14,5 millió dollár kártérítést fizet a HP a megfigyelt alkalmazottaknak

Milkovits Gábor, 2006. december 10. 08:38
A Hewlett-Packard megegyezett a kaliforniai főügyésszel arról, hogy a cég 14,5 millió dollár kártérítést fizet titokban megfigyelt alkalmazottainak.
A HP berkein belül még szeptemberben robbant ki a botrány annak kapcsán, hogy a cég igazgatótanácsának egyes tagjai, köztük Patricia Dunn elnök magánnyomozók bevonásával illegális belső nyomozást folytattak alkalmazottak ellen, hogy kiderítsék egyes bizalmas információk kiszivárogtatóinak kilétét. Az eset kapcsán Dunn le is mondott, ám sem ez, sem a most megígért kártérítés nem mentesíti őt, valamint Kevin Hunsaker vállalati jogászt és a két magándetektívet a kapcsolódó büntetőeljárás alól. A megállapodás értelmében ugyanakkor a megfigyelt személyek nem tarthatnak igényt további kártérítésre polgári peres úton. Az összegből egyébként 1 millió dollárt az eljárási és nyomozati költségekre, 13,5 milliót pedig magára a kártalanításra fordítanak majd.

A Hewlett-Packard szóvivője útján közölte, hogy egy ötéves programot indítanak el a cégnél az etikai normák fejlesztésére, amelynek végrehajtására új vezetőket is kineveznek majd. Az ügy érdekessége, hogy Patricia Dunn, a HP volt elnöke szeptember végi távozásakor közleményben jelentette ki, hogy a személyiségi jogokat sértő kiszivárogtatási vizsgálatért nem ő felelt a cégnél, hanem többek között éppen utódja, a vezérigazgató és januárig egyben ügyvivő elnök Mark Hurd.
Kulcsszavak: HPQ +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

AGV-k: a vezeték nélküli evolúció

Ismerje meg, hogyan emelték a HMS Networks a vezeték nélküli technológiákban szerzett szakértelme és az Anybus termékei a Mercedes-Benz vezető nélküli szállítórendszer (AGV) flottáját egy magasabb szintre.

2024. április 22. 09:55

ABB: 2024. I. negyedévi eredmények

Björn Rosengren, vezérigazgató: „A magas bázisadatokhoz viszonyított első negyedéves teljesítményünk azt mutatja, hogy az év jól indult, a megrendelések dinamikája erősebb a vártnál, az árrés rekordmagas, a készpénztermelési teljesítményünk erős. Mindez kellő magabiztosságot ad ahhoz, hogy a 2024-ben várt árrést felfelé módosítsuk.”

2024. április 20. 19:07

Külföldi nyitásban és az online kereskedelmi fejlődésben segítik a hazai kkv-ket

Partnerségi megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az eMAG Magyarország, amelynek célja az e-kereskedelmi know-how fejlesztése,  és a magyar  kis- és középvállalatok online értékesítési csatornáinak fejlesztése a régióban.

2024. április 20. 18:50

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50