Nagyfokú döntési szabadság a hálózati erőforrásokról és folyamatokról

forrás Prim Online, 2005. február 16. 18:00
A Computer Associates bejelentette a Unicenter Asset Intelligence r11 névre hallgató eszközkezelő megoldását, amellyel az IT szervezetek a sokszor szűkös költségvetési források ellenére is magas szintű javulást érhetnek el a beruházások megtérülési mutatóiban.
Az Unicenter r11 vállalati szinten számos működési folyamatot képes összehangolni és optimalizálni, így akár arra is képes, hogy az egyes gépek szabad kapacitását kritikus fontosságú feladatokhoz rendelje hozzá, elkerülve ezzel a felesleges beruházással járó extra kiadásokat.

A CA informatikai elemző alkalmazása, a Unicenter Asset Intelligence (UAI) végrehajtói szintű betekintést nyújt az alapvető IT-mutatókba, emellett lehetővé teszi a felhasználó szervezeteknek, hogy felderítsék az anomáliákat, elkerüljék a szükségtelen kiadásokat és az eszközkockázatokat, illetve megfeleljenek az iparági előírásoknak. A program segítségével az IT-menedzserek hatékonyabban tudnak eljárni az optimális eszközgazdálkodás megszervezésében, a beszerzési tárgyalások során, a szolgáltatási szerződések előkészítésekor, valamint az asztali konfigurációs szabványok betartatásakor.

Hogyan működik?

A Unicenter Asset Intelligence r11 feldolgozza és elemzi a Unicenter Asset Management által gyűjtött adatokat. Az IT eszközökről szerzett műszaki és működési információkat ezután összeveti a vállalat szervezeti felépítésével kapcsolatos adataival, amelyek származhatnak emailekből, felhasználói könyvtárakból vagy akár emberi erőforrás rendszerekből. Az r11 hasznos betekintést nyújt arról, hogy az adott szervezet a gyakorlatban miként használja ki a vállalati szintű hardver- és szoftvereszközeit, egészen osztály és felhasználói szintig lebontva.

Egyszerű beállítás és minimális tanulási időt követően az intuitív kezelőfelülettel egyszerűvé válik a gyors ismeretszerzés a különböző vállalati erőforrásokról - beleértve az eszközök számát, elhelyezését, alkalmazását, típusát és a felhasználókat. A döntéshozók könnyedén azonosíthatják a kihasználatlan és elhanyagolt erőforrásokat, valamint a konszolidációra érett, támogatás nélkül maradt működési rendszereket.

A CA Unicenter Asset Intelligence talán legnagyszerűbb szolgáltatása a szabad desktop kapacitások hozzárendelése az igazolt produktivitást igénylő felhasználókhoz, munkahelyekhez, miközben rámutat a kihasználatlan erőforrások felesleges lekötésére - nyilatkozta Harry Butler, a hadi- és repülőgépipari elektronikai beszállítással foglalkozó EFW ügyféltámogatási vezetője. A UAI segítségével azonnali választ tudunk adni a technológiai erőforrások hatékony kihasználására vonatkozó vezetői kérdésekre.

A Unicenter Asset Intelligence által kigyűjtött ismeretanyag rendkívül hasznos támogatást nyújt az IT költségvetés bővítéséhez és a működési hatékonyság biztosításához. Ha például egy IT menedzsernek új alkalmazást kell bevezetnie a vállalati környezetben, akkor a UAI segítségével gyorsan meghatározhatja, hogy a meglévő szerverpark kapacitása elegendő-e az adott feladat ellátásához, vagyis elkerülheti a felesleges beruházással járó extra kiadásokat.

A Unicenter Asset Intelligence támogatja a CA közös adatbázis rendszerét is (MDB), ami nem más, mint a CA vagy egy harmadik termék által tárolt menedzselési adatok centralizált, integrált gyűjteménye. Az MDB adatbázis-rendszer lehetővé teszi a CA ügyfeleinek, hogy az általa biztosított vagy egy másik szállítótól származó megoldáson keresztül létrehozzanak egy olyan erőteljes és holisztikus üzemeltetési környezetet, amelyben az IT szervezetek optimalizálhatják szolgáltatási színvonalukat és fokozhatják működési hatékonyságukat.
Kulcsszavak: CA

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36