BKV kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: BKV

Már villamost is vehetünk a Vaterán

A Vaterán valóban minden kapható: hamarosan már villamosokra is bárki licitálhat az aukciós portálon. A hatályos rendelkezés szerint ugyanis a főváros kezelésében lévő 28 cég esetében a leselejtezett, 500.000 Ft értéket meghaladó ingóságok értékesítése csak nyilvános árverés útján történhet, a BKV Zrt. pedig a Vaterát választotta partneréül az árverések biztonságos lebonyolítására. 

2017. május 19. 11:16

Saját fejlesztésű elektronikus jegyrendszer az SRS Informatika Kft-től

Új elektronikus jegyrendszert mutatott be az SRS Informatika Kft., amely révén a jegyértékesítési rendszere alkalmassá vált a jelenlegi papír alapú jegyértékesítés kiváltására. Ezzel az egyedi fejlesztéssel a BKV már üzemelő pénztárgép rendszere is alkalmassá tehető chip kártyával történő működésre, illetve más  fizetési megoldásokkal történő összeköttetésre.

2016. november 29. 11:37

Legfrissebb BKK járatinfók mobilon

Okostelefonra költözik a BKK Info. A legfrissebb járatinformációkat mostantól percre készen megkaphatják okostelefonra vagy táblagépre azok, akik letöltik az alkalmazást Android vagy iOS készülékükre.

2014. május 14. 16:02

Fennakadás volt a 4-es metró vonalán

Alig két hete, hogy átadták az új 4-es metrót, máris probléma akadt a vonalon. Műszaki hiba miatt egy rövid ideig nem jártak ma a szerelvények.

2014. április 8. 11:29

Nem a valós idejű BKV-adatokat mutatja az Utcakereső

Az új FUTÁR-rendszer valós idejű járatinformációkkal szolgál az utasoknak, és sokan gondolták úgy, hogy  GPS alapján az utcakereső.hu oldalon is követhető a járművek mozgása. A BKK azonban közleményben erősítette meg, hogy mindez ilyen formában nem igaz.

Kulcsszavak: real-time internet BKV GPS
2014. február 6. 16:53

Az EFOTT-on vizsgázott az új kártyarendszer

Az idei EFOTT-on egy újfajta fizetési megoldás debütált, amely hamarosan hétköznapjaink része is lehet. Ez az online fizetési rendszer ugyanolyan technológiai alapon működik, mint a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK) a közeljövőben bevezetendő elektronikus jegyrendszer.

 

Kulcsszavak: BKV fesztiválkártya EFOTT
2013. július 2. 15:28

BKV: elektronikus jegyrendszert vezethetnek be 2014-től

Elektronikus jegyrendszert vezethetnek be a BKV-nál 2014-től, miután a képviselők elfogadták az erről szóló előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

Kulcsszavak: közigazgatás BKV
2012. január 25. 17:04

Hétmilliárdos BKV-Synergon üzlet

A Synergon nyerte a BKV közösségi közlekedés fejlesztését célzó, informatikai és kommunikációtechnológiai pályázatát, melynek összértéke nettó 6976 millió forint.

Kulcsszavak: +céginfo Synergon BKV
2010. október 28. 20:15

Fertőző BKV

Tömegesen kezdett terjedni karácsony után a világhálón egy kártékony programkód. Úgy tűnik, a fertőzés a BKV site-ját is elérte.

2010. január 8. 11:46

A Synergon lesz a BKV informatikai rendszerének új üzemeltetője

A Synergon Nyrt. lesz a BKV informatikai rendszerének új üzemeltetője. A közlekedési cég a társasággal tíz évre kötendő szerződéstől bővebb szolgáltatást és összesen több mint hárommilliárd forint megtakarítást vár - tájékoztatta a BKV szerdán közleményben az MTI-t.

Kulcsszavak: Synergon BKV +céginfó
2008. november 20. 09:20

GPS-es rendszer segít az utasoknak

A BKV Zrt. a 86-os vonalon, azaz a tesztvonalon a kísérleti program részeként négy darab intelligens utastájékoztató táblát helyezett el.

Kulcsszavak: BKV autószolg GPS
2008. február 29. 09:20

Fujitsu Siemens: FlexFrame a BKV-nál

A Fujitsu Siemens (FS) Kft. mai sajtótájékoztatóján Poros Gábor, a cég ügyvezetője bejelentette, hogy a FS FlexFrame architektúráját Közép-Kelet-Európában elsőként a BKV Rt.-nél installálta a T-Systems, és egész Európát tekintve is ez volt a második komplex Dinamikus Adatközponti rendszer, amelyet éles üzembe állítottak. A FS Computers elsőként lépett a piacra olyan nagyvállalati SAP környezetre tervezett megoldással, amely egyedi működési elvének köszönhetően gyakorlatilag 100%-os rendelkezésre állást biztosít. Az installálást követően másfél évvel a három cég képviselői sajtótájékoztatón számoltak be a hazánkban a mai napig egyedülálló rendszerrel kapcsolatos tapasztalataikról.

2005. december 13. 15:14

Fejlesztés alatt a BKV járműkövető irányítási rendszere

Lecseréli a legforgalmasabb buszjáratok felügyeleti és irányítási rendszerének elavult központi berendezéseit a Budapesti Közlekedési Részvénytársaság. A közbeszerzési eljárás nyertese a KFKI Csoport lett, melynek a beruházással december 12-re kell elkészülnie.

Kulcsszavak: LNX Iqsys BKV KFKI
2005. április 5. 14:11

A Trafficom-hálózattal bővíti szolgáltatásait a Siemens

A Budapesti Közlekedési Vállalat, valamint a Siemens Telefongyár Kft. és a Siemens Leasing Kft. képviselői július 19-én írták alá azokat a szerződéseket, melyek értelmében a Siemens augusztus 1-jei hatállyal megveszi a BKV tulajdonában lévő, annak üzemi távközlési feladatait ellátó Trafficom Kft. 99%-os üzletrészét, valamint megszerzi a BKV kötöttpályás közlekedési hálózatának nyomvonalára vonatkozó, kizárólagos vonalfejlesztési és használati jogot is.

2001. július 19. 17:05

Eladható a BKV Rt. informatikai rendszere

Zöld utat adott a Fővárosi Közgyűlés tulajdonosi bizottsága kedd délutáni ülésén a BKV Rt.-nek arra, hogy nyílt pályázaton eladja az informatikai rendszerét működtető TraffiCom Kft.-t. A vevő egyúttal továbbműködtetné a BKV teljes informatikai rendszerét is.

2000. július 19. 11:04

Véget ért egy korszak, vagy most kezdődik?

A BKV Rt. és a Debis IT Services Unisoftware többéves együttműködése eredményeként idén áprilisban pozitív eredménnyel zárult a Közép-Kelet Európa első és máig egyetlen tömegközlekedési informatikai rendszerének kialakítását és beüzemelését célzó TransIT projekt. A részletekről dr. Klár Andrással, a BKV Rt. informatikai főosztályvezetőjével, a megrendelőoldali projektigazgatóval és Verő Andrással, a Debis IT Services Unisoftware Kft. projektmenedzsment-üzletágának vezetőjével beszélgettünk.

2000. június 22. 15:56

TransIT a BKV-nál

A Debis IT Services Unisoftware Kft. és a BKV Rt. közös sajtótájékoztatót tartott, amelyen Vinkovits László ügyvezető igazgató átadta Aba Botond vezérigazgatónak a tömegközlekedési vállalat megrendelésére készült integrált informatikai rendszert. Aba Botond elmondta, hogy jelenleg Budapest a régió egyetlen olyan nagyvárosa, amelynek tömegközlekedését ilyen, az összetett igényeket kiszolgáló, integrált informatikai rendszer irányítja.

2000. április 19. 19:56

Rendszerben a tömegközlekedés

Április 6-án sajtótájékoztató keretében Budapesten bejelentették, hogy a Budapesti Közlekedési Részvénytársaságnál (BKV) átadták rendeltetésének Közép-Európa első integrált tömegközlekedési informatikai rendszerét.

2000. április 6. 17:21

Keretek közt, biztonságban

Független elemzők - így például a GartnerGroup is - vezető alkalmazásként említik a Computer Associate (CA) Unicenter TNG rendszerfelügyeletei megoldását. A hazai tapasztalatokat firtató kérdésekre Molnár Imre, a magyarországi képviselet vezetője válaszolt, aki számos felhasználójuk képviselőinek egyikét, a BKV Rt. informatikai főosztályvezetőjét, Babócsy Lászlót is segítségül hívta.

2000. február 28. 09:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás