Áprilistól piacon a StarOffice 8.0 magyar nyelvű változata

forrás Prim Online, 2006. március 23. 21:51
A Sun Microsystems Kft. bejelentette, hogy április közepétől kapható a StarOffice 8.0 irodai szoftvercsomag magyar nyelvű változata. A Sun Microsystems ezen, magyar nyelvű terméke valódi és gazdaságos alternatívát nyújt az irodaautomatizálási szoftvermegoldások piacán jelenleg meghatározó szerepet betöltő Microsoft Office irodai programcsomaggal szemben és tökéletesen kezeli a nyílt forráskódú irodai dokumentumokat is. A StarOffice 8.0 a Microsoft Office-hoz hasonló funkciókészlettel bír harmadannyi áron. Az előzetes kalkulációk alapján, a termékkel kapcsolatos beruházás, az áttérés költségeit is beleértve, akár egy éven belül is megtérülhet.
A StarOffice 8.0 kizárólagos hazai forgalmazója az Open SKM Agency Kft., amely cég a terméket a viszonteladói hálózatán keresztül értékesíti. A StarOffice 8.0 magyar nyelvű változata bruttó 31 920 forintos bevezető áron lesz elérhető a felhasználók számára. A tervek szerint, a programcsomag, amely Windows, Linux és Solaris platformokon egyaránt használható, fél éven belül már az áruházakban is kapható lesz. Jelenleg folyik a programcsomag internetes értékesítésének kidolgozása is.

A StarOffice 8.0 integrált, különböző alkalmazásokból álló szoftvercsomagban az olyan megszokott komponensek mellett, mint a szövegszerkesztő, táblázatkezelő és előadás-készítő, megtalálható még rajzolóprogram, képletszerkesztő és egy hatékony adatbázisillesztő program is. A programcsomag minden funkciója magyar nyelvű, valamint magyar helyesírásellenőrzővel is ellátták azt. Az összes alapalkalmazásból lehetséges a dokumentumok exportálása PDF formátumba, mely a hivatalos szerződések, árajánlatok, üzleti dokumentumok küldésekor válhat hasznossá. Az alapalkalmazások megnyitják és képesek menteni a legelterjedtebb irodai szoftverek legkülönbözőbb fájlformátumait.

A szoftvercsomag, nem csak a kis és közepes vállalatok igényeinek képes megfelelni, de magánhasználat céljára is alkalmas. A StarOffice 8.0 az Európai Unió által, ajánlásként meghatározott, „open document” formátumnak is megfelel, így felhasználói között meghatározóak lehetnek a kormányzati szervek. A terméket az oktatási intézmények tanárai és diákjai ingyenesen tölthetik le a Sun weblapjáról. 
Kulcsszavak: office iroda Sun-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50