GKIeNET kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: GKIeNET

Sokszor az adatainkkal fizetünk az ingyenes tartalomért

Egy felmérés szerint az online oktatási tartalmakért ötven, az online televíziós tartalmakért 42 százalékkal többet költöttünk a tavalyihoz képest. A táblagépeket is négyszer gyakrabban használtuk, mint tavaly.

Kulcsszavak: GKIeNET felmérés
2015. július 13. 17:20

e-TOP LISTA: a legnagyobb webáruházak listája

A lista élére a 2014-es eredményei alapján az Extreme Digital került, ezzel ő lett Magyarország legnagyobb forgalmú e-kereskedője.

2015. július 8. 16:34

Aktivizálja a nézőt az IPTV

A korábban csak csatornaválasztással foglalkozó nézők, hamar megkedvelték az IPTV által elérhető szolgáltatásokat – mint például az online elérhető videotéka, a rögzíthető vagy időeltolásos tévéadások vagy az elektronikus műsorújság –, egyre aktívabban alakítva ezzel a tévés tartalomfogyasztásukat.

2012. július 16. 21:46

GKIeNET – T-Mobile: Mobilos játékosok, játékos mobilok

Az okostelefonokra letölthető, mobil alkalmazásokat árusító online áruházak legnépszerűbb termékei jelenleg a mobiljátékok. A felhasználók leginkább az ügyességi és a logikai játékokat kedvelik, amelyek egyúttal közösségi szórakozást is kínálnak. Magyarországon 2011. augusztus végén 2,4 millió használatban lévő okostelefon volt, ami 25%-a a teljes 9,6 milliós használatban lévő mobiltelefon állománynak – derül ki a GKIeNET – T-Mobile: Jelentés az internetgazdaságról kutatásából.

2011. november 24. 16:32

Szárnyal a webes kereskedelem

2010-ben tovább folytatódott a magyarországi internetes kereskedelem dinamikus bővülése – derül ki a GKIeNET 2011. augusztusban közzétett felméréséből. A teljes magyarországi kiskereskedelmi forgalom 1,8%-át, 133 mrd Ft-ot kitevő webáruházi forgalom 2011-ben tovább bővül, és elérheti a 155-160 mrd Ft-ot.

Kulcsszavak: e-commerce GKIeNET
2011. augusztus 30. 12:22

E-kereskedelem mobilról - 2010-ben már okostelefonról is intenzíven vásároltunk

2010-ben már hazánkban is mérhetővé vált, és elérte az 1,5%-ot az okostelefonok segítségével vásárolt termékek aránya a teljes e-kereskedelmi értékesítésen belül. Hazánk ezáltal követi a fejlett e-kereskedelmi piacokat: lassan kezdenek átalakulni a vásárlási szokások – derül ki a GKIeNET – T-Mobile Jelentés az internetgazdaságból kutatásából.

2011. január 22. 07:23

Tovább nő a webáruházak forgalma Magyarországon

A tavalyi 99 milliárd forinthoz képest 2010-ben várhatóan 130 milliárdra nő a magyarországi webes kereskedelem összforgalma a GKIeNET piackutató cég felmérése szerint, amelyet a JátékNet.hu ismertetett keddi közleményében.

2010. december 1. 09:18

GKIeNET-T-Mobile: online szerepjátékok térhódítása

GKIeNET-T-Mobile közös felmérés eredményei: Magyarországon 2,3 millió fő játszik valamilyen rendszerességgel online játékkal, s közülük egyre többen vannak, akik a sokszereplős online játékokkal (MMOG-kel) tölti szabadidejüket. A már több mint 670 ezer fős hazai MMOG tábor éppúgy játszik stratégiai játékokkal, mint online szerepjátékokkal – derül ki GKIeNET –T-Mobile Jelentés az internetgazdaságról kutatásából.

2010. július 12. 16:51

Nőtt az internetbanki ügyfelek száma tavaly

Tavaly év végén több mint 2,4 millió lakossági és több mint 350 ezer vállalati ügyfél rendelkezett internetbanki szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéssel a magyarországi hitelintézeteknél, a lakossági internetbanking ügyfelek száma az elmúlt egy évben 21 százalékkal, míg a vállalati ügyfeleké 13 százalékkal emelkedett - derült ki a GKIeNET-T-Home-T-Mobile Jelentés az internetgazdaságról című kutatásból.

Kulcsszavak: bank GKIeNET
2010. április 27. 09:11

Szentendre a leginkább e-aktív magyarországi település

A múlt évben a felnőtt lakosság 52 százaléka rendelkezett számítógép-felhasználói tapasztalattal, miközben a 18 évnél idősebb lakosság 40 százaléka rendszeresen, legalább heti egy alkalommal internetezik a GKIeNET, a T-Home és a T-Mobile közös felmérése szerint.

2009. április 30. 10:05

Folyamatosan nő az interneten bankolók száma

Tavaly szeptember végén 1,9 millió lakossági és 300 ezer vállalati ügyfél intézte interneten keresztül banki ügyeit, a lakosságiak száma 24 százalékkal, a vállalati ügyfeleké pedig 27 százalékkal volt nagyobb, mint egy évvel korábban.

Kulcsszavak: trend bank GKIeNET
2009. március 30. 09:45

Tavaly hatévi növekedés után először csökkentek a lakosság távközlési kiadásai

Hatéves növekedés után 2007-ben történt meg először, hogy a magyar lakosság reálértékben számítva kevesebbet költött telekommunikációs  eszközökre és hírközlési szolgáltatásokra, mint az előző évben - derül ki a GKIeNET, a T-Home és a T-Mobile közös, Jelentés az internetgazdaságról című decemberi gyorsjelentéséből.

2008. december 20. 08:03

A hazai innováció élvonalában

Az IBM Magyarország és a GKIeNET Innovációs trendek 2007 című kutatása számos vállalatvezető megkérdezésével több gazdasági szektort is vizsgált az innováció szempontjából. Azok a vállalatok a leginnovatívabbak, amelyek piacain a legerősebb verseny, s hogy az informatika megfelelő alkalmazása minden szektorban a siker kulcseleme.

Kulcsszavak: IBM-hu kutatás trend GKIeNET
2007. október 10. 19:24

Van még mit javítani

Magyarországon is gombamód szaporodnak a végfelhasználót célzó e-kereskedő cégek, és mind több hagyományos bolt nyit plusz értékesítési csatornaként webáruházat. A gyűjtősite-ok linkajánlói gyakorlatilag naponta hívják fel a szerkesztők figyelmét a legkülönbözőbb kínálatú és fejlettségi szintű webáruházra. Ugyanakkor az interneten keresztüli áru- és szolgáltatásforgalom, bár az előző évekhez képest jelentős, tendenciózus növekedést mutat, volumenét tekintve még mindig alig fele a nemzetközi átlagnak.

Kulcsszavak: GKIeNET e-commerce
2007. május 2. 18:32

Messze még az e-önkormányzás?

A GKIeNET Kft. 2003 májusában felmérést készített a hazai önkormányzatok ICT ellátottságáról és használatáról. A felmérés célja az e-önkormányzásra való felkészültség meghatározása volt.

Kulcsszavak: közigazgatás GKIeNET
2003. július 20. 17:04

Gyorsjelentés az egészségügy internethasználati szokásairól

A kórházban dolgozók többsége személyi számítógépeket is használ munkája során, ám internetet csak kevesen. A betegek kórtörténetét elektronikus úton a kórházak 86%-ában vezetik. A gyógyszertárak többsége úgy véli, hogy az internet elterjedése nem fogja növelni forgalmukat. Ezek a legérdekesebb megállapításai annak a 2001. III. negyedévben, az egészségügy internethasználati szokásairól végzett kutatásnak, amelyet a GKI Gazdaságkutató Rt. a Webigen Rt.-vel és a Sun Microsystems Magyarországgal együttműködve végzett.

2002. január 28. 09:30

Gyorsjelentés az internetgazdaságról - fókuszban az oktatási intézmények

A GKI Gazdaságkutató Rt. - a Webigen Rt.-vel és a Sun Microsystems Magyarországgal együttműködve - negyedévente felméri az internethasználati szokásokat, a hazai elektronikus gazdaság fejlődését. Ezúttal az oktatási intézményekről 2001 végén készített felmérése eredményeit tette közzé.

2002. január 21. 08:04

Trendek a kockázati tőke iparágban

A GKIeNet Internetkutató és Tanácsadó Kft. - GKI Gazdasagkutató Rt. leánycége - kutatást végzett a Magyarországon kockázati tőke kihelyezéssel foglalkozó társaságok körében. A felmérés fókuszába a kockázati tőke és a technológiai szektor kapcsolata került.

2001. augusztus 14. 21:37

GKIeNET – új internetgazdasági kutatócég

A GKI Gazdaságkutató Rt. 2000-ben kezdte meg - a Webigen Rt. és a SUN Microsystems Magyarország együttműködésével - internetgazdasági kutatásait. E tevékenységre 2001. májusában létrehozta a 100%-os tulajdonában álló GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft-t.

Kulcsszavak: +céginfo GKI kutatás GKIeNET
2001. június 30. 11:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

A világ harminc országának legfeljebb 15 és fél éves diákjai számára meghirdetett Európai Junior Informatikai Diákolimpiát (eJOI) idén Ukrajna rendezte meg - virtuálisan. A magyar diákolimpikonok a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával készültek fel az eJOI-ra, amelyen két ezüstérmet és öt bronzérmet szereztek.

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

Az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért szakmai zsűrije a siófoki MENTA konferencia gálavacsorája keretében kedd este jelentette be az idei év Gyurós Tibor-díjasait: az év menedzserét, az év digitalizációs projektjét, az év innovációja díj nyertesét, illetve az év digitális oktatási nagykövetét.

2022. szeptember 21. 13:46