Kétszer gyorsabb és 30 százalékkal olcsóbban nyomtató HP printerek

Széll Zoltán, 2005. július 12. 19:13
A HP bejelentette az új tinta-alapú nyomtató-platformot, amely 5 éves, 1,4 milliárd dollár stratégiai beruházás eredménye. A vállalat úgy véli, hogy az új nyomtató-technológia nagy és gyors sikert arat a nyomtatópiacon.
A HP sajtókonferencián mutatta be az első olyan termékeket, amelyek az új, méretezhető nyomtató-technológián alapulnak. Ezeket az eszközöket a nagy nyomtatási sebességhez és a nagy mennyiségű nyomtatáshoz tervezték. Az új nyomtatók között található a leggyorsabb otthoni fénykép-nyomtató eszköz (100 x 150mm-es fényképek 14 mp alatt), továbbá a világ leggyorsabb asztali, színes üzleti nyomtatója, amely a kis- és közepes vállalakozások számára teszi lehetővé a színes lézernyomtatóknál kétszer gyorsabb és színes oldalanként a 30 százalékkal olcsóbb nyomtatást.

A HP még digitális fényképkezelő termékeket is bejelentett Ez a sorozat tartalmazza az ipar első kompakt fényképnyomtatóját, amely 125mm x 180mm-es fényképeket nyomtat és tárol akár egy évig (maximum 1000 kép). A HP technológiája a tintasugaras nyomtatófejek architektúrájában és gyártásában hozott áttörést. Az új nyomtatófejek bonyolult összeállítása lehetővé teszi a gyorsabb fejlesztést mintegy 50 százalékkal alacsonyabb önköltséggel. A HP ezzel méretezheti az alapvető kutatásokat és a fejlesztéshez szükséges beruházásokat. A nyomtatófej komponenseit fotólitográfiai eléjárással készítik. Az eredmény: nagy pontosságú alkatrészek és nyomtatás. A különleges konstrukció nagy pontossággal és tintacsepp sűrűséggel dolgozik (3900 fúvócső/nyomtatófej). A korábbiaknál több fúvócső gyorsabb, pontosabb és részlet-gazdag nyomtatást tesz lehetővé. A HP növelte a nyomtatófej által lefedhető területet, ami szintén növeli a sebességet.

Az új, nagy sebességű fejet használó HP Photosmart 8250 Photo Printer ára 199 dollár, a ’HP Photosmart 3000 All-in-One’ sorozat ára 299 és 399 dollár között van. Ezeket a nyomtatókat a fényképek gyors és élethű – nagy pontosságú – nyomtatásához tervezték. A világ leggyorsabb fényképnyomtatói hat, egymástól elkülönített ’HP Vivera’ tintapatront tartalmaznak, amelyek csodálatos minőségű fényképek és szövegek nyomtatását teszik lehetővé nagy sebességgel (100 x 150mm-es képek 14 mp alatt). Egy kép nyomtatási költsége 24 cent. A HP Photosmart 8250 Photo Printer a hónap második felében kerül az üzletekbe. A HP Photosmart 3000 All-in-One sorozat várhatóan az ősszel lesz kapható.

Kulcsszavak: printer HPQ

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55