Technológiai váltás a kémelhárító programok piacán?

forrás Prim Online, 2006. augusztus 3. 09:15
A Webroot Spy Sweeper 5.0-val új kémprogramvédelmi technológia jelenik meg a piacon.

A Webroot Software bejelentette az eddig már több mint 50 különféle díjban részesített kémelhárító megoldása, a Spy Sweeper legújabb, 5.0-s verziója megjelenését. A program úgynevezett intelligens pajzsok (Smart Shield) segítségével figyeli és védi a rendszer kémszoftverek által leginkább veszélyeztetett pontjait. Még azelőtt megfogja a kártevőket, hogy azok a regisztrációs adatbázisba, a host fájlba, a memóriába vagy az indítómappába települnének esetleg módosítanák az Internet Eplorer beállításait.

A Spy Sweeper 5.0 technológiai újdonsága egy szabadalmaztatás alatt álló eljárásban rejlik, amelyet az 5.0-s verzióban megjelent Keylogger Shieldben (Billentyűzetfigyelő pajzs) alkalmaztak először. A módszer minden billentyűzetfigyelő programot felismer és téves riasztást (false positive) gyakorlatilag nem ad. A továbbfejlesztett Spy Sweeper a kémprogramokat viselkedési mintájuk alapján szűri ki és képes eltávolítani a rendszerbe akár több tucat bejegyzést is elhelyezett kártevőket is. Ezáltal a rootkit-technológiát alkalmazó és a polimorf spyware-ek ellen is véd.

A szoftver emllett adatbázis alapján is felismeri a kémprogramokat. A Spy Sweeper adatbázisa jelenleg a legkiterjedtebb a világon: ma már 141 000 mintát tartalmaz. Ez a Phileas V automatikus kémprogramanalizáló rendszernek köszönhető, melynek elődje, a Phileas másfél évvel ezelőtti indulása óta több tízezer kémprogram nyomot fedezett fel és katalogizált. A Phileas 80-szor nagyobb sebességű analízist tesz lehetővé, mint a szakemberek által manuálisan végzett elemzés. Erre az alapra építve a Phileas V rendszert többszintűre fejlesztették, így többek között a hálózati csomagok alacsony szintű elemzésére is képessé vált.

A Spy Sweeper 5.0 felhasználói felületét az ügyfelek visszajelzései alapján újratervezték, így jóval áttekinthetőbbé és kezelhetőbbé vált. Az egyszerű és gyors telepítést követően a program csakis a legszükségesebb esetben igényel felhasználói beavatkozást, de a hozzáértő felhasználók természetesen a kívánt mértékben testre szabhatják működését.

A Spy Sweeper 5.0 az alábbi környezetekben működik: Windows 2000, XP Pro, XP Home és XP Media Center.

Kulcsszavak: Webroot

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55