Új Canon PowerShot kamerák, magyar menüvel

forrás Prim Online, 2007. január 18. 14:17
A Canon három új modellel – PowerShot A450, PowerShot A460 és PowerShot A550 – bővíti digitális fényképezőgépeinek választékát. Az elsősorban kezdőknek szánt PowerShot A450 és PowerShot A460 a korábban sikeres PowerShot A420 és A430 helyébe lépnek, megtartják az elődök könnyű használhatóságát, ugyanakkor frissített funkciókat is felkínálnak. A 7,1 megapixeles PowerShot A550 az A530 utódja, ám a korábbi modellhez képest több új szolgáltatást is tartalmaz. Mindhárom fényképezőgép kompakt kialakítású, könnyű, és a PowerShot modelleknél megszokott kiváló minőségű fotók készítésére alkalmas.
A digitális fényképezés gyors térhódításával a Canon egyre nagyobb hangsúlyt helyez a könnyed használhatóságra. A három új PowerShot modell fejlesztői is ezt a tulajdonságot helyezték előtérbe, és a termék piaci pozícionálásakor úgy tervezték, hogy a család minden tagja élvezhesse a könnyű felvételkészítés lehetőségét – a gyermekektől a nagyszülőkig bezárólag.

A három új fényképezőgép főbb jellemzői:

PowerShot A460, PowerShot A450
-    5,0 megapixeles felbontás
-    4-szeres optikai zoom (a PowerShot 450 esetén 3,2-szeres)
-    DIGIC II, iSAPS és 5-pontos AiAF
-    Felvételi módok széles skálája
-    2,0”-es LCD monitor
-    Magyar nyelvű menü

PowerShot A550
-    7,1 megapixeles felbontás
-    4-szeres optikai zoom
-    DIGIC II, iSAPS és 9-pontos AiAF
-    Áttervezett módválasztó tárcsa
-    30 kép/mp-es videók rögzítése hanggal
-    2,0”-es LCD monitor, külön Lejátszás gomb
-    Magyar nyelvű menü

Könnyed fényképezés

A három fényképezőgépet a könnyed használhatóság, mint elsődleges tulajdonság figyelembevételével tervezték. A gombokat és egyéb vezérlőelemeket intuitív módon helyezték el úgy, hogy egy pillanat alatt el lehessen őket érni. A bekapcsolható „Négyzetháló” a kép megkomponálásánál segít, míg a nagyméretű 2,0” képátlójú LCD-kijelző lehetővé teszi, hogy az egész család egyszerre tekinthesse meg az elkészült képeket számítógéphez való csatlakozás nélkül. A fényképezőgépekhez AA méretű elemek vagy akkumulátorok használhatók – a Canon NB-3AH akkumulátoraival akár 11 órányi visszajátszás is lehetséges.
A felvételi módok teljes skálája felöleli a legtöbb családi vagy társadalmi eseményt, így a beállításokkal való foglalatoskodás nélkül is készíthetünk kiváló felvételeket. A PowerShot A550 tovább egyszerűsíti a „Különleges téma” módok – például az „Éjszaki pillanatfelvétel” vagy a „Gyerekek és háziállatok” mód – használatát úgy, hogy kihozza őket a menürendszerből közvetlenül a módválasztó tárcsára. A „Saját színek” funkció segítségével közvetlenül a fényképezőgépen alkalmazhatunk képi effektusokat felvétel közben, többek között a „Szépia” és a „Fekete-fehér” hatásokat.
Mindhárom modell képes a VGA minőségű videók rögzítésére, akár 60 perc vagy 1GB hosszig (amelyiket előbb eléri). A videókat és a képeket televízió képernyőjén is meg lehet tekinteni, az AV kimenet segítségével.

Közvetlen nyomtatás

Mindhárom fényképezőgép PictBridge-kompatibilis, így közvetlenül nyomtathatók róluk a képek az arra alkalmas nyomtatókkal. SELPHY CP sorozatú nyomtatóval például igazolványképek és fényképek is kinyomtathatók. A kényelmes „Nyomtatás/Megosztás” gomb lehetővé teszi az egy gombnyomással történő nyomtatást és képfeltöltést a Windows vagy Macintosh platformmal működő számítógépekre.
A fényképezőgép menürendszere már ukrán és román nyelven is megjeleníthető, így a nyelvek száma 25-re nőtt.
Kulcsszavak: kamera Canon

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50