoldást Windows-rendszerhez. A NetBak PC Agent egy olyan segédprogram, ami megköveteli a Hyper Data Protector, a végponti eszközök (beleértve a VM-eket, Windows PC-ket és szervereket) biztonsági mentését támogató NAS-alkalmazás telepítését a felhasználó NAS rendszerére.

2024. március 3. 13:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30