A VMware disztribútora lett az Avnet Kft.

Kovács Attila, 2009. szeptember 8. 16:41

Ma sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az Avnet magyarországi leányvállalata a további fejlődés érdekében hivatalos disztribútori megállapodást kötött a desktoptól az adatközpontokig terjedő virtualizációs szoftver megoldások vezető amerikai gyártójával, a VMware céggel.

Többek között elhangzott: a válságra adott válaszként az Avnet hazánkban is új megoldásokkal kívánja bővíteni termékportfolióját és a képviselt gyártóinak körét.
Ennek érdekében itthon is disztribúciós megállapodást kötött a VMware-rel, mely szerint Magyarországon hivatalos nagykereskedőként forgalmazhatja a cég megoldásait, illetve értékesítési, műszaki, marketing, pénzügyi és oktatási támogatást is nyújt a VMware viszonteladók számára. A megállapodás illeszkedik az Avnet Technology Solutions Kft. hosszú távú üzleti stratégiájába, mely célja a széles, egymást kiegészítő termékportfólió kialakítása hozzáadott értékű disztribúcióval. Az Avnet ezzel a megállapodással szoftver-hardver „csomagokat” tud ajánlani vevőinek, a meglévő IBM, Sun, EMC szerverekhez, storage-okhoz, így egy cégtől tudják a viszonteladók megvásárolni a teljes virtualizációs megoldásokat, mentési rendszereket. A VMware nemzetközi tulajdonosa az EMC, mellyel disztribúciós szerződés alapján évek óta együttműködik nagykereskedőként az Avnet.

Bartha Péter, az Avnet Kft. ügyvezetője nagy lehetőséget lát a virtualizációban, hiszen mindenütt költségcsökkenéssel, energia-megtakarítással jár együtt a bevezetése, és ügyfeleik célja ez lesz a jövőben, sőt már most is az.

Az amerikai központú Avnet Technology Solutions a világ egyik legnagyobb B2B hardver- és szoftverdisztribútora. Az Avnet 73 országban nyújt értéknövelt számítástechnikai szolgáltatásokat több mint százezer üzleti partnere és viszonteladója részére. Éves árbevétele 2008-ban elérte a 17,95 milliárd USD-t, munkatársainak száma 13 ezer fő. Európában a cég irodákkal rendelkezik többek között Ausztriában, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Franciaországban, Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Olaszországban, Lengyelországban, Svájcban, Romániában, Törökországban, az Egyesült Királyságban és Magyarországon.

A mai budapesti Avnet sajtótájékoztatón elhangzott további fontosabb információk a következők. Az Avnet disztribútorként különösen a kis- és középvállalkozások (kkv-k)VMWare tárgyú segítését, nagyker szolgáltatásait kívánja megoldani. A disztribútor jelenleg 18 országban van jelen. A most júliusban zárult 2008-as pénzügyi évben 10 milliárd forintos árbevétel realizált cég a disztribúción kívül pénzügyi  szolgáltatással is jelen van a hazai piacon. Az új szoftvertermék minél szélesebb körű bevezetése mellett épül az Avnet új viszonteladói hálózata, a kft. a virtualizációs szoftverek eladásához több területen is új partnereket kíván bevonni Magyarországon.

Kulcsszavak: Avnet VMware +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG két kutatási beszámolóját mutatták be egy AI technológiai konferencián

Május 7-11. között, a Bécsben megrendezett International Conference on Learning Representations (ICLR) 2024 konferencián mutathatta be kutatási eredményeit az LG Electronics (LG). A rengeteg beérkezett pályamű közül az LG kutatási dokumentumait a legjobb egy százalék közé választották, így bekerültek a konferencia programjába. Mindez jól szemlélteti az LG kutatási erőfeszítéseinek jelentőségét, és megerősíti a cég pozícióját a kulcsfontosságú AI technológiák fejlesztésének éllovasaként az olyan területeken, mint például a robotika, a metaversum és az intelligens otthonok.

2024. május 28. 16:11

Felforgatja a munkaerőpiacot a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia (MI) által érintett ágazatokban ugrásszerűen nőtt a termelékenység, az MI-t használó állások egyre nagyobb számban jelennek meg és akár 25%-os bérprémiumot kínálnak – derül ki a PwC Global AI Jobs Barometer felméréséből, mely 15 ország több mint félmilliárd álláshirdetését elemezte.

2024. május 28. 14:40

Megbízható Munkaadó 2024-26 címet kapott az SAP

Az SAP Hungary Kft. elnyerte a "Megbízható Munkaadó 2024-26" címet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) éves taggyűlésén. A díjat olyan cégek kapják, amelyek kiemelkedő HR-gyakorlatot folytatnak, és példaértékű módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről.

2024. május 28. 13:07

Megjelent az első magyar kiberbiztonsági labor az IECEE CB séma alatt

A CCLab Kft. sikeresen teljesített a CBTL auditon és a nemzetközi IECEE CB Rendszerben CB Testing Laboratory (CBTL) jogosultságot szerzett. A magyarországi székhelyű CCLab hivatalosan 2024. május 24-én sikeresen kiterjesztette kiberbiztonsági tesztelői, értékelői és tanúsítási képességét a fogyasztói IoT eszközökre készült ETSI EN 303 645 és az ipari automatizálási és vezérlőrendszerekre szakosodott IEC 62443-4-1 / -4-2 szabványokra az IECEE CB séma keretén belül. A CB séma alatt kiadott tanúsítványokat jelenleg több mint 50 országban fogadják el. 

2024. május 28. 10:13

Már Magyarországon is elérhető az eMAG Genius hűségprogram

Az eMAG elindította Magyarországon a Genius nevű előfizetéses hűségprogramját, amelyen keresztül többek között ingyenes szállítást és heti dedikált kedvezménykampányokat kínál. Az eMAG Genius előfizetői több mint hatmillió – Genius jelvénnyel ellátott – termékre vonatkozóan vehetik igénybe az előfizetést, amelyek az eMAG, és a Marketplace platformon működő partnerkereskedők kínálatában érhetők el.

2024. május 27. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52