Biztonsági szoftver adatvédelemre

MTI Sajtóadatbank, 2005. október 20. 11:27
Elsősorban az adatvédelmet biztosító szoftverrel jelenik meg a nemzetközi piacokon a SaveAs Kft., amelynek értékesítéséből éves szinten mintegy 1 milliárd forintot vár a cég - mondta Gautier Tamás, a kft. ügyvezető igazgatója szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
A EagleEyeOS elnevezésű szoftver főleg a belső munkatársak által elkövetett adatlopásokat, vagy a hanyag felhasználók miatt bekövetkező "információszivárgást" igyekszik megakadályozni. A program tesztelésére a magyar piacon 41 millió forintot fordít a társaság.

A szoftver igazi világújdonságnak számít, a SaveAs Kft. az EagleEye szoftverrel tavasszal már díjat nyert a hannoveri Cebit-en, a világ legnagyobb számítástechnikai szakvásárán. A program fejlesztése utolsó stádiumába érkezett: szerdától letölthető és tesztelhető az EagleEyeOS béta változata.

A társaság vezetői közölték: a kft. a GVOP irányító hatóságától elnyert 41 millió forintos támogatásnak megfelelő értékben ajánl fel licenceket a program béta tesztelésére.

"Azért áldozunk ilyen sokat, több mint 40 millió forintot a béta tesztelésre, mert ma már egy szoftver csak akkor lehet versenyképes, ha hibaszázaléka, kiszerelése, használhatósága is versenyképes a világ bármely pontján" - mondta az ügyvezető igazgató.

A szoftver olyan problémára kínál megoldást, amely az adatátvitel fejlődése és a számítógépekhez csatlakoztatható külső adathordozók memóriájának növekedése miatt a világ valamennyi informatikai biztonsági szakemberét foglalkoztatja. Gautier Tamás elmondta: az új fejlesztés főleg a belső munkatársak által elkövetett adatlopásokat akadályozza meg úgy, hogy meghatározza a jogosultságokat, tiltja a jogosulatlan hozzáférést és azonosítja azokat, akik jogosultként visszaéltek a rájuk bízott információkkal.

Az új szoftver exportjának célpiaca az USA, illetve az Európai Unió lesz.

A kft-t 2001 nyarán alapították magyar magánszemélyek, mára az információvédelmi piac egyik meghatározó szereplője lett. A cég az idén még főleg adatvédelmi tanácsadói munkát végzett intézmények, cégek, bankok számára, egyik legjelentősebb partnerük a Magyar
Fejlesztési Bank volt.

Kérdésre válaszolva az ügyvezető igazgató elmondta: tavaly mintegy 400 millió forint volt az árbevételük, idén is ekkora árbevételre számítanak. A nyereségadatokat üzleti titokként kezelik. A kft-t a közeljövőben rt.-vé alakítják át.
Kulcsszavak: SaveAs

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38