A VMware disztribútora lett az Avnet Kft.

Kovács Attila, 2009. szeptember 8. 16:41

Ma sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az Avnet magyarországi leányvállalata a további fejlődés érdekében hivatalos disztribútori megállapodást kötött a desktoptól az adatközpontokig terjedő virtualizációs szoftver megoldások vezető amerikai gyártójával, a VMware céggel.

Többek között elhangzott: a válságra adott válaszként az Avnet hazánkban is új megoldásokkal kívánja bővíteni termékportfolióját és a képviselt gyártóinak körét.
Ennek érdekében itthon is disztribúciós megállapodást kötött a VMware-rel, mely szerint Magyarországon hivatalos nagykereskedőként forgalmazhatja a cég megoldásait, illetve értékesítési, műszaki, marketing, pénzügyi és oktatási támogatást is nyújt a VMware viszonteladók számára. A megállapodás illeszkedik az Avnet Technology Solutions Kft. hosszú távú üzleti stratégiájába, mely célja a széles, egymást kiegészítő termékportfólió kialakítása hozzáadott értékű disztribúcióval. Az Avnet ezzel a megállapodással szoftver-hardver „csomagokat” tud ajánlani vevőinek, a meglévő IBM, Sun, EMC szerverekhez, storage-okhoz, így egy cégtől tudják a viszonteladók megvásárolni a teljes virtualizációs megoldásokat, mentési rendszereket. A VMware nemzetközi tulajdonosa az EMC, mellyel disztribúciós szerződés alapján évek óta együttműködik nagykereskedőként az Avnet.

Bartha Péter, az Avnet Kft. ügyvezetője nagy lehetőséget lát a virtualizációban, hiszen mindenütt költségcsökkenéssel, energia-megtakarítással jár együtt a bevezetése, és ügyfeleik célja ez lesz a jövőben, sőt már most is az.

Az amerikai központú Avnet Technology Solutions a világ egyik legnagyobb B2B hardver- és szoftverdisztribútora. Az Avnet 73 országban nyújt értéknövelt számítástechnikai szolgáltatásokat több mint százezer üzleti partnere és viszonteladója részére. Éves árbevétele 2008-ban elérte a 17,95 milliárd USD-t, munkatársainak száma 13 ezer fő. Európában a cég irodákkal rendelkezik többek között Ausztriában, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Franciaországban, Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Olaszországban, Lengyelországban, Svájcban, Romániában, Törökországban, az Egyesült Királyságban és Magyarországon.

A mai budapesti Avnet sajtótájékoztatón elhangzott további fontosabb információk a következők. Az Avnet disztribútorként különösen a kis- és középvállalkozások (kkv-k)VMWare tárgyú segítését, nagyker szolgáltatásait kívánja megoldani. A disztribútor jelenleg 18 országban van jelen. A most júliusban zárult 2008-as pénzügyi évben 10 milliárd forintos árbevétel realizált cég a disztribúción kívül pénzügyi  szolgáltatással is jelen van a hazai piacon. Az új szoftvertermék minél szélesebb körű bevezetése mellett épül az Avnet új viszonteladói hálózata, a kft. a virtualizációs szoftverek eladásához több területen is új partnereket kíván bevonni Magyarországon.

Kulcsszavak: Avnet VMware +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális Agrártájoló: rekordszámú kiállító várta a jelen és a jövő agrárszakembereit

A győri Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán rendezték az idei Digitális Agrártájolót, a térség egyik legfontosabb agráreseményét. A kiállítók között a szektor legjelentősebb piaci szereplői, valamint az egyetem kutatási és oktatási egységei is megtalálhatók voltak. A program célja, hogy a jövő fiatal agrárgenerációja megismerje és alkalmazni tudja a digitalizációra és a precíziós gazdálkodásra épülő megoldásokat az élelmiszer-előállítás teljes folyamatában.

2024. április 14. 13:51

Ezeket a háztartási gépeket vették tavaly a magyarok

21,8 százalékos visszaesés volt tavaly a nagy háztartásigép-piacon Magyarországon, így 2022-höz képest mintegy 302 ezer darabbal kevesebb, összesen 1 millió 40 ezer készülék talált gazdára a GFK adatai szerint. A mérséklődés itthon volt a legnagyobb az európai országokat nézve, a piac 154 milliárd forintra esett vissza. A szakértő szerint tavaly kevesebb alapgépcsere történt a háztartásokban és az újlakások építésének visszaesése is jelentős hatással volt a beépíthető készülékek piacára. Idén viszont a kormány által meghirdetett lakásfelújítási programok adhatnak masszívabb lökést a piacnak. 

2024. április 14. 12:10

Mit tehet a vasút a fenntarthatóbb turizmusért?

A MÁV-START szervezésében rendezték meg az Európai Vasúti és Pályahálózat-működtetők Közössége (CER) CEO Coalition idei rendezvényt, amely a tagvállalati vezetők közös munkájának legfőbb eseménye. 

2024. április 14. 10:24

Két évtizede az okosotthonok szolgálatában

Húsz évvel ezelőtt mutatta be az Eaton az xComfort RF vezeték nélküli otthonautomatizálási rendszert, amelynek célja, hogy egyszerűbbé és energiahatékonyabbá tegye a világítás, fűtés és árnyékolás vezérlését. Az elmúlt két évtized során a vállalat továbbfejlesztette és bővítette a teljes termékcsaládot, és bevált partnerévé vált az okosotthonok telepítőinek.

2024. április 13. 12:31

A Huawei bemutatta 40 százalékkal hatékonyabb energiatároló rendszerét

Új, hatékonyabb energiatárolási rendszerrel frissítette termékkínálatát a Huawei Technologies. A napelemes háztartási méretű kiserőműbe (HMKE) csatlakoztatható energiatároló rendszer az eddiginél 40 százalékkal több energia leadására képes a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően, így ideális lakossági célú felhasználásra. A tárolókapacitás rugalmasan növelhető akár 20,7 kWh-ig, párhuzamos üzemeltetéssel pedig 82,8 kWh-ig. A gyártó Bécsben mutatta be az új megoldást, amely várhatóan szeptemberben már elérhető lesz a magyar piacon is.

2024. április 12. 18:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09