Munkaidő-beosztást kezelő rendszer az Atigristől

forrás Prim Online, 2008. március 27. 12:19

Új szoftvert fejleszt az Atigris Informatika, melynek segítségével a nagyvállalatok képesek lesznek nagy létszámú, vegyes munkarendben dolgozó alkalmazott munkaidő-beosztásának kezelésére.

Az Atigris Vezénylési Rendszer (AVR) két fő részből tevődik össze, amelyek egyrészt az adott feladat erőforrás igényének meghatározása, másrészt pedig ezen igények kielégítése köré csoportosulnak. Az erőforrás igények meghatározása munkahely alapon történik. Itt van lehetőség a munkahelyek nyitva tartásának, képesítés igényének, létszám kényszereinek rögzítésére. A munkahelyek a szervezeti hierarchiában képezhetőek le, biztosítva azok megfelelő csoportosíthatóságát. Az erőforrások definiálása során lehetőség van a munkatársak megadására és a munkakör betöltéséhez szükséges jellemzők meghatározására. Ilyen jellemzők lehetnek például a dolgozó munkarendje, képesítései, éves szabadsága, munkaidő kedvezménye. A dolgozók munkahelyre történő beosztása nagymértékben automatizálható egy úgynevezett törzsbeosztás segítségével. Ez egy periodikus ismétlődő beosztás, amely generálását a rendszer automatikusan végzi, azonban az igények szerint tetszőlegesen módosítható. Ez a törzs beosztás kiválóan alkalmazható mind a megszakítás nélküli munkarendben dolgozókra, mind pedig a „mindennapozókra”.

A rendszer automatikusan számítja az éves munkaidő keretet, amelyhez figyelembe veszi a fizetett ünnepnapokat az adott időszakra. A rendszer kezeli a szabadságot, távollétet, kiküldetést, ügyeletet, készenlétet, oktatást, ledolgozást, felmentést illetve ezek különböző statisztikáinak elkészítését. Figyelmeztet a Munka Törvénykönyve, illetve az ide vonatkozó jogszabályok, Kollektív Szerződés paragrafusainak megsértésére, lehetőséget biztosít a szabadságok kiadásának megfelelő ütemezésére, illetve döntés előkészítésre. Automatikusan képes elkészíteni minden dolgozó bérelszámolásra alkalmas „bérlepedőjét”, amely a bérszámfejtés felé minden szükséges adatot tartalmaz. Igény esetén a rendszer adatbázisa feltölthető a bérszámfejtő rendszer alap adataival, így elkerülhető a kétszeres adminisztráció.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Premier League az Oracle felhőinfrastruktúráját választotta

A Premier League, a világ legnézettebb labdarúgó-bajnoksága az Oracle-t választotta hivatalos felhőszolgáltatójának. Az Oracle-lel együttműködve kívánja tovább növelni az egyes mérkőzések izgalmát az új meccsstatisztikák által, melyek mélyebb rálátást nyújtanak a pályán élőben zajló eseményekre. Az Oracle adatelemzési és gépi tanulási technológiái valós időben fogják megosztani ezeket az úttörő statisztikákat a milliárdos nagyságrendű globális közönséggel minden szezonban.

2021. május 8. 14:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35