A Borland új funkciókat biztosít a Microsoft Windows és a .NET alkalmazások leszállításának gyorsítására

forrás Prim Online, 2005. október 16. 11:32
A Borland Software Corporation bejelentette Borland Delphi és Borland C++ Builder gyors alkalmazásfejlesztési (rapid application development, RAD) környezeteinek új verzióját, amelynek régebbi kódneve “DeXter" volt. A hatékony új termelékenységi és teljesítménynövelő funkciókkal felruházott Borland Delphi 2006 és C++ Builder 2006 - valamint az új C# Builder 2006 - célja, hogy lehetővé tegye a szoftvercsapatok számára a monoton feladatok kiszűrését, és ily módon rövid idő alatt és költséghatékonyan szállíthassanak vállalati szintű Windows alkalmazásokat.
A Borland Developer Studio, a Borland Microsoft Windows és .NET alkalmazásokat támogató többnyelvű fejlesztői környezete immáron a Delphi 2006, C++ Builder 2006 és a C# Builder termékeket is tartalmazza. Ez az egyetlen integrált fejlesztőkörnyezet (integrated development environment, IDE) amely egyetlen környezeten belül támogatja a Delphi/Delphi .NET, C, C++ és C# alkalmazásokat. Azok az ügyfelek, akik bármelyik különálló terméket megvásárolják, ingyenesen megkapják mind a négy nyelv támogatását, és rendelkezésükre áll a nyelvspecifikus képességek testreszabásának rugalmassága.

Delphi 2006: A csúcsszínvonalú teljesítményszorzó


A Delphi 2006 célja, hogy méretüktől függetlenül mind az egyén, mind pedig a csapat hatékonyságának növelésével segítsen a fejlesztőcsapatoknak a versenyelőny megszerzésében. A Delphi 2006 olyan új fejleményei, mint a sablonok rendszere, a forráskód változtatásainak automatizálását lehetővé tevő fejlett újrafaktorizálás, a Borland ALM eszközeivel megvalósított zökkenőmentes integráció - valamint a jobb teljesítmény és a minőség készen kínált továbbfejlesztései - segítenek mind a Windows, mind pedig a .NET alkalmazások készítéséhez, menedzsmentjéhez, karbantartásához és bővítéséhez kapcsolódó idő és költség csökkentésében.

A Delphi felhasználói ugyanakkor a kódvisszafejtési, gyors prototípus kezelés, fejlett IDE integráció, UML modellezés, követelmény- és verziókezelés, hibakövetés és csapat-együttműködési támogatásnak köszönhetően lerövidíthetik a fejlesztést. A Microsoft.NET keretrendszer, ASP.NET, VCL.NET, VCL és Win32 SDK-k támogatását ötvöző Delphi 2006 célja, hogy lényegében minden feladathoz a megfelelő eszközt biztosítsa. Ezen felül mivel a Delphi 2006 mind a Win32, mind a .NET megoldásokat támogatja, az ügyfelek folytathatják a meglévő Win32 alkalmazások fejlesztését és karbantartását, miközben egyszerűbbé válik a Microsoft .NET keretrendszer és következő generációs Windows alkalmazások felé vezető út.

Az ECO III, a Borland a Delphi 2006-ban kínált egyedi vállalati keretrendszere olyan értékes vállalati alkalmazásszolgáltatásokat kínál, mint az objektum relációs leképezés, átlátszó objektum-perzisztencia, és ily módon megkíméli a fejlesztőket a saját testreszabott szolgáltatásaik készítésével és fenntartásával járó bonyolult munkától és monotonitástól.

Modellközpontú keretrendszerének köszönhetően ugyanakkor az ECO III segít a tervezésközpontú fejlesztés megvalósításában, főleg, amikor webes szolgáltatások, ASP.NET és Windows Form alapú alkalmazások kerülnek használatra. Az ECO Synchronization Server, amely a jobb méretezhetőség és teljesítmény érdekében több szinkronizált objektum gyorsítótárat kínál, modell alapú alkalmazások hatékony készítését teszi lehetővé. Az ECO III másik új funkciója, hogy a fejlesztők állapot-diagram szinten tervezhetnek robosztus vállalati alkalmazásokat, lehetővé téve a csapatok számára, hogy az alacsony szintű "alkalmazásbütykölés" helyett az üzleti központú tervezésre koncentráljanak.

Az alábbiakban megemlítünk néhány további információt a Delphi 2006 jelentős új funkcióiról:

  • Új IDE hatékonysági funkciók - Az "Éles sablonok" rendszere lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármely sablon mezőin és beszúrási pontjain végigugráljanak. Az új “Okos blokk" funkció gépelés közben előre látja és beszúrja a blokkok lezárását, a szerkesztő új "Változássávja" pedig jelzi a módosított sorokat, az elmentett munkaszakaszokban is.
  • Továbbfejlesztett vizuális komponens könyvtár (visual component library, VCL) - A Delphi 2006 továbbfejlesztett VLC-je az UI komponensek kiterjedt választékával egyszerű grafikus felhasználói felület (graphical user interface, GUI) fejlesztését teszi lehetővé. Az új “Éles tervező" irányelvek lehetővé teszik a húzott vonalak, margók, kiegyenlítés, a szöveg alapú kiigazítást, az új Folyamat panel és Rács panel pedig HTML és tábla alapú elrendezést kínálnak.
  • Kibővített IDE / ALM integráció - A Delphi 2006 ügyfelei az olyan vezető Borland ALM termékekkel kínált integráció soha nem látott szintjeit kihasználva irányíthatják a fejlesztési életciklus folyamatát, mint a StarTeam szoftver változás- és konfiguráció-menedzsment, Together modellezési és Caliber RM követelmény-menedzsment megoldások.

C++ Builder 2006: Üzleti kritikus C++ fejlesztés támogatása

A Borland Developer Studio részeként a Borland az üzleti kritikus C/C++ fejlesztést elősegítő legújabb RAD és ALM funkciókkal bővítette és pontosította népszerű C++ Builder IDE-jét. Ez az alapvetően új képesség sok olyan funkciót biztosít a C++ fejlesztők számára, amilyent a Delphi, Java és nem Windows alatti C++ csapatok élvezhettek az elmúlt évek során, sőt ennél is többet. A C++ Builder 2006 olyan új C/C++ programírási konfigurációs és projekt-menedzsment funkciókat biztosít, amelyek a programírás több beállításának egyszerű szervezéséhez szükséges rugalmasságot és hatékonyságot biztosítják, valamint új “azt kapod, amit látsz" (what-you-see-is-what-you-get, WYSIWYG) webtervezési és alkalmazásfejlesztési funkciókat.

A C++ Builder 2006 ezen felül olyan vezető IDE hatékonysági funkciókat is tartalmaz, amelyek az ügyfelek számára lényegében ugyanazokat az IDE hatékonyságnövelő előnyöket biztosítják, mint amelyeket a Delphi 2006 kínál, mint például a új kódsablonok rendszere, történeti menedzser, C++ struktúra szint, és az alkalmazások adathozzáférését leegyszerűsítő továbbfejlesztett adatbázis-szolgáltatók. A C++ Builder 2006 további alapvető előnyei a következők:

  • Frissített vizuális komponens könyvtár (VCL) - Lehetővé teszi a C++ ügyfelei számára, hogy az újrahasználható, független szállítók által biztosított VCL komponensek ugyanazon hatalmas tárházát használják ki, mint a Delphi fejlesztők.
  • Továbbfejlesztett IDE / ALM integráció - A Borland vezető ALM eszközeivel teljes IDE integrációt biztosít, támogatja a verziókontrollt, követelmény-menedzsmentet, hibakövetést és a csapat együttműködését.
  • Teljes Windows megoldás - A Borland Developer Studio részeként a C++ mellett teljes RAD támogatást biztosít C#, Delphi Win32 és Delphi .NET alatt.

C# Builder 2006: A .NET fejlesztői eszköztár legjobban őrzött titka

A C# Builder 2006, ami szintén a Borland Developer Studio része, valódi vállalati fejlesztési képességeket kínál .NET alá, és kifejezetten jól alkalmas olyan fejlesztési vezetők és projektvezetők számára, akiknek a .NET platformon kell vállalati fejlesztést végezniük, vagy C# projekteket kell menedzselniük és fenntartaniuk, főleg azoknak, akik Java/J2EE és C++ projektekről állnak át C#-re. Jelentősen enyhíti a fejlesztés és átállás bonyolultságát, hogy olyan vállalati keretrendszert biztosít (ECO III), amelynek funkciói a J2EE programozók számára már ismertek, mint például az objektum relációs leképezés, perzisztencia, UML modellezés, tranzakciók és ALM támogatás. A C# felhasználók állapot diagram szinten tervezhetnek alkalmazásokat, így kiszűrhetik az alkalmazásokhoz kapcsolódó időrabló, alacsony szintű munkát.

A Borland Together modellező megoldásával megvalósított integráció lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kihasználják a kódvisszafejtést, a karbantartást a kétirányú a Live Source funkcionalitással egyszerűsítsék, segít annak biztosításában, hogy a kód és a modellek mindig szinkronban maradjanak. A C# Builder 2006 ugyanakkor azt is lehetővé teszi a C# fejlesztők számára, hogy a vállalati szintű .NET fejlesztést integrált auditokkal és mérőszámokkal, követelménymenedzsment és forráskód-menedzsment eszközökkel optimalizálják.
Kulcsszavak: .Net Borland

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50