A BEA újabb forráskódját nyitotta meg

forrás Prim Online, 2006. március 14. 10:06
A BEA Systems megnyitotta a BEA Kodo perzisztenciamotor forráskódok jelentős részét, és Open JPA néven tette azokat elérhetővé - adta hírül az Alerant Rt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.
Az Open JPA egy Java perzisztencia megoldás. Adatbázisban tárolt objektumok használatát teszi lehetővé Java környezetben. Fontos feladata a Java objektumok memóriában levő verziójának tárolása, így az átmeneti elemek, mint például az online bevásárlókosarak tartalma vagy jegyfoglalások, hosszabb ideig tárolhatókká és visszakereshetőkké válnak. Az Open JPA ezen kívül leegyszerűsíti a fejlesztés folyamatát. Használatával a fejlesztők az üzleti problémák megoldására koncentrálhatnak, és egyszerűen összeilleszthetik a nyílt forráskódú Open JPA terméket más eszközökkel.

Mint ismeretes, a BEA 2005 novemberében, a SolarMetric felvásárlásának részeként szerezte meg a Kodo terméket. Mivel a nyílt és vegyes forráskódú fejlesztés iránt elkötelezett közösségek részéről is sok igény érkezett a Kodo forráskódjainak megnyitására, a BEA most elérhetővé tette azok nagy részét.
Kulcsszavak: Alerant BEA Systems

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55