EVA-szoftver-boom a rEVOLUTION-nél

forrás Prim Online, 2006. január 9. 11:50
A Pénzügyminisztérium által nyilvánosságra hozott adatok szerint az egyszerűsített vállalkozói adót választó, azaz az EVA-körhöz újonnan csatlakozó cégek száma az idei évtől újabb 9600 vállalkozással bővült. A cégek nagy része azonban nemcsak a választott adózási formára való átállás bejelentését, de az arra való felkészülést is az év utolsó napjaira halasztotta. Ezt támasztják alá a rEVOLUTION Software által közzétett adatok is, miszerint a társaság a kisvállalkozói Iroda Sorozatának EVA 1x1 szoftveréből származó egész éves bevételének közel 40%-át december hónapra könyvelhette el. Ebben az időszakban az EVA szoftver ötször annyi vállalkozásnál került bevezetésre, mint egy évvel korábban.
A tavalyi évben 98,1 ezer vállalkozás tartozott az egyszerűsített vállalkozói adózók (EVA) körébe. Az év végi határidő lejártáig - 101 cég kilépése mellett - újabb 9600 belépővel gyarapodott az EVA-tábor, ami közel 10  százalékos növekedést jelent. Ez a tendencia jól nyomon követhető a kis- és közepes méretű vállalatok szoftvervásárlási kedvében is. A rEVOLUTION Software EVA programja december hónapban rekord mennyiségben kelt el.

“A korábbi tapasztalatok alapján számoltunk az EVA-szoftver-értékesítés év végi felfutásával, de az érdeklődés mértéke meghaladta az elképzeléseket. “– nyilatkozta Kustos Ferenc, a rEVOLUTION Software kereskedelmi és marketing igazgatója.- Sőt, az év végi intenzitás még most, január első hetében is megmaradt, hiszen az eltelt egy hét alatt az átlagos egy havi forgalomnak megfelelő mennyiség került értékesítésre csak ebből a kisvállalkozói szoftverből, és a következő néhány hétre is hasonló  értékesítést prognosztizálunk.”- tette hozzá Kustos.

Az egyszerűsített adófajta választásával a nyilvántartási kötelezettségek nem szűnnek meg, ezek elmulasztása az EVA-körből való kizárást jelenti. Nyilvántartást kell vezetni az EVA alapjába tartozó bevételekről, a különböző adókról és járulékokról, valamint a szigorú számadású nyomtatványokról. A rEVOLUTION Software EVA 1x1 pénzügyi nyilvántartó programjának népszerűsége azzal is magyarázható, hogy mindezek nyilvántartásán és az EVA-bevallás kimutatásának elkészítésén túl a szoftver használatával a korábban fizetett éves könyvelési költség jelentős hányada megtakarítható. Sőt, a program az EVÁ-tól függetlenül házi pénztárként is alkalmazható.

Egy átlagos egyéni vállalkozó körülbelül nyolcezer forintot fizet havonta könyvelésért. A betéti társaságoknál a havi könyvelési alapdíj 6 és 20 ezer forint közé esik, abban az esetben azonban, ha alkalmazottja is van a cégnek, akkor ez az összeg még évi 20 ezer forinttal növekedhet alkalmazottanként. Kft-k esetén a könyvelési összeg 10-40 ezer forint közötti, ennek mértéke a számlamennyiségtől és a cég tevékenységének jellemzőitől függ. Az árak nem alacsonyak, ennek ellenére az EVÁ-s cégek nem számíthatnak árengedményekre, mert a havi könyvelési díj eddig is csak csekély hasznot hozott az irodáknak. Ez főként az alacsonyabb forgalmú cégeknek és egyéni vállalkozóknak előnytelen, mert a könyvelési költségek aránytalanul nagyok lehetnek az EVÁ-ban fizetett adók és járulékok mértékéhez képest.

„A rEVOLUTION EVA 1x1 szoftver használatával az adózók minimális időráfordítással önmaguk vezethetik a nyilvántartást, hiszen a program úgy lett kialakítva, hogy maximálisan leegyszerűsítse és megkönnyítse a használatot. A szoftver nettó 8990 forintos ára mellet egy egyéni vállalkozó 85-110 ezer forintot, a társas vállalkozások pedig fajtától és az alkalmazottak számától függően akár közel félmillió forintot is megtakaríthatnak az éves könyvelési költségeken.”- mondta Kustos.

Szintén az év utolsó napjaira halasztották a vállalkozások a céges autók kilométer-elszámolási kötelezettségének pótlását és az áfa-kulcs változására való felkészülést is.  A kilométer-nyilvántartást segítő Mérföldkő szoftvert decemberben több mint kétszer annyi cégnél vezették be, mint egy évvel korábban, és program a teljes éves értékesítése is 15%-kal felülmúlta az előző éves eladásokat. Az áfa-átállásnak köszönhetően pedig jelenleg is tart a szoftverfrissítési dömping.

Mindezeknek köszönhetően a rEVOLUTION Software az előző év hasonló időszakához képest kétszeres forgalmat könyvelhetett el a teljes Iroda Sorozat termékértékesítésben, illetve a korábban vásárolt szoftverek frissítésében, sőt mivel a cégek január végéig még pótolhatják elmaradásaikat, így a rEVOLUTION a következő hetekben is fokozott érdeklődésre számít.
Kulcsszavak: ügyvitel Revolution

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14