BKV kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: BKV

Már villamost is vehetünk a Vaterán

A Vaterán valóban minden kapható: hamarosan már villamosokra is bárki licitálhat az aukciós portálon. A hatályos rendelkezés szerint ugyanis a főváros kezelésében lévő 28 cég esetében a leselejtezett, 500.000 Ft értéket meghaladó ingóságok értékesítése csak nyilvános árverés útján történhet, a BKV Zrt. pedig a Vaterát választotta partneréül az árverések biztonságos lebonyolítására. 

2017. május 19. 11:16

Saját fejlesztésű elektronikus jegyrendszer az SRS Informatika Kft-től

Új elektronikus jegyrendszert mutatott be az SRS Informatika Kft., amely révén a jegyértékesítési rendszere alkalmassá vált a jelenlegi papír alapú jegyértékesítés kiváltására. Ezzel az egyedi fejlesztéssel a BKV már üzemelő pénztárgép rendszere is alkalmassá tehető chip kártyával történő működésre, illetve más  fizetési megoldásokkal történő összeköttetésre.

2016. november 29. 11:37

Legfrissebb BKK járatinfók mobilon

Okostelefonra költözik a BKK Info. A legfrissebb járatinformációkat mostantól percre készen megkaphatják okostelefonra vagy táblagépre azok, akik letöltik az alkalmazást Android vagy iOS készülékükre.

2014. május 14. 16:02

Fennakadás volt a 4-es metró vonalán

Alig két hete, hogy átadták az új 4-es metrót, máris probléma akadt a vonalon. Műszaki hiba miatt egy rövid ideig nem jártak ma a szerelvények.

2014. április 8. 11:29

Nem a valós idejű BKV-adatokat mutatja az Utcakereső

Az új FUTÁR-rendszer valós idejű járatinformációkkal szolgál az utasoknak, és sokan gondolták úgy, hogy  GPS alapján az utcakereső.hu oldalon is követhető a járművek mozgása. A BKK azonban közleményben erősítette meg, hogy mindez ilyen formában nem igaz.

Kulcsszavak: real-time internet BKV GPS
2014. február 6. 16:53

Az EFOTT-on vizsgázott az új kártyarendszer

Az idei EFOTT-on egy újfajta fizetési megoldás debütált, amely hamarosan hétköznapjaink része is lehet. Ez az online fizetési rendszer ugyanolyan technológiai alapon működik, mint a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK) a közeljövőben bevezetendő elektronikus jegyrendszer.

 

Kulcsszavak: BKV fesztiválkártya EFOTT
2013. július 2. 15:28

BKV: elektronikus jegyrendszert vezethetnek be 2014-től

Elektronikus jegyrendszert vezethetnek be a BKV-nál 2014-től, miután a képviselők elfogadták az erről szóló előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

Kulcsszavak: közigazgatás BKV
2012. január 25. 17:04

Hétmilliárdos BKV-Synergon üzlet

A Synergon nyerte a BKV közösségi közlekedés fejlesztését célzó, informatikai és kommunikációtechnológiai pályázatát, melynek összértéke nettó 6976 millió forint.

Kulcsszavak: +céginfo Synergon BKV
2010. október 28. 20:15

Fertőző BKV

Tömegesen kezdett terjedni karácsony után a világhálón egy kártékony programkód. Úgy tűnik, a fertőzés a BKV site-ját is elérte.

2010. január 8. 11:46

A Synergon lesz a BKV informatikai rendszerének új üzemeltetője

A Synergon Nyrt. lesz a BKV informatikai rendszerének új üzemeltetője. A közlekedési cég a társasággal tíz évre kötendő szerződéstől bővebb szolgáltatást és összesen több mint hárommilliárd forint megtakarítást vár - tájékoztatta a BKV szerdán közleményben az MTI-t.

Kulcsszavak: Synergon BKV +céginfó
2008. november 20. 09:20

GPS-es rendszer segít az utasoknak

A BKV Zrt. a 86-os vonalon, azaz a tesztvonalon a kísérleti program részeként négy darab intelligens utastájékoztató táblát helyezett el.

Kulcsszavak: BKV autószolg GPS
2008. február 29. 09:20

Fujitsu Siemens: FlexFrame a BKV-nál

A Fujitsu Siemens (FS) Kft. mai sajtótájékoztatóján Poros Gábor, a cég ügyvezetője bejelentette, hogy a FS FlexFrame architektúráját Közép-Kelet-Európában elsőként a BKV Rt.-nél installálta a T-Systems, és egész Európát tekintve is ez volt a második komplex Dinamikus Adatközponti rendszer, amelyet éles üzembe állítottak. A FS Computers elsőként lépett a piacra olyan nagyvállalati SAP környezetre tervezett megoldással, amely egyedi működési elvének köszönhetően gyakorlatilag 100%-os rendelkezésre állást biztosít. Az installálást követően másfél évvel a három cég képviselői sajtótájékoztatón számoltak be a hazánkban a mai napig egyedülálló rendszerrel kapcsolatos tapasztalataikról.

2005. december 13. 15:14

Fejlesztés alatt a BKV járműkövető irányítási rendszere

Lecseréli a legforgalmasabb buszjáratok felügyeleti és irányítási rendszerének elavult központi berendezéseit a Budapesti Közlekedési Részvénytársaság. A közbeszerzési eljárás nyertese a KFKI Csoport lett, melynek a beruházással december 12-re kell elkészülnie.

Kulcsszavak: LNX Iqsys BKV KFKI
2005. április 5. 14:11

A Trafficom-hálózattal bővíti szolgáltatásait a Siemens

A Budapesti Közlekedési Vállalat, valamint a Siemens Telefongyár Kft. és a Siemens Leasing Kft. képviselői július 19-én írták alá azokat a szerződéseket, melyek értelmében a Siemens augusztus 1-jei hatállyal megveszi a BKV tulajdonában lévő, annak üzemi távközlési feladatait ellátó Trafficom Kft. 99%-os üzletrészét, valamint megszerzi a BKV kötöttpályás közlekedési hálózatának nyomvonalára vonatkozó, kizárólagos vonalfejlesztési és használati jogot is.

2001. július 19. 17:05

Eladható a BKV Rt. informatikai rendszere

Zöld utat adott a Fővárosi Közgyűlés tulajdonosi bizottsága kedd délutáni ülésén a BKV Rt.-nek arra, hogy nyílt pályázaton eladja az informatikai rendszerét működtető TraffiCom Kft.-t. A vevő egyúttal továbbműködtetné a BKV teljes informatikai rendszerét is.

2000. július 19. 11:04

Véget ért egy korszak, vagy most kezdődik?

A BKV Rt. és a Debis IT Services Unisoftware többéves együttműködése eredményeként idén áprilisban pozitív eredménnyel zárult a Közép-Kelet Európa első és máig egyetlen tömegközlekedési informatikai rendszerének kialakítását és beüzemelését célzó TransIT projekt. A részletekről dr. Klár Andrással, a BKV Rt. informatikai főosztályvezetőjével, a megrendelőoldali projektigazgatóval és Verő Andrással, a Debis IT Services Unisoftware Kft. projektmenedzsment-üzletágának vezetőjével beszélgettünk.

2000. június 22. 15:56

TransIT a BKV-nál

A Debis IT Services Unisoftware Kft. és a BKV Rt. közös sajtótájékoztatót tartott, amelyen Vinkovits László ügyvezető igazgató átadta Aba Botond vezérigazgatónak a tömegközlekedési vállalat megrendelésére készült integrált informatikai rendszert. Aba Botond elmondta, hogy jelenleg Budapest a régió egyetlen olyan nagyvárosa, amelynek tömegközlekedését ilyen, az összetett igényeket kiszolgáló, integrált informatikai rendszer irányítja.

2000. április 19. 19:56

Rendszerben a tömegközlekedés

Április 6-án sajtótájékoztató keretében Budapesten bejelentették, hogy a Budapesti Közlekedési Részvénytársaságnál (BKV) átadták rendeltetésének Közép-Európa első integrált tömegközlekedési informatikai rendszerét.

2000. április 6. 17:21

Keretek közt, biztonságban

Független elemzők - így például a GartnerGroup is - vezető alkalmazásként említik a Computer Associate (CA) Unicenter TNG rendszerfelügyeletei megoldását. A hazai tapasztalatokat firtató kérdésekre Molnár Imre, a magyarországi képviselet vezetője válaszolt, aki számos felhasználójuk képviselőinek egyikét, a BKV Rt. informatikai főosztályvezetőjét, Babócsy Lászlót is segítségül hívta.

2000. február 28. 09:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

A Magyar Marketing Szövetség 2020-ban is kihirdette az Év Applikációja díjat, melyet a DokiApp vihetett haza. A telemedicina alkalmazás segítségével a nap bármely időszakában, mindössze pár perc várakozás után konzultálhatunk egy orvossal vagy pszichológussal. Az online orvoslás Uber-e nem először kap rangos díjat, tavaly ősszel ugyanis a Vodafone Digitális Díj egyik fődíját vihették haza az ötletgazdák.

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

A hatodik egymást követő évben is a mateking.hu nyerte az Év Honlapja kitüntetést. A bejelentés kapcsán kihirdették: a leggyorsabban jelentkező 5 iskolának ingyenes hozzáférést biztosítanak. Magyarország legnépszerűbb egyetemi e-learning oldalának célja, hogy élménnyé változtassa a matektanulást, hatékonyságát pedig az adja, hogy a tananyagok sok-sok apró lépésből, picike morzsákból épülnek fel. A honlapon ráadásul folyamatosak a fejlesztések is: 2020-ban a mateking epizódok új, sokkal intenzívebb dizájnt kapott, a letisztult és elegáns külső pedig egy felhasználóbarát felületet eredményezett.

2021. január 7. 09:55
online sportfogadás